Elke Vrijdag Nieuwe Paleo Recepten in je Mailbox!

Op dit moment halen 50.988 mensen elke week nieuwe inspiratie uit onze gratis recepten. Wil je ook op de hoogte blijven vul hieronder je beste e-mail adres in:

Danielle

26 comments

PaleoTV: Wat Doet Ons Lichaam Met Koolhydraten?

Vandaag in paleoTV wil ik het hebben met je over koolhydraten.

Hieronder in een nieuwe aflevering van paleoTV leg ik je uit wat ons lichaam doet met de grote hoeveelheid koolhydraten die het binnen krijgt in ons huidige westerse dieet.

Vorige week was de eerste aflevering van paleoTV, en natuurlijk moet ik nog een beetje mijn weg vinden, maar ik hoop dat je de video’s leerzaam vind!

Laat hieronder een reactie achter als je volgende week weer graag een nieuwe aflevering wilt zien.

Heb je voor nu nog vragen omtrent koolhydraten, dan kun je ook hieronder een reactie achterlaten. Ik zal mijn best doen om je vraag te beantwoorden.

Hoewel ik geen arts, dokter of andere hooggeleerde in de voeding ben heb ik maanden en maanden het internet afgestruind naar informatie welke ik middels deze tv-serie op een gemakkelijke manier wil verwoorden.

Ik vind het belangrijk om de kennis die ik inmiddels heb over paleo te delen, omdat het eigenlijk gewoon niet eens goed voelt om het NIET te delen. Onze traditionele denkwijze over voeding maakt ons met z’n allen alleen maar dikker en vetter en dat moet (en kan) stoppen.

Simpelweg door gewoon de voeding te eten waarvoor ons lichaam gemaakt is. Terug naar de basis.

Bedankt voor het kijken en lezen.

// Mitch

Elke Vrijdag Nieuwe Paleo Recepten in je Mailbox!

Op dit moment halen 50.988 mensen elke week nieuwe inspiratie uit onze gratis recepten. Wil je ook op de hoogte blijven vul hieronder je beste e-mail adres in:

26 gedachten over “PaleoTV: Wat Doet Ons Lichaam Met Koolhydraten?”

 1. Grappig gedaan Mitch. Alleen heb je de fructose en andere suikers (voor de eenvoud) buiten beschouwing gelaten.

  Beantwoorden
  • Dank je! Ik wil het inderdaad zo gemakkelijk en toegankelijk mogelijk houden. Ik ga meer in de diepte in een boek wat ik nu aan het schrijven ben over de paleo levenswijze die ik volg.

   Leuk dat je de website volgt!

   Gr Mitch

   Beantwoorden
   • ik zou zeer graag je boek met paleo recepten kopen waar kan ik dit vinden ?

    met zeer vriendelijke groeten

    Beantwoorden
 2. mitch. Je tweede filmpje gezien. Jammer genoeg de eerste gemist. Denk er over om wat te doen met paleo, heb ook al e en boek, het oerdieet, maar ben een mens dat graag elke dag een menu voorgeschoteld krijg voor ontbijt, lunch en diner om zeker te weten dat ik resultaat haal. Moet zeker 30 kilo kwijt, dus ja, het is nodig wat te doen. Ben ook een mooi weer wandelaar, dus hier weet je hoe vaak dat is. Bijna nooit dus. Succes

  Beantwoorden
 3. de glycemic load is afhankelijk van de hoeveelheid koolhydraten in eten en de hoeveel je ervan nuttigt (een banaan is qua hoeveelheid bijv. 3x zoveel zo laag in koolhydraten maar je eet er wel 3x zoveel van zodat je per saldo niks merkt tov een banaan). of heeft fruit nog bijzondere andere eigenschappen waardoor de voorkeur daar op ligt?

  Beantwoorden
  • ik doe een vergelijking met wit/bruin brood (of algemener ‘graan’) zeg maar.

   Beantwoorden
 4. Bedankt Mitch!

  Hele duidelijk informatie! Ik ben maar pas begonnen met paleo, dus er zullen binnenkort nog wel wat vragen komen. Voor nu deze vraag:
  Is wijn toegestaan in

  Beantwoorden
 5. Waarom wel zoete bataat en aardappelen (zie blogs en recepten) terwijl er ook gezegd wordt….. minder/ pas op voor koolhydraten (bloedsuikerspiegel) ?????

  Beantwoorden

Plaats een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.