Elke Vrijdag Nieuwe Paleo Recepten in je Mailbox!

Op dit moment halen 50.988 mensen elke week nieuwe inspiratie uit onze gratis recepten. Wil je ook op de hoogte blijven vul hieronder je beste e-mail adres in:

Danielle

3 comments

Alcohol Drinken tijdens Paleo?

Alcohol drinken tijdens Paleo?

Als eerste hoop ik dat jullie een heerlijke kerst hebben gehad! Ik heb mijn kerst lekker met familie doorgebracht. De sjoelbak kwam weer naar beneden, lekker getafeld, en ook een klein beetje gezondigd.

Onthoud echter één ding.

Je wordt niet dik tussen kerst en oud & nieuw, je wordt dik tussen oud & nieuw en kerst!

🙂

Een beetje zondigen (met mate) in de Decembermaand is niet zo’n probleem, als je vervolgens in Januari en de rest van het jaar gewoon weer je goede Paleo ritme oppakt.

Alcohol kan (in gematigde hoeveelheid) prima in dit ritme passen. Het is nog niet zo enorm slecht. Ik heb al eerder een artikel geschreven over alcohol en Paleo, en dan met name over rode wijn.

In bovenstaande video komt ook weer aan het licht dat een rood wijntje de beste manier is om alcohol te nuttigen tijdens een sociale happening.

Alcohol zelf zorgt niet voor een stijging in de bloedsuikerspiegel (het kan deze zelfs verlagen). Ons lichaam transporteert de alcohol direct naar onze lever waar het als eerste in rij staat als energieleverancier, en dus wordt de alcohol niet opgeslagen als glycogeen zoals koolhydraten dit wel doen.

Zolang je Paleo niet alleen gebruikt om af te vallen, maar ook om alle andere gezondheidsredenen die het met zich mee kan brengen is het af en toe nuttigen van alcohol niet zo’n probleem. Weet wel, dat het consumeren van alcohol gewoon geen goed idee is. Zodra de alcohol je lichaam instroomt stopt het direct met alle processen om eerst de alcohol te neutraliseren (dus ook je vetverbranding).

Dit allemaal gezegd hebbende hieronder de dranken die je kunt drinken als je gewoon lekker mee wilt doen tijdens sociale gelegenheden.

 1. Rode wijn
 2. Hout Gerijpte Likeuren (Whiskey, Scotch, Cognac)
 3. Witte wijn
 4. Light bier (Grolsch 2.5 lemon, Amstel Light)

Waar je graag vanaf wilt blijven is normaal bier (veel koolhydraten), mixdrankjes e.d.

Alcohol kan onderdeel zijn van je 80/20 regel. Zelf zondig ik weinig met alcohol. Maar ik ben wel benieuwd naar jouw mening en ervaringen. Heb je vragen of wil je delen hoe alcohol past in jouw Paleo lifestyle? Reageer hieronder.

Elke Vrijdag Nieuwe Paleo Recepten in je Mailbox!

Op dit moment halen 50.988 mensen elke week nieuwe inspiratie uit onze gratis recepten. Wil je ook op de hoogte blijven vul hieronder je beste e-mail adres in:

3 gedachten over “Alcohol Drinken tijdens Paleo?”

 1. Joh, vroeger moest ik na één wijntje al naar bed, dus het feit dat het eigenlijk geen Paleo is, maakt het alleen maar makkelijker om het niet te nemen. Het viel ook eigenlijk altijd verkeerd, ik heb een verdrietige dronk. Ben ik daar ook mooi vanaf.

  Beantwoorden
 2. Een lekker rood wijntje van biologische druiven moet kunnen.
  Eigenlijk drink ik nu nooit meer dan 2 drankjes. Je voelt je dan toch lekker en het heeft geen nadelig effect en de volgende dag heb je geen last en Paleo je lekker verder

  Beantwoorden
 3. Ik merk hoe puurder ik eet hoe minder ik tegen alcohol kan, dus voor mij enkel een glaasje bubbels om het jaar af te sluiten.
  Plezier maken lukt ook zonder alcohol.
  In eerste instantie vond ik het moeilijk om alcohol te laten staan, terwijl ik enkel met een feestje ofzo dronk, nu maakt het mij eigenlijk nog maar weinig uit. Ik heb mijn focus verlegd naar alles wat er wel is en waar ik van kan genieten.

  Beantwoorden

Plaats een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.