Elke Vrijdag Nieuwe Paleo Recepten in je Mailbox!

Op dit moment halen 50.988 mensen elke week nieuwe inspiratie uit onze gratis recepten. Wil je ook op de hoogte blijven vul hieronder je beste e-mail adres in:

Danielle

5 comments

Waarom Eieren (met spek) een Perfect Paleo Ontbijt Is

Als je al even in het paleo wereldje zit is het niet zo verwonderlijk. Maar voor sommige mensen is het nog steeds moeilijk te begrijpen dat het elke dag eten van eieren goed voor je is. Eieren tijdens je ontbijt (ook het eigeel) is een gezondere keuze dan een boterham met kaas.

Het is belangrijk om goede kwaliteitsbronnen van eiwit aan je voedingspatroon toe te voegen, en eieren zijn daar gewoon onderdeel van. Sterker nog, wanneer je niet genoeg eiwit binnen krijgt verhoogt de kans op overgewicht, chronische ziekten en aantasting van je spieren.

Terug naar de eieren. Er is een onderzoek gedaan [note]http://www.nature.com/ijo/journal/v32/n10/abs/ijo2008130a.html[/note] in Amerika naar het eten van eieren als ontbijt in tegenstelling tot het eten van een bagel (wat veel in Amerika gegeten word). 152 testpersonen gezonde testpersonen met overgewicht werden opgedeeld in 4 groepen.

 1. Ei groep – Deze groep nam als ontbijt minimaal 2 eieren
 2. Bagel groep – Deze groep nam als ontbijt bagels maar in precies dezelfde hoeveelheid calorieën als de ei-groep
 3. Ei dieet – Deze groep nem het ei-ontbijt in combinatie met een dieet welke -1000 calorieën van het totaal afhaalde.
 4. Bagel dieet – Deze groep nam het bagel ontbijt en ook het calorie tekort dieet.

Testpersonen moesten zich tenminste 5 dagen per week aan deze richtlijnen houden.

Na acht weken, zagen de testpersonen van het ei dieet een daling van 61% van hun BMI. Maar we weten allemaal dat BMI niet zoveel zegt over een gezond gewicht. Dus hierbij nog een aantal testresultaten:

In vergelijking met de bagel dieet groep heeft de ei dieet groep 65% meer gewichtsverlies geconstateerd, 34% meer verlies van buikomtrek, en 16% verlies van lichaamsvet (dat zijn resultaten). Waar je wel op moet letten, vertellen de onderzoekers, is dat het gewichtverlies tijdens het ei-dieet alleen werkt als je ook je calorieën naar beneden schroeft.

Wanneer je gewoon hetzelfde blijft eten, dan gebeurd er niet veel zoals tussen groep 1 en 2.

Veel mensen die de paleo levensstijl volgen eten sowieso al minder calorieën door de toename van calorieën uit vet / eiwit en het verminderen van koolhydraten (wat ervoor zorgt dat je geen insuline-feestje krijgt in je lichaam met bijbehorende vreetaanvallen).

Gebaseerd op deze resultaten kun je concluderen dat het eten van een ontbijt met eieren helpt om volwassen mensen met overgewicht, meer gewicht te laten verliezen en zich energieker te laten voelen als volwassenen die als ontbijt een boterham met kaas eten (of een bagel).

Ohh.. en om het nog even af te maken… De onderzoekers zagen geen verschil in cholesterol, zowel HDL (High Density Lipoprotein) als LDL (Low Density Lipoprotein) en triglyceridenspiegels (waar een hoop mensen onterecht bang voor zijn). Het eten van eieren verhoogt absoluut niet je cholesterol, dit is een fabeltje.

Wellicht zal ik volgende keer een artikel schrijven over cholesterol. Iemand interesse?

Inmiddels is dat artikel over cholesterol dus geschreven.

Voor nu, start morgen met een ontbijt met eieren en vergeet niet het eigeel op te eten. Bijna de helft van de eiwit uit het ei zit in het eigeel, en daarnaast nog vele andere voedingsstoffen, zoals fantastisch goede vetten. Let er wel op dat je biologische eieren neemt, vanwege de juiste omega vetzuren verhouding.

Elke Vrijdag Nieuwe Paleo Recepten in je Mailbox!

Op dit moment halen 50.988 mensen elke week nieuwe inspiratie uit onze gratis recepten. Wil je ook op de hoogte blijven vul hieronder je beste e-mail adres in:

5 gedachten over “Waarom Eieren (met spek) een Perfect Paleo Ontbijt Is”

 1. Beste,

  Ik probeer meer te eten volgens het paleo principe, dat betekent dus meer eieren. Hoeveel ei mag je per dag (of week) eten? Soms eet ik er wel 2 op een dag

  Beantwoorden
 2. Beste Mitchel,

  Maakt het uit wat voor eieren je eet? Moet ik de ‘Paleo producten’ rechtstreeks kopen van de biologische boer of voldoet de supermarkt ook gewoon?

  Groet

  Beantwoorden

Plaats een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.