Elke Vrijdag Nieuwe Paleo Recepten in je Mailbox!

Op dit moment halen 50.988 mensen elke week nieuwe inspiratie uit onze gratis recepten. Wil je ook op de hoogte blijven vul hieronder je beste e-mail adres in:

Danielle

5 comments

Paleo is een Avontuur, Geen Wedstrijd

 

Tussen alle paleo voeding artikelen van de afgelopen weken nu een wat meer persoonlijk artikel. Ik ben benieuwd wat je ervan vind.

Een groot onderdeel van het maken van een positieve verandering in je leven (en helemaal als het gaat om gezondheid of afslanken) is het stellen van realistische doelstellingen.

Of je nu een slank of gespierd lichaam wilt krijgen, een succesvol bedrijf wilt opzetten of de partner van je leven wilt tegenkomen…

Je moet altijd realistisch blijven in wat er in een bepaalde tijd mogelijk is.

We willen teveel in een te korte tijd.

Ik denk dat het menselijk is dat wij als mensen teveel willen in een te korte tijd. Een hoop mensen verwachten dat als ze in Januari beginnen met een blubberbuik, deze tegen de zomer om is getoverd in een wasbordje. Nu is dit mogelijk hoor, maar voor een hoop mensen is dit gewoon niet weggelegd. Zulke veranderingen binnen je lichaam vereisen een constante en structurele aanpak die vaak langzaam gaat. En veel mensen vinden dit niks. Ze willen snel resultaat, en verwachten daarnaast ook nog eens snel resultaat.

Soms heeft je lichaam tientallen jaren op zijn donder gekregen, en verwacht jij na 3 weken al resultaat… Ik kan je nu al vertellen dat deze verwachtingen vaak uitlopen op een teleurstelling. Natuurlijk gebeurd er wat in de eerste weken (veel vochtverlies, hoofdpijn etc.), en is je lichaam je dankbaar wanneer je op de paleo manier gaat eten (zoals ons lichaam het bedoeld heeft) maar verwacht geen wonderen op korte termijn.

De beste manier om teleurstellingen te voorkomen is om niet direct hoog in de boom te springen met je doelstelling, maar om te proberen de oorzaak aan te pakken en daaraan te werken.

In plaats van je doelstelling na te streven om 10 kilo te verliezen in een maand tijd kun je wellicht de doelstelling om geen graan, suiker of bewerkt voedsel te eten beter volhouden. Probeer je te focussen op de reis, op het avontuur en niet op de eindbestemming.

Zelf wilde ik meer energie krijgen door het eten van paleo voeding. Dat was mijn reis…

Zelf wilde ik meer energie krijgen door het eten van paleo voeding. Dat was mijn reis… Dat ik tegelijkertijd ook ruim 8 kilo verloor was mooi meegenomen. Gisteren kreeg ik nog een mooie reactie van Karin die ongemerkt 10 kilo verloor. En als ik kijk naar mijn zus (wellicht stel ik haar nog een keer voor hier) dan zie ik dat ze met volle teugen geniet van het bezig zijn met biologische producten en eten. En ook bij haar vliegen de centimeters eraf.

Wanneer je je gaat focussen op een levenslang avontuur, dan wordt het gemakkelijker om de paleo levensstijl jezelf eigen te maken. En wat is dat nu helemaal? Genoeg slaap, weinig stress, eet echte simpele voeding, beweeg voldoende op een gematigd niveau (lopen), til af en toe iets zwaars op en trek zo nu en dan een sprintje. 😉

Zie jij de paleo manier van leven ook als avontuur, of denk je nog steeds dat dit een dieet is wat je even een paar weken / maanden volgt? Laat het me weten door een reactie achter te laten op dit artikel.

Elke Vrijdag Nieuwe Paleo Recepten in je Mailbox!

Op dit moment halen 50.988 mensen elke week nieuwe inspiratie uit onze gratis recepten. Wil je ook op de hoogte blijven vul hieronder je beste e-mail adres in:

5 gedachten over “Paleo is een Avontuur, Geen Wedstrijd”

 1. Vandaag is het 7 weken geleden dat ik mijn Paleo avontuur begonnen ben. En ik weet nu al… Dit is voor de rest van mijn leven! Ik ben gestart met het doel dat ik me wat beter wilde voelen. En ik verwachte ook wel wat kilo’s kwijt te raken omdat ik behoorlijk overgewicht heb. 5 jaar geleden kreeg ik de diagnose MS. De vermoeidheid die daarbij komt kijken is afschuwelijk. Ik had al snel het idee dat Paleo me wat meer energie gaf. Toen ik na een week of 3 weer een keer 2 boterhammen at (onverwachte lunch bij schoonouders :)) voelde ik me daarna afschuwelijk. Toen wist ik genoeg… Zo slecht had ik me 5 jaar gevoeld bleh! Ondertussen neemt mijn energie niveau nog elke dag toe en heb ik vandaag huishoudelijke klusjes gedaan die ik jaren niet gedaan heb 🙂 ook ben ik al 12kg kwijt. Maar al verlies ik vanaf nu geen gram meer, alleen de winst in energie is al meer dan genoeg om hier nooit meer mee te stoppen. Het is overigens allemaal even lekker, dus totaal geen straf!

  Beantwoorden
  • Yes!!! Bedankt voor je reactie Hanneke, en wat een goed resultaat!

   Paleo on zou ik zeggen 🙂

   Beantwoorden
 2. Vandaag me verdiept in paleo! Manier van bewegen en eten spreekt me enorm aan. De stap om te beginnen vind ik spannend. Geen brood en granen meer eten zal ik moeilijk gaan vinden. Wat dan? Ik wil en hoef niet af te vallen. Sport wel drie keer in de week en loop ook hard.
  Kan ik dit volhouden? Mijn man roept al meteen: nee dit gaan we niet doen. Jij niet, maar ik dan? …….
  Ja ik GA het doen!!!
  Groeten Jolanda

  Beantwoorden
  • Geen brood en granen meer eten is echt niet zo moeilijk als je denkt, gewoon extra groenten (en als je het niet doet voor het afvallen) en fruit. Ook met een intensief sportschema is paleo perfect te doen! Je krijgt alle voedingsstoffen binnen die je nodig hebt.

   Succes!!

   Beantwoorden
 3. Hi,
  Ben nu 2,5 week bezig met Paleo. Goed vol te houden, geen honger en mis de suiker en koolhydraten niet. Alleen heb ik erge hoofdpijn en ben best depressief. Ik hoorde van mijn sportinstructeur dat dit te maken heeft met het afkicken van suiker. Klopt dit en hoe lang duurt dit nog? Ik drink min. 2 liter water per dag.

  Beantwoorden

Plaats een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.