Wat is Paleo?

Beginnen met Paleo

Dit is waar je begint als je nog nooit van paleo hebt gehoord. Lees eerst de onderstaande artikelen om bekend te worden met de paleo levensstijl:

Resultaten met Paleo

Hierbij mijn eigen resultaat met behulp van Paleo.

voor-na-foto

Paleo dieet voedingslijst

Één van de eerste dingen die ik deed toen ik begon met het schrijven aan paleo.nl was een uitgebreide voedingslijst maken zodat je zelf kunt kijken of een voedingsmiddel paleo is of niet.

Is het Paleo of niet?

Met bovenstaande voedingslijst kom je al een heel eind, en door het lezen van de eerder genoemde artikelen weet je de basis van paleo. Verschillende soorten vlees en groenten zijn gezond voor je, graan en suikers kun je het beste zoveel mogelijk vermijden. Hieronder gaan we nog wat dieper in op bepaalde andere voedingsmiddelen.

26 gedachten over “Wat is Paleo?”

 1. Zie ik je toch liever vóór paleo. Zo mager en met uitstekende botten vind ik niet aantrekkelijk. Dan neem ik een buikje toch maar voor lief!

  Beantwoorden
 2. Klinkt allemaal heel goed maar ik ben vegatarier, geen vlees, geen vis. Hoe ga ik dat aanpakken met Paleo?

  Beantwoorden
 3. Jullie gebruiken varkensvlees! Ik eet dat sowieso niet vanwege mijn allergie daarvoor, maar dat zegt al wel wat over het vlees zelf, toch?
  Varkens raken hun afvalstoffen niet kwijt en slaan dat in hun vet op en vervolgens worden er doodleuk recepten (en behoorlijk veel ook nog) met bijvoorbeeld bacon voorgeschoteld. Ten eerste krijg je die ‘verborgen’ afvalstoffen binnen, een hoop vet en veel zout.
  Dit past toch niet echt in een gezond eetpatroon, lijkt me….

  Beantwoorden
 4. En kunstmatige zoetstoffen: neem die van Damhert. Dat heet Tagatesse, geen chemische rommel en vieze nasmaak!

  Beantwoorden
 5. Hallo

  Ik doe nu 4 weken paleo. Het is geweldig. 9 kilo afgevallen. Aangezien dat ik een schildklier probleem heb moet ik regelmatig bloed laten prikken. Vorige week gedaan en ik mag al iets met de thyrax omlaag. Half tabletje eraf en dat in 4 weken tijd. Het enige waar ze ongerust over was was dat het cholesterol omlaag was gegaan van 5.1 naar 4.8. Maar de goede waren omlaag gegaan en de slechte iets omhoog. Dat moet nog veranderen. Hoe moet ik dat doen?
  Gr jolanda

  Beantwoorden
 6. Ik eet al een tijdje paleo maar sinds twee weken breken mijn nagels af, welke voedingsmiddelen moet ik eten wil ik dit voorkomen?

  Beantwoorden
  • Hi Corine,

   Dat zou ik je helaas zo niet durven zeggen.
   Wellicht kun je het antwoord vinden als je zoekt op google of naar je apotheek gaat?

   Gr, Simone – Team paleo.nl

   Beantwoorden
 7. Ik ben begonnen met Paleo niet om af te vallen en kan ook maar slechts paar kilo afvallen omdat ik anders te dun wordt. Ik doe het vanwege een bijnieruitputting en omdat ik al jaren weinig energie heb. Na een paar dagen begin ik al verschil te voelen. Wel heb ik nu last van een lage suikerspiegel. Hoe kan ik dat oplossen? In jullie artikel zie ik iets staan over koolhydraten maar wil daar weer niet te veel aan beginnen omdat het dan weer van die suikerdips geeft. Hebben jullie nog tips?

  Beantwoorden
 8. Dag

  Ben fanatiek begonnen met de gelei, de “great lakes gelatine”.
  Qua smaak is het prima.
  Het wordt n medische vraag?
  Heb n schilklierprobleem en slik Thyrax, mag het gerust samen?
  Ik weet niet of het ermee te maken kan hebben maar ik slaap heel slecht, kan dat?

  Met benieuwde groet
  Mieke

  Beantwoorden
  • Hi Mieke,

   Wanneer je het in combinatie met medicijnen gebruikt, kan je het best contact opnemen met je dokter.
   Heb laatst ook de opmerking van iemand anders ontvangen, dat ze er slecht van sliep. Ze nam ook nog gelatine in in de avond, misschien dat het daaraan kan liggen.

   Groetjes, Myra Team Paleo

   Beantwoorden
 9. hoi hoi,
  mijn vriend vind gezond eten niet lekker en vind dit ook onzin. Ik zelf merk heel veel gezondheidsvoordelen. Eet al een aantal jaar paleo, alleen in deze relatie is het heel moeilijk, omdat hij niks lekker vind. Hij wil echter wel het zelfde eten. Overdag eet ik paleo alleen avond eten en de weekenden lukken niet. Heeft iemand toevallig wat tips?
  groetjes,
  Linda

  Beantwoorden
 10. hallo ik zoek producten waar ik langer gevuld en fit blijf ik ben 66 jaar weeg 48 kilo eet voldoende maar moet te dikwijls iets te eten nemen .ik eet smorgens om 830 een schaal pap met musli om tien uur een reep peperkoek om 12 uur 3 of 4 boterhammen met een kop soep 2 stuks fruit smidag iets kleins bij de koffie om 1730 aardappelen met groente en vlees of vis pap na en om 20 uur nog een kracker of zo.
  maar kom geen gram aan soms zelfs kilos eraf kunt u mij advies geven

  Beantwoorden
  • Hallo Corrie,

   Wat ik uit jouw dagelijkse voeding kan opmaken is dat je veel koolhydraten eet, maar dat er betrekkelijk weinig gezonde vetten en eiwitten in je dieet zitten.

   Met name de eiwitten zijn belangrijk, omdat deze zorgen voor het behoud van spiermassa. Als je te weinig eiwitten nuttigt op een dag, dan heeft je lichaam moeite om spiermassa in stand te houden, waardoor je gewicht kunt verliezen.

   Daarnaast geven vetten en eiwitten een verzadigend effect, waardoor je langer vol zult blijven zitten. Mijn advies is dus om bijvoorbeeld bij ontbijt ipv pap met muesli eens een omelet te maken met groenten. Zo krijg je bij je eerst maaltijd van de dag meteen vetten en eiwitten binnen.

   Ook tijdens andere maaltijden raad ik je aan om meer vetten en eiwitten te introduceren. Mocht je inspiratie nodig hebben welke Paleo-opties je hebt? We hebben een Paleo Dieet Lijst met Voeding op onze website staan.

   Als je hier nog vragen over hebt, laat het ons weten Corrie! We helpen je graag 🙂

   Beantwoorden
 11. Hallo, ik heb veel gezondheidsklachten en wil paello gaan eten momenteel weeg ik 43 kg ik wil graag aankomen is dit ook mogelijk.
  Bedankt Els.

  Beantwoorden
  • Hallo Els,

   Bedankt voor je vraag. Goed om te lezen dat je je gezondheid wil verbeteren door een gezonde en voedzame eetwijze zoals Paleo te gaan volgen. Het is zeker mogelijk om door middel van Paleo op een gezond gewicht te komen. Zolang je ervoor zorgt dat je meer gezonde calorieën binnenkrijgt dan dat je verbruikt zul je geleidelijk aan gaan aankomen.

   Daarnaast zul je, omdat je maaltijden uit onbewerkte en gezonde voeding bestaan, veel gezonde voedingsstoffen binnenkrijgen die jouw lichaam ten goede zullen komen.

   Succes! Als je nog vragen hebt over het volgen van Paleo, stuur ons gerust een berichtje!

   Beantwoorden
  • Hi Anja, ik zie inmiddels dat je weer in ons emailsysteem zit 🙂

   Beantwoorden
 12. Ik ben vegetariër. Wat kan ik dan eten ipv dierlijke producten?

  Beantwoorden
 13. Hallo!
  Wat ik niet helemaal begrijp is dat je wel groente mag eten, maar die werden toch ook op het land verbouwd? Waarom mag dit dan wel maar bijvoorbeeld graanproducten niet?

  M.v.g. Tessa

  Beantwoorden
  • Hee Tessa, bedankt voor je vraag! Omdat granen gluten bevatten en de meeste mensen “onofficieel” gevoelig zijn voor gluten.

   Beantwoorden

Plaats een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.