Wat is Paleo? Beginnen met Paleo, Resultaten en Informatie over welke Voeding je het Beste kunt Eten

Beginnen met Paleo

Dit is waar je begint als je nog nooit van paleo hebt gehoord. Lees eerst de onderstaande artikelen om bekend te worden met de paleo levensstijl:

Resultaten met Paleo

Hierbij mijn eigen resultaat met behulp van Paleo.

voor-na-foto

Paleo dieet voedingslijst

Één van de eerste dingen die ik deed toen ik begon met het schrijven aan paleo.nl was een uitgebreide voedingslijst maken zodat je zelf kunt kijken of een voedingsmiddel paleo is of niet.

Is het Paleo of niet?

Met bovenstaande voedingslijst kom je al een heel eind, en door het lezen van de eerder genoemde artikelen weet je de basis van paleo. Verschillende soorten vlees en groenten zijn gezond voor je, graan en suikers kun je het beste zoveel mogelijk vermijden. Hieronder gaan we nog wat dieper in op bepaalde andere voedingsmiddelen.

16 reacties Plaats reactie

 1. Zie ik je toch liever vóór paleo. Zo mager en met uitstekende botten vind ik niet aantrekkelijk. Dan neem ik een buikje toch maar voor lief!

  Beantwoorden
 2. Jullie gebruiken varkensvlees! Ik eet dat sowieso niet vanwege mijn allergie daarvoor, maar dat zegt al wel wat over het vlees zelf, toch?
  Varkens raken hun afvalstoffen niet kwijt en slaan dat in hun vet op en vervolgens worden er doodleuk recepten (en behoorlijk veel ook nog) met bijvoorbeeld bacon voorgeschoteld. Ten eerste krijg je die ‘verborgen’ afvalstoffen binnen, een hoop vet en veel zout.
  Dit past toch niet echt in een gezond eetpatroon, lijkt me….

  Beantwoorden
 3. Hallo

  Ik doe nu 4 weken paleo. Het is geweldig. 9 kilo afgevallen. Aangezien dat ik een schildklier probleem heb moet ik regelmatig bloed laten prikken. Vorige week gedaan en ik mag al iets met de thyrax omlaag. Half tabletje eraf en dat in 4 weken tijd. Het enige waar ze ongerust over was was dat het cholesterol omlaag was gegaan van 5.1 naar 4.8. Maar de goede waren omlaag gegaan en de slechte iets omhoog. Dat moet nog veranderen. Hoe moet ik dat doen?
  Gr jolanda

  Beantwoorden
  • Hi Corine,

   Dat zou ik je helaas zo niet durven zeggen.
   Wellicht kun je het antwoord vinden als je zoekt op google of naar je apotheek gaat?

   Gr, Simone – Team paleo.nl

   Beantwoorden
 4. Ik ben begonnen met Paleo niet om af te vallen en kan ook maar slechts paar kilo afvallen omdat ik anders te dun wordt. Ik doe het vanwege een bijnieruitputting en omdat ik al jaren weinig energie heb. Na een paar dagen begin ik al verschil te voelen. Wel heb ik nu last van een lage suikerspiegel. Hoe kan ik dat oplossen? In jullie artikel zie ik iets staan over koolhydraten maar wil daar weer niet te veel aan beginnen omdat het dan weer van die suikerdips geeft. Hebben jullie nog tips?

  Beantwoorden
 5. Dag

  Ben fanatiek begonnen met de gelei, de “great lakes gelatine”.
  Qua smaak is het prima.
  Het wordt n medische vraag?
  Heb n schilklierprobleem en slik Thyrax, mag het gerust samen?
  Ik weet niet of het ermee te maken kan hebben maar ik slaap heel slecht, kan dat?

  Met benieuwde groet
  Mieke

  Beantwoorden
  • Hi Mieke,

   Wanneer je het in combinatie met medicijnen gebruikt, kan je het best contact opnemen met je dokter.
   Heb laatst ook de opmerking van iemand anders ontvangen, dat ze er slecht van sliep. Ze nam ook nog gelatine in in de avond, misschien dat het daaraan kan liggen.

   Groetjes, Myra Team Paleo

   Beantwoorden
 6. hoi hoi,
  mijn vriend vind gezond eten niet lekker en vind dit ook onzin. Ik zelf merk heel veel gezondheidsvoordelen. Eet al een aantal jaar paleo, alleen in deze relatie is het heel moeilijk, omdat hij niks lekker vind. Hij wil echter wel het zelfde eten. Overdag eet ik paleo alleen avond eten en de weekenden lukken niet. Heeft iemand toevallig wat tips?
  groetjes,
  Linda

  Beantwoorden

Laat een reactie achter

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Pin It on Pinterest