Elke Vrijdag Nieuwe Paleo Recepten in je Mailbox!

Op dit moment halen 50.988 mensen elke week nieuwe inspiratie uit onze gratis recepten. Wil je ook op de hoogte blijven vul hieronder je beste e-mail adres in:

7 Kleine Veranderingen die Jou Helpen om meer Paleo te Worden Stap Voor Stap

Nu dat Paleo snel meer aandacht krijgt en groter groeit in Nederland krijg ik meer en meer vragen over hoe je dit succesvol kunt implementeren in je leven.

Mijn advies zou zijn… pak een begindatum en ga vol gas. Wanneer je dit 30 dagen gaat volhouden wil je niet meer terug.

Een manier waarop wij jou hierbij kunnen helpen is de Paleo Challenge – een compleet 30 dagen Paleo systeem waarbij wij alles voor je uitgedacht hebben (recepten voor ontbijt, lunch en avondeten, elke dag motivatiemails, trainingsoefeningen en boodschappenlijstjes, plus meer…)

Maar een hoop mensen prefereren toch babystapjes. Eerst een beetje pootje baden voordat ze in het diepe springen, en dat is ook ergens wel logisch.

Op dit blog wil ik open staan voor iedereen die er maar over denkt om paleo een kans te geven, ik welkom iedereen met open armen.

Ik weet dat de reis voor iedereen anders is, en vandaag wil ik graag iedereen helpen die beetje bij beetje deze hele paleo levensstijl wil oppakken.

Vervang één Maaltijd per Dag

snijden-van-groenten

En dan bedoel ik niet één enkele maaltijd, maar een maaltijdmoment. Dus ontbijt, lunch of diner. Misschien wil je je snack voordat je naar bed gaat wel paleo maken? Of misschien is een paleo ontbijt wel een goed idee als je lekker fris uit bed komt en je nog vol energie zit.

En dan ’s avonds een salade met vlees? Op deze manier kun je je paleo gewoontes steeds verder uitbreiden. Wanneer je dit doet krijg je elke keer dat je weer “juist” gegeten hebt een mentale boost die ervoor zorgt dat je door wilt gaan. Je eet voor je gezondheid, niet omdat het een gewoonte is of omdat het moet. Maak eten fun!

Stop met het Eten van Graan (1 Soort per Keer)

verschillende-graansoorten

Niet alle granen zijn natuurlijk hetzelfde. Maar over het algemeen zijn ze allemaal ontstekingsbevorderend en zorgen ze voor insulinestijging. Granen hebben geen enkele reden om in een gezond dieet thuis te horen. Maak een lijstje met granen die je eet, pasta, rijst, brood etc. en elimineer ze één voor één. Probeer de granen met gluten als eerste weg te strepen. Bijvoorbeeld wilde rijst, havermout en quinoa bevatten geen gluten.

Probeer eens per Week een Nieuwe Groente (of ander ingrediënt)

schorseneren

Ververs, Vernieuw. De Paleo lifestyle moet niet zoiets worden dat je niks meer kunt eten, want het hoeft helemaal niet zo te zijn. Probeer elke week iets nieuws te eten en kom tot nieuwe ontdekkingen. Voordat ik aan Paleo deed, had ik nog NOOIT met gember gekookt, en ik ben er gek op! Het idee is om elke week toe te voegen of te vervangen, niet weg te halen. Ooit wel eens met schorseneren gekookt? (zie boven)

Stop met de Frisdranken

soorten-frisdrank

Veel Nederlanders krijgen enorm veel calorieën en suiker binnen door middel van frisdrank. Het is een categorie (vloeistof) waar mensen vaak overheen kijken. Met alle energiedranken, koffie met smaakjes en alcohol is het niet zo moeilijk om een heel diner naar binnen te werken in de vorm van drinken.

Calorieën en en koolhydraten gaan door het dak heen, en er zit geen enkele voedingswaarde in. Vervang deze ziekmakende drankjes door water of thee. Het gaat erg veel uitmaken voor je insulinepijl en je zult meer energie ervaren. Echte energie, en niet die “hype-energie” van redbull of golden power of die troep.

Verander van Training

outdoor_training

Of je nu alleen maar cardio doet, zware gewichten tilt of helemaal niks doet. Zorg ervoor dat je dingen mixed. Train buiten je comfort zone door een andere manier van trainen toe te voegen (pilates, mannen?! 😉 of gewichten voor vrouwen). Ga naar buiten, en loop of ren in het bos. Of besluit om rustiger aan te doen als je cardio verslaafd bent. Veel en langdurige cardio is een flinke stressbelasting op je lichaam.

Voeg een Training Toe

meer-training

Deze gaat hand in hand met de vorige. En vooral als je nu NIKS doet, zorg er dan voor dat je in ieder geval iets gaat doen. Geen zorgen, weet dat iedereen altijd ergens is begonnen. Ga bewegen. Move.

Toon Inzet en Betrokkenheid

geef-niet-op

Natuurlijk zijn er een miljoen excuses om geen Paleo lifestyle aan te nemen, ook al weet je dat je hier gezonder en gelukkiger van gaat worden. Je wil een gezond lichaam toch? En goed en lekker eten en er goed uitzien, toch? Maar dan moet ik al die uren lopen, sprinten en stoppen met brood en … Oke, één ding, het leven van paleo is niet drukker dan elke andere actieve lifestyle. Als je naar de supermarkt gaat, betekend het niets meer dan alle bewerkte voeding inruilen voor gezonde, simpele en echte voeding.

En denk je dat je geen tijd hebt, denk nog maar eens. Wellicht kun je wel dingen opgeven in ruil voor dat gezonde en fitte leven. Televisie? Niet langer dan een half uur internet? Er is altijd tijd te vinden. Zorg dat je meer doet in minder tijd, en slaap lekkerder als je hoofd het kussen raakt.

Heb jij nog tips voor mede-paleo-ers om te beginnen? Misschien een babystapje welke je zelf heel prettig vond en je geholpen heeft om meer en meer “slechte gewoontes” te vervangen voor paleo gewoontes? Deel ze door hieronder een reactie achter te laten op dit artikel.

Elke Vrijdag Nieuwe Paleo Recepten in je Mailbox!

Op dit moment halen 50.988 mensen elke week nieuwe inspiratie uit onze gratis recepten. Wil je ook op de hoogte blijven vul hieronder je beste e-mail adres in:

Meer Artikelen

12 reacties Plaats reactie

 1. We zijn bijna gelijk begonnen!

  Wij in juli 2012 gestart met paleo en ook ons bevalt het heel goed!

  Met een eigen bedrijf en een gezin met 4 kinderen die erg intensief sporten, kan ik niet anders zeggen, dan dat je van deze manier van eten veel meer energie krijgt!

  In het begin is het even zoeken, andere boodschappen inslaan, nieuwe recepten proberen etc. kost dan best wat tijd. Maar na een paar weken krijg je er al weer routine in en wordt het steeds gemakkelijker.

  Mijn zonen en man eten nog wel regelmatig zelfgebakken speltbrood, maar mijn dochter en ik niet meer. Voor de rest proberen we de 80/20 regel aan te houden, dan is het heel goed te doen.

  Afgelopen weekend was ik in het buitenland en heb ik “gezondigd”. Heel lekker allemaal, maar ik merkte het toch en ben blij dat ik thuis mijn gezonde lekkernijen weer zo kan pakken.

  Beantwoorden
  • Hoi Joke, leuk om te horen!

   Ik ervaar precies hetzelfde. Zelf ben ik niet eens fan van zondigen, omdat ik me er gewoon niet goed bij voel, alleen medium zondigen zoals een nasi te maken met quinoa en nasikruiden van Conimex ofzo vind ik leuk.

   Dat is voor mij ook 80/20.

   In het buitenland (ik woon ook de helft van het jaar in Gran Canaria) koop ik ook altijd gewoon vers, en neem ik soms wat dingen mee van thuis.

   Succes! Leuk dat je het volgt, en net als bij jou gaat mijn energie door het dak heen, en dat was ook de reden waarom ik was begonnen.

   Die kilo’s eraf zijn gewoon een bonus, en hoorden gewoon helemaal niet aan mijn lijf te zitten. Die vallen er vanzelf vanaf als je paleo doorvoert in je leven.

   Beantwoorden
 2. Via Abel James op jouw site terecht gekomen en helemaal enthousiast! Eigenlijk houd ik niet zo van, achter één beweging aanhollen met oogkleppen op maar ik kan nu wel zeggen dat ons gezin vanaf begin januari dit jaar gezonder is gaan eten en wij daarbij ons laten inspireren door Paleo recepten en kennis en ook door de voedselzandloper van Kris Verburgh. Ik houd er zelf niet van Paleo een dieet te noemen. Het is een levenswijze. Paleo is tenslotte ook eigenlijk voornamelijk een bewustwording van … met als doel daar dan naar te gaan leven! Aan het woord dieet heb ik na vele pogingen met TIJDELIJK resultaat een soort van allergie opgebouwd. Ben bang dat het een allergie is waar ik ondanks mijn super gezonde voeding niet van zal genezen 😉
  Maar goed, ik vind het heerlijk om vanuit Frankrijk in het Nederlands wat informatie over Paleo te lezen. Zal je dan ook zeker blijven volgen. Maar zoals je misschien al weet zijn er gelukkig meer en meer mensen zich bewust van de Paleo levensstijl. Bezoek ook maar eens “oerkracht voedingsadvies ” op facebook . En als je wil weten op welke plek in Frankrijk één van je volgers 😉 zich laat inspireren voor gezondere voeding en gezonder leven dan nodig ik je uit naar http://www.lesbernardies.com te gaan of de pagina : “les bernardies vakantiedorp” op facebook 😉

  Beantwoorden
 3. ik ga ermee starten, wil 5 kg afvallen en van mn hoofdpijnen af

  Beantwoorden
 4. Hallo Mitch,

  Ik wil graag mijn eetpatroon aanpassen omdat ik er zeker van overtuigt ben, dat je bent wat je eet en drinkt. Maar ik wil absoluut niet afvallen, eerder nog aankomen. Ook heb ik verschillende dieeten geprobeerd, maar had er geen goed gevoel bij. Deze voelt goed en ben ook wel nieuwsgierig. Mocht het niet mijn ding zijn, heb jij ook een niet goed geld terug garantie?

  Groeten Dirk

  Beantwoorden
 5. Hoi! Leuk om wat meer te lezen over Paleo.
  Ik ben behoorlijk Paleo opgevoed als ik het zo lees. 🙂
  Maar de visie op granen is voor mij nieuw. Na het boek van Kris Verburgh probeer ik tarwe al wel te vervangen.
  Dank voor de info!

  Beantwoorden
 6. Ik ben nu 7 dagen volledig enthousiast bezig met Paleo en ondervind voordelen als :
  minder schommelingen in de bloedsuikerspiegel, overdag globaal meer energie, makkelijker toiletgang, eten smaakt goed en is super gezond, zonder E – nummers (maar dat deed ik al enige jaren), beter humeur.

  maar ook een paar mindere: haaruitval, 2 kg afgevallen, savonds meer moe/ vermoeide branderige ogen. (misschien ook door menstruele vermoeidheid of hooikoorts ).

  Ik heb vandaag een voedingssupplement gekocht van Solgar voor haar en nagels en huid. In de hoop dat dit me helpt tegen de haaruitval.
  Het zou kunnen dat verandering van spijs….haaruitval geeft..

  Beantwoorden
 7. Ik heb net een heel verhaal geschreven maar dat kreeg ik niet verstuurd.
  In het kort: ik wil nog steeds graag het Paleo budget kookboek en meer recepten zonder vlees omdat ik vlees slecht verdraag.
  De verhalen hier omheen laat ik nu maar weg.

  Beantwoorden
 8. PS. Ik bedoel dus dat ik ook graag het Paleo vegetarisch kookboek wil kunnen bestellen.

  Beantwoorden
 9. Zojuist heb ik grotendeels het paleo begrip kunnen lezen en bevatten.
  Hier thuis zitten wij met het probleem dat er veel voedsel allergie is. Tomaten, zaden, noten vooral amandel, kiwi, teveel koolhydraten, sesamzaad,…
  Het is moeilijk om elke dag een gezonde lekkere maaltijd die iedereen kan verdragen op tafel te zetten. Hiermee ga ik dan ook wel eens de fout in, gevolg zieke mensen in huis.
  Hoe kan ik bijvoorbeeld amandelmelk vervangen? Kan dit ook vervangen worden door kokosmelk?

  Beantwoorden

Laat een reactie achter

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Pin It on Pinterest