Elke Vrijdag Nieuwe Paleo Recepten in je Mailbox!

Op dit moment halen 50.988 mensen elke week nieuwe inspiratie uit onze gratis recepten. Wil je ook op de hoogte blijven vul hieronder je beste e-mail adres in:

Danielle

7 comments

Waarom ik Paleo een Revolutie vind

Mijn boek De Paleo Revolutie is inmiddels een paar maanden verkrijgbaar via deze website en begint zijn plek te vinden in steeds meer boekenkasten (al dan niet digitaal).

Dat maakt van mij een gelukkig mens.

Laatst vroeg iemand mij waarom ik voor de titel “de Paleo Revolutie” gekozen had. In dit artikel wil ik dat wel kort toelichten.

Als eerste wil ik melden, aangezien dat bij sommige mensen niet bekend is, dat ik niet de bedenker ben van het Paleo dieet. Ik ben slechts de boodschapper, een messenger. Ik heb deze manier van leven niet bedacht, ik heb dit “dieet” niet ontwikkeld of verzonnen. Ik liep het tegen het lijf. En het heeft mijn leven veranderd.

Ik heb nu slechts mijn boek geschreven met de kennis die ik voorhanden heb uit grotendeels Engelse literatuur.

Desondanks ben ik er niet minder enthousiast over dan wanneer ik het zelf “verzonnen” had.

  • Mensen vragen mij hoe ik aan mijn kennis kom. Zelfstudie.
  • Mensen vragen me of ik studies heb gedaan, zoals levensmiddelentechnologie of andere opleidingen in voedingsleer. Nee.

Maakt mij dat minder bekwaam om de kennis die ik de afgelopen maanden heb opgedaan te delen? Moet ik per se een papiertje hebben voordat mensen mij kunnen geloven?

Wat mij betreft: NEE!

Is het niet zo dat je tegenwoordig met de kennis die op internet te vinden is vele dokters buiten spel kunt zetten? Dokters weten dingen van medicijnen, ze schrijven graag medicijnen voor tegen een kwaaltje, maar ze zullen je niet naar huis sturen met het advies om eens 21 dagen graan, frisdrank, bewerkte voeding en pasta uit je voedingspatroon te schrappen.

Terwijl dit juist vaak de oorzaak is van alle problemen. Onze voeding!

Let food be thy medicine and medicine be thy food. ~Hippocrates

Via internet is er zo ontzettend veel informatie te vinden, en ik heb het mijn taak gemaakt om de zin van de onzin te onderscheiden. Dit deel ik graag.

En aan ieder de keuze om de adviezen vervolgens op te volgen of niet. Wat je ziet is dat wat we op dit moment met z’n allen doen niet werkt. Meer dan 60% van de Nederlanders heeft overgewicht. Dit komt echt niet door het topadvies dat we al die jaren hebben gekregen door misleidende reclames of instellingen als het Voedingscentrum en onze bekende Schijf van Vijf.

Wat ik zie, is dat steeds meer mensen hun gezondheid in EIGEN HAND gaan nemen, en dat internet dit mogelijk maakt. We laten het niet meer toe dat er gesold wordt met onze gezondheid en googelen eerst zelf naar mogelijke oorzaken van een kwaaltje.

Het varieert van een beetje gember voor een betere darmfunctie tot uiteindelijk het omgooien van je gehele voedingspatroon naar een Paleo lifestyle om het maximale uit je lichaam en leven te halen.

We staan op en verzetten ons tegen misleidende adviezen en reclames. We doen Paleo niet alleen en staan samen sterk tegen deze overgewicht-epidemie die veel mensen het leven kost. We vechten samen tegen schildklierproblemen en lifestyle-ziektes als diabetes. We staan op! Met z’n allen!

Daarom… Paleo Revolutie.

Iedereen kan tegenwoordig kennis vergaren en zelf beslissen over zijn/haar lichaam. Je hoeft niet per se te luisteren naar iemand met een titel of een papiertje. Dat is zó 2012. We leven in een nieuw tijdperk, mensen. Een informatietijdperk.

Wees onderdeel van de revolutie en lees alles over Paleo wat je maar kunt. Mocht je het samengevat willen hebben, denk er dan over na om het naslagwerk de Paleo Revolutie in huis te halen.

Ik ben trots dat ik onderdeel kan en mag zijn binnen deze beweging. Ik hoop dat jij datzelfde gevoel met mij deelt!

Laat een reactie achter op dit bericht om te laten zien dat je ook opstaat!
Paleo doe je niet alleen, we doen dit samen.

~ Mitch

Elke Vrijdag Nieuwe Paleo Recepten in je Mailbox!

Op dit moment halen 50.988 mensen elke week nieuwe inspiratie uit onze gratis recepten. Wil je ook op de hoogte blijven vul hieronder je beste e-mail adres in:

7 gedachten over “Waarom ik Paleo een Revolutie vind”

Plaats een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.