Elke Vrijdag Nieuwe Paleo Recepten in je Mailbox!

Op dit moment halen 50.988 mensen elke week nieuwe inspiratie uit onze gratis recepten. Wil je ook op de hoogte blijven vul hieronder je beste e-mail adres in:

Danielle

No comments

Wat Als Je Geen Gewicht Wilt Verliezen Met Paleo?

Al eerder schreef ik over aankomen en Paleo, maar laatst kreeg ik toch weer een e-mail van een vrouw die 8 weken Paleo doet, zich super voelt – maar te veel gewicht verliest en dit niet wil. Daarnaast wil ze ook niet meer eten dan dat ze nu doet, aangezien ze gewoonweg vol zit.

Wat doe je als je in zo’n positie zit?

Als eerste wil ik zeggen dat het natuurlijk een mooie positie is. Waarschijnlijk is haar natuurlijke lichaamstype een ectomorf. Dat betekent dat je van nature gewoon behoorlijk dun bent. Je lichaam vormt zich tijdens Paleo naar het lichaamstype dat je oorspronkelijk gewoon hebt. Als dit betekent dat je vet verliest, dan is dit nu eenmaal zo. Als dit betekent dat je spiermassa toeneemt, dan is dat ook eenmaal zo.

Het feit dat deze vrouw zich perfect voelt, is de beste graadmeter om te zien of de wijze van eten werkt of niet. Feit blijft dat ze niet wil afvallen en dat dit nu wel gebeurt.

Mijn advies is om te bepalen of je vet verliest of spiermassa. Wat mij betreft is eten van gezonde Paleo-voeding tot je vol zit een prima indicatie dat je niet te veel spiermassa verliest. Als het spiermassa is, dan komt de vraag of je iets aan sport doet.

Zo niet, dan heb je daar de missende link.

Een goede work-out en een Paleo-voedingsschema zorgen voor wat extra massa aan het lichaam. Is de hoeveelheid eiwitten (2 gram per kilo lichaamsgewicht) op orde? Zo ja, dan zou je ook geen spiermassa moeten verliezen.

Zo nee, dan moet je kijken uit welke bronnen je extra eiwit kunt halen.
Als laatste de calorieën. Eigenlijk tellen we bij Paleo niet echt calorieën, maar uiteindelijk gaat de basisregel wel op. Als je minder eet dan je verbrandt, dan kun je toch blijven afvallen. Eet je genoeg?

Als dit niet zo is, dan zou je je calorieën omhoog kunnen schroeven door de vetten eerst wat op te krikken, en daarna wat complexe koolhydraten toe te voegen in de vorm van zoete aardappelen, quinoa, etc.

Elke Vrijdag Nieuwe Paleo Recepten in je Mailbox!

Op dit moment halen 50.988 mensen elke week nieuwe inspiratie uit onze gratis recepten. Wil je ook op de hoogte blijven vul hieronder je beste e-mail adres in:

Plaats een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.