Elke Vrijdag Nieuwe Paleo Recepten in je Mailbox!

Op dit moment halen 50.988 mensen elke week nieuwe inspiratie uit onze gratis recepten. Wil je ook op de hoogte blijven vul hieronder je beste e-mail adres in:

Danielle

3 comments

Succesverhaal Eric

Het is weer vrijdag, tijd voor een Paleo succesverhaal! Elke vrijdag plaatsen we een succesverhaal van een Paleo Revolutie klant / Paleo.nl lezer. Als jij een eigen succesverhaal hebt die je graag wilt delen met mij en met de Paleo community neem dan via deze pagina contact met mij op. Ik zal elke vrijdag een nieuw inspirerend succesverhaal plaatsen zolang ze binnen blijven komen.

Vandaag het verhaal van Eric! Het eerste woord wat hij in zijn verhaal gebruikt is ook wat ik over zijn verhaal te zeggen heb, WAUW!!!

WAUW!!!!

Ik ben sinds 15 juli bezig met de paleo way of life.

Rond mijn 20e was ik iemand die veel in de sportschool hing en heftig aan gewichten trok. Altijd groot geweest maar op een gezonde wijze. Sinds een jaar of 10 (ben inmiddels 41) is dit dramatisch verandert. Werk binnen de GGZ met wisselende diensten. Geen tijd nemen om in de ochtend te ontbijten of zelfs voor de rest van de dag eten meenemen.

In 10 jaar tijd, schrik niet, 40 kilo aangekomen.

Diverse diëten geprobeerd waar ik me niet lekker bij voelde en honger had en zin bleef houden in slechte dingen. Cola, mayo, chocolade. Ik weet dat dit je lichaam is die roept op directe suikerbehoefte dus een lichaam wat iet goed doorvoed is met de nodige voedingsstoffen. Mijn laatste dieet, ongeveer 3 jaar geleden via een diëtiste. Haar advies, overdag goed eten, meer brood en s’avonds niets. Dit ging een tijd goed en viel 10 kg. af. Echter was dit wederom niet vol te houden voor mij. Vorig jaar nog een tijdje freestyle lowcarb eten, maar dan vanuit de supermarkt. Er zat geen methodiek en structuur in voor mezelf. Fail nummer ….

15 juli jongstleden, op mijn werk.

De laatste dag voor mijn vakantie was ik low carb aan het googlen en stuitte ik op je site over Paleo. Dit concept beviel me wel. Ik weet wat suikers met me doen, als ik een handje drop eet voel ik me meteen niet lekker en merk ik dit meteen aan mijn huid die vettig aan begint te voelen. Idem met brood, etc. Ik heb de principes uitgeprint en nog verder op google gekeken. Dagmenu’s, recepten etc. In de avond op vakantie naar zeeland. Mijn enthousiasme voor paleo sloeg over op mijn vrouw en mijn 2 zoontjes. Meteen begonnen.

We zijn nu bijna 4 weken verder, ik voel me zo enorm goed. Geen maagzuur meer, zachte huid, ik slaap weer als een roos, enorm veel energie waardoor ik tot dingen kom die al enige tijd liggen te wachten, zoals klussen in huis, etc. Ik vind dat ik als een koning eet, vis, vlees, groente, wat fruit en noten.

Veel gefilterd water wat ijskoud uit de koelkast mijn colaverslaving als sneeuw voor de zon heeft doen verdwijnen. Geen behoefte aan suikers, mis brood niet etc. Maar het meest ongelofelijke is dat ik in 3 a 4 weken tijd zonder enige moeite een doorvoed lichaam heb en maar liefst 9 kilo (!!!!) ben afgevallen. Echt zonder enige moeite en honger lijden. Dat gaat snel zul je zeggen, wellicht heb ik mijn (over)gewicht er ook naar om juist snel af te vallen maar ik eet op de momenten waarop dit hoort en verhonger mezelf niet. Integendeel!!!

Het vreemde is dat ik in feite niet bezig ben met het dieet zoals ik dat normaal zou doen. De hele dag denken ik ben aan het diëten. Geen rare behoeftes aan slechte voedingsmiddelen, het gaat zo makkelijk allemaal. Het is een leefstijl omslag die ik (wij) hebben gemaakt waar we ons enorm goed bij voelen. Ik wil nog zeker 30 kg kwijt maar ik denk dat dit gewoon gaat gebeuren door de paleo leefstijl die we op dit moment doen. We komen er ook achter dat de supermarkt eigenlijk niets meer te bieden heeft voor ons. Ik heb letterlijk in de supermarkt op mijn hoofd staan krabben en kwam erachter dat ik er niet zo veel meer te zoeken heb.

Zelf het vlees in de supermarkt zit vol met tarwezetmelen, glucose, E-nummers. Schrikbarend om te zien. Nooit bij stil gestaan. De Duitse biologische boerderij net over de grens bij Nijmegen voorziet ons in vlees van grazende dieren, groente, fruit, eieren, kokosolie, maplesirup, etc. We maken nu alles zelf, ook de mayo die ik zo lekker vind 🙂

Ik wil je bedanken voor je site, als ik daar niet op was gestuit was ik nog steeds ongelukkig geweest over mijn lichaam en me beroerd gevoeld.
Ik heb je boek de Paleo Revolutie nog niet besteld, dat ga ik zo meteen maar eens doen.

mvg

Eric

Wat een superverhaal van Eric. Ik ben zo trots op alle verhalen die binnenkomen in onze mailbox. We veranderen echt levens!

Het is gaaf om te zien dat doodgewone mensen zoals jij en ik spectaculaire resultaten behalen met Paleo en onze gezondheid weer in eigen hand nemen. Verhalen als dit zorgen ervoor dat ik elke ochtend weer naast mijn bed spring om nog harder te werken voor deze Paleo movement!

Heb jij ook een succesverhaal wat je wilt delen, om andere mensen te inspireren neem dan contact met mij op! Want Paleo doe je niet alleen, we doen dit samen!

Elke Vrijdag Nieuwe Paleo Recepten in je Mailbox!

Op dit moment halen 50.988 mensen elke week nieuwe inspiratie uit onze gratis recepten. Wil je ook op de hoogte blijven vul hieronder je beste e-mail adres in:

3 gedachten over “Succesverhaal Eric”

 1. Woon zelf ook dicht in de buurt van Nijmegen en dus bij de Duitse grens. Hebben jullie een naam en adres van die biologische boerderij?

  Bij voorbaat dank.

  Beantwoorden
 2. Dank je wel Eric, we gaan komende week direct kijken.

  Succes verder.

  mvrgr,
  Harry

  Beantwoorden

Plaats een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.