Elke Vrijdag Nieuwe Paleo Recepten in je Mailbox!

Op dit moment halen 50.988 mensen elke week nieuwe inspiratie uit onze gratis recepten. Wil je ook op de hoogte blijven vul hieronder je beste e-mail adres in:

Succesverhaal Greet 'Ziekte van crohn onder controle met behulp van paleo'

Het is zaterdagochtend, ik word wakker en wrijf de slaap uit mijn ogen.

Het eerste wat ik eigenlijk altijd doe, is snel even kijken in mijn mailbox of er de avond ervoor nog iets binnen is gekomen. Ik ga vrij vroeg slapen (rond half 11) maar uit ervaring weet ik dat ik meestal tot 12 uur in de nacht nog wel e-mails binnen krijg.

En jawel. Een mail van Greet. Mijn dag kan niet meer stuk. Lees hieronder waarom:

Hallo mitch,

ik wil je graag mijn succes verhaal vertellen en delen. Ik ben een vrouw van 59 en heb al 38 jaar de ziekte van Crohn. Na veel onderzoeken medicatie en een operatie, ben ik nooit vrij geweest van ontstekingen en kreeg de laatste jaren ook nog last van fistels waar ik vaak last van had. Ik was vaak erg moe en last van pijnlijke gewrichten als ik thuis kwam van m’n werk plofte ik op de bank en sliep zomaar anderhalf uur om bij te komen.
Ik vroeg mezelf af hoe dit verder zo gaan als ik ouder werd, ook omdat ik het lastig vond om ergens naar toe te gaan i.v.m. toilet bezoek.

Tot ik een maand of 5 geleden het boek van de Zandloper van een vriendin kreeg en er achter kwam dat granen zo slecht zijn voor je darmen.

Ik heb toen veel op het web gezeten, boeken gekocht en na veel zelfstudie kwam ik tot het besluit dat paleo de oplossing zou moeten zijn!

Door mijn slechte spijsvertering was ik veel aangekomen en ook hoge bloeddruk opgelopen waar ik ook medicijnen voor kreeg.
En dacht wat heb ik te verliezen?!? Ik ga er voor!! In de hoop dat m’n darmen rustig zouden worden.
Op 29 juni ben ik begonnen met paleo, en in de eerste week voelde ik me al een stuk fitter en minder vaak naar het toilet, de tweede week waren m’n fistels rustig en kreeg energie voor 10. Ik herkende mezelf niet meer echt ongelofelijk.
Mn bloeddruk zakte en ik ben m’n medicatie daarvoor af gaan bouwen en regelmatig m’n bloeddruk gemeten, toen dat 90/60 was, ben ik daar mee gestopt,

Ik ben de eerste week bijna 3 kilo afgevallen en het ging steeds beter met m’n darmen !! M’n huid werd gladder en zag er stralend uit.

Na 3maanden paleo ben ik naar m’n huisarts gegaan en m’n verhaal verteld en ook dat ik m’n bloeddruk medicatie had gestopt.

Ik heb toen een bloedonderzoek aan gevraagd want m’n laatste bloedonderzoek was van begin mei van dit jaar dus redelijk recent.

Ik ben afgelopen week naar de huisarts geweest voor de uitslag en het was niet te geloven, de huisarts viel ook bijna van haar stoel!!
Al m’n ontstekingswaarde was uit m’n bloed m’n witte bloedlichaampjes waren gedaald en zels m’n cholesterol was nog gezakt.

Ik ben nu, na ruim 3 maanden paleo 15 kilo afgevallen en voel me helemaal top. Wat ik er nog als cadeautje bij heb gekregen.
Want m’n grootste succes is toch het indammen van m’n crohn, want in al die 38 jaar is nog nooit de ontstekingswaarde uit m’n bloed geweest en m’n ontlasting is van een paar keer diarree per dag naar 1 maal vaste ontlasting.

Ik ben een heel gelukkig mens en zie de toekomst weer helemaal zitten en wil met mijn verhaal graag de mensen met Crohn of Colitis stimuleren om ook de stap te nemen om Paleo te gaan eten.
Je hebt niks te verliezen, alleen te (over)winnen.

Greet

Ik ben apetrots op Greet en voel me onwijs dankbaar dat ik met behulp van Paleo mensen zoals Greet kan helpen.

Het is zó tof om te zien dat doodgewone mensen zoals jij en ik spectaculaire resultaten behalen met Paleo en onze gezondheid weer in eigen hand nemen. Verhalen als dit zorgen ervoor dat wij elke ochtend weer uit ons bed springen om nog harder te werken voor deze Paleo movement!

Heb jij ook een succesverhaal wat je wilt delen, om andere mensen te inspireren neem dan contact met mij op! Want Paleo doe je niet alleen, we doen dit samen!

Heb je de Paleo Revolutie nog niet gelezen, en ben je benieuwd wat Paleo voor jou kan doen? Bestel dan het boek. Je zult er geen spijt van krijgen.

Elke Vrijdag Nieuwe Paleo Recepten in je Mailbox!

Op dit moment halen 50.988 mensen elke week nieuwe inspiratie uit onze gratis recepten. Wil je ook op de hoogte blijven vul hieronder je beste e-mail adres in:

Meer Artikelen

3 reacties Plaats reactie

 1. Fantastisch verhaal! Zelf heb ik nav de goede reviews over Wheat belly op Amazon vanaf maart de suiker en de tarwe laten staan.(ik heb het boek dus nog niet eens gelezen maar de reacties daar waren zo overweldigend goed dat ik het gewoon wilde proberen.) Gevolg: geen pijnlijke gewrichten en stijfheid meer, geen buikpijn meer. Ik ben uiteindelijk bij Primal Blueprint uitgekomen (dat is Paleo, maar met zuivel als je daar tegen kunt), en sindsdien volg ik allerlei Paleo sites voor info en recepten. Wel zo handig omdat dat allemaal al graanvrij en suikervrij is. Ik eet nog wel eens iets wat ‘niet Paleo’ is, maar ik merk zelf goed waar ik wel en niet tegenkan. Tarwe is een echt probleem voor mij, maar haver en rogge niet. Dat eet ik dus soms nog wel. Maar het is inderdaad ongelooflijk dat 35 jaar aan huid-, darm- en spierklachten zomaar verdwijnt gewoon door tarwe en suiker te mijden!

  Beantwoorden
 2. Beste greet

  Wat vind ik dit super om te lezen
  Ik zelf begin net met paleo
  Dus ben erg benieuwd

  Ik ben 38 jaar en heb dus ook de ziekte van crohn

  Bij mij is het wc bezoek en klachten zo veel en zo erg ragelmatig
  Dat ik niet kan werken helaas
  En ook niet vaak wegdurf met mijn 3 kids ( alleen als ik
  Weet dat ik daar naar de wc kan/mag

  Zou het dan ook erg leuk vinden meer van u te lezen
  Over hoe u het aanpakt ,

  Gr inez

  Beantwoorden
 3. Beste Greet,

  Na jou artikel te hebben gelezen was ik overtuigd om te kiezen voor Paleo. Wat geweldig om te lezen dat dit zo een effect gehad heeft bij jou. Ik ben 25 jaar en heb nu acht jaar de ziekte van crohn. Ik ben leerkracht op een basisschool en dat vergt voor mij veel energie. Twee maanden geleden mocht ik tijdelijk stoppen met mijn medicijnen omdat ik in remissie zat. Ik mocht alleen stoppen als ik mijn hele eet-patroon zou omgooien. Ik geloofde niet dat eten en drinken zoveel invloed kon hebben op deze ziekte. Ook ben ik nooit echt bewust geweest van wat ik precies at. Ik dacht dat ik gezonde dingen at, maar ik ontdek nu dat daar enorm veel suikers in zaten. Sinds twee weken eet/drink ik voor 80% volgens paleo en ik voel me echt stukken beter. Ik heb minder buikpijn en heb meer energie. Ook al ben ik nog maar net gestart, ik ben een klein beetje afgevallen en dat motiveert mij naast alle andere voordelen om dit vol te houden.

  Dankjewel voor jouw verhaal.
  Groetjes, Marisa

  Beantwoorden

Laat een reactie achter

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Pin It on Pinterest