Elke Vrijdag Nieuwe Paleo Recepten in je Mailbox!

Op dit moment halen 50.988 mensen elke week nieuwe inspiratie uit onze gratis recepten. Wil je ook op de hoogte blijven vul hieronder je beste e-mail adres in:

Succesverhaal Jolanda 'Ik heb geen buikpijn meer'

Jolanda nam zelf het initiatief om haar verhaal te doen, gewoon omdat ze super enthousiast is over Paleo en dit graag wil delen met jullie!

Hoe heeft zij Paleo ontdekt, waardoor werkt Paleo wel voor haar en hoe past ze het toe in haar dagelijkse leven?

Jolanda: ”Ik heb niet altijd prolemen gehad met mijn gewicht. In mijn jeugd was ik juist te licht, ik woog 47 kg. Gedurende de jaren werd ik steeds zwaarder, en dat kwam gewoon simpelweg doordat ik teveel en te ongezond at.
Mijn dieet geschiedenis is eigenlijk dezelfde als van bijna ieder ander. Ik heb in de afgelopen 10 jaar al van alles gevolgd. Soms met goede resultaten maar vaak daarna dan komt het probleem. Weer terug naar gewoon “gezond” eten is het moeilijkste. En dan volgt weer het bekende jojo-effect. Vorig jaar juli woog ik zo’n 80 kilo. Daar voelde ik mij echt niet meer happy bij.

Ook toen begon ik weer vol goede moed aan een dieet in combinatie met veel sporten. Maar steeds vaker kreeg ik hevige buikpijn en diarree. Ik ben via de huisarts doorverwezen naar het ziekenhuis. Daar allerlei onderzoeken gehad. MRI, echo, darm onderzoek, lactose allergie etc. Na een maand of 5 aan onderzoeken blijkt dat ik PDS heb. Op aanraden van mijn arts ben ik mij toen gaan verdiepen in mijn voeding. Via diverse sites ben ik terecht gekomen bij Paleo.

Half april kreeg ik dus de diagnose en nog diezelfde week ben ik begonnen met Paleo. In eerste instantie leek mij dit wel moeilijk, geen aardappels en pasta’s meer, geen zoetigheid. ’s Morgens geen simpele dingen als yoghurt. Maar toch ben ik met goede moed en enthousiasme begonnen. Hoe ik het heb aangepakt? Ik ben gaan lezen wat Paleo inhoud. Ik heb boodschappenlijstjes gemaakt en ben allerlei gezonde dingen gaan kopen. Van kokosmelk tot gedroogd fruit tot Maca poeder. Ik heb niet alle kastjes thuis leeggehaald omdat mijn vriend niet volgens Paleo eet. Hij eet wel met mij mee, maar bijv. brood en aardappels wil hij nog wel graag eten. Voor mij zijn die ongezonde producten geen verleiding meer. Na een week Paleo had ik geen buikpijn en geen diarree meer. Een keertje zondigen met bijvoorbeeld yoghurt zorgt voor een terugval met direct lichamelijke pijn, en daarom blijf ik gemotiveerd!

Je hoort natuurlijk vaak dat Paleo erg duur is en daarom een bezwaar voor mensen om eraan te beginnen. Hoe ik daar tegenaan kijk? Wij hebben zelf een grote moestuin en dus enorm veel vers fruit en groenten, dat scheelt al enorm in de kosten.
Verder hou ik wel de aanbiedingen van de natuurwinkels in de gaten. Ik heb sinds kort ook de toko bij ons in de stad ontdekt. Daar hebben ze heerlijk gedroogd fruit. Dat is wel een van de producten die het voor mij makkelijker maken. Ik heb altijd graag zoetigheid gegeten. Ook op zijn tijd een stukje pure chocola (85%) vind ik erg lekker. Ook vind ik het heerlijk om zelf te bakken; bananenbrood, crackers. Maar ook een lekkere verse soep maken met eigen gemaakte bouillon of de courgette spaghetti. Deze laatste is wel een van mijn favorieten.

Hoe ik Paleo toepas in mijn dagelijks leven?

Mijn dag begint met een bananen pannenkoek of een schaaltje paleo yoghurt. (Kokosmelk, amandelpasta, vanille, honing, geraspte kokos en vaak lekker wat blauwe bessen.)
Of als ik brood gebakken heb met 2 plakjes brood en een kop thee of cafeïne vrije koffie. Als lunch een lekkere salade of een kop soep. Maar soms ook een smoothie met avocado, groene bladgroente en kokosmelk of kokoswater. ‘s Avonds kan erg verschillen, maar wel altijd met voldoende verse groente en vlees of vis, eigenlijk zoals iedereen vaak eet, maar dan met de nadruk op de groenten en niet op de koolhydraten. Omdat ik op het moment niet werk door rugklachten is het voor mij iets makkelijker dan voor anderen mensen. Maar ook als ik op verjaardagen of feestjes ben neem ik mijn eigen eten mee. Ik zorg dat ik altijd iets gezonds bij heb waardoor ik niet verplicht word om dingen te eten die voor mij een vervelende uitwerking hebben.

Paleo heeft mij veel verlichting gegeven. Letterlijk en figuurlijk. Ik ben van de pijn en ongemakken af, maar ook al 11 kg afgevallen. Dit zelfs zonder nu veel te sporten, maar ik zorg wel dat ik voldoende beweging heb. Ook voel ik mij veel lekkerder in mijn vel en mijn huid voelt veel beter aan.

Ik zou iedereen die PDS (of maag- darmklachten) heeft Paleo willen aanraden. Voor ieder ander die gezonder wil leven en daarbij wil afvallen natuurlijk ook. Mijn tip? Beginnen! Je voelt je zo snel veel beter.

Jolanda paleo

 

Super om te lezen dat Paleo dit voor je heeft kunnen betekenen en dat je nu een stuk beter in je vel zit.

Het is te gek om te zien dat mensen zoals jij en ik deze spectaculaire resultaten kunnen behalen met behulp van Paleo. Het is ontzettend fijn om onze gezondheid weer in eigen hand te nemen en verhalen zoals deze zorgen ervoor dat wij elke ochtend weer uit ons bed springen om nog harder te werken voor deze Paleo movement!

Elke Vrijdag Nieuwe Paleo Recepten in je Mailbox!

Op dit moment halen 50.988 mensen elke week nieuwe inspiratie uit onze gratis recepten. Wil je ook op de hoogte blijven vul hieronder je beste e-mail adres in:

Meer Artikelen

Laat een reactie achter

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Pin It on Pinterest