Elke Vrijdag Nieuwe Paleo Recepten in je Mailbox!

Op dit moment halen 50.988 mensen elke week nieuwe inspiratie uit onze gratis recepten. Wil je ook op de hoogte blijven vul hieronder je beste e-mail adres in:

Gastblogger

4 comments

Zoodles met garnalen en paksoi

Zoodles met garnalen en paksoi
Tapas, Visgerechten, Snelle Recepten

Zoodles met garnalen en paksoi

Een heerlijk, gezond en makkelijk roerbak gerecht, met courgetti! Dit is echt zo’n gerechtje dat ideaal is voor een doordeweekse dag als je eigenlijk niet zoveel tijd hebt maar wel een lekker maaltje op tafel zet. Roerbak er nog wat groenten bij en je hebt een overheerlijke en voedzame maaltijd.

Macro's (per portie)

Vetten 28% (10 g)
Eiwitten 46% (36 g)
Vezels 6% (5 g)
Koolhydraten 28% (10 g)
316 Calorieën per portie

Ingrediënten

Porties 4

Courgette
3
stuk(s)
Kokosolie
2
el
Rode ui
1
stuk(s)
Knoflook
1
teentje(s)
Rode peper
1
stuk(s)
Verse gember
3
cm
Coconut aminos
2
el
Kokosbloesemsuiker
2
el
Grote garnalen
500
g
Paksoi
1
stuk(s)
Limoen
1
stuk(s)
Verse koriander
1
handje(s)
Zout
1
naar smaak
Zwarte peper
1
naar smaak

Bereidingswijze

Moeilijkheid Easy

Voorbereidingstijd 10

Kooktijd 15

1

Schil de gember. Snijd de knoflook, rode peper en geschilde gember fijn.

2

Snijd de paksoi in reepjes, limoen in partjes en hak de verse koriander grof.

3

Maak zoodles van de courgette met behulp van een spirelli.

4

Verhit de kokosolie in een wok en fruit hierin de ui en knoflook.

5

Bak de gember en de rode peper kort mee.

6

Voeg de coconut aminos (marinadesaus van kokosbloesemsap) en kokosbloesemsuiker samen met de garnalen toe en roerbak de garnalen op hoog vuur ongeveer 3 minuten gaar.

7

Roerbak tenslotte de paksoi nog 1 minuut mee.

8

Voeg de zoodles toe aan de garnalen en de paksoi.

9

Meng alle ingrediënten en breng op smaak met peper en zout.

10

Verdeel over 4 borden en garneer met een partje limoen en verse koriander.

Elke Vrijdag Nieuwe Paleo Recepten in je Mailbox!

Op dit moment halen 50.988 mensen elke week nieuwe inspiratie uit onze gratis recepten. Wil je ook op de hoogte blijven vul hieronder je beste e-mail adres in:

WRITTEN BY

Gastblogger

Sinds we per 1 December 2016 over zijn gegaan naar onze nieuwe website hebben we de artikelen die geschreven zijn door een divers aantal mensen gegroepeerd onder het account "gastblogger". Wil je ook schrijven voor Paleo.nl maar wel een eigen profiel opbouwen dan is dit mogelijk. Laat een bericht achter via ons contactformulier.

4 gedachten over “Zoodles met garnalen en paksoi”

  1. Heerlijk in al zijn varianten en zeer de moeite waard om die extra suiker er nou eens uit te laten.

    Beantwoorden
  2. Echt een heerlijk gerecht. Alleen coconut aminos had ik niet in huis. Ik heb dus maar ketjap gebruikt.

    Beantwoorden
  3. Is er ook een and erected optie voor de garnalen Ben allergisch boorish garnalen en mag ze absoluut Niet eten

    Beantwoorden
    • Hi Lia,
      Je zou er bijvoorbeeld ook kipstukjes bij kunnen bakken.
      Gr, Simone -Team Foodie

      Beantwoorden

Plaats een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.