Elke Vrijdag Nieuwe Paleo Recepten in je Mailbox!

Op dit moment halen 50.988 mensen elke week nieuwe inspiratie uit onze gratis recepten. Wil je ook op de hoogte blijven vul hieronder je beste e-mail adres in:

Danielle

5 comments

Succesverhaal Noortje

Het is weer vrijdag, tijd voor een Paleo succesverhaal! Elke vrijdag plaatsen we een succesverhaal van een Paleo Revolutie klant / Paleo.nl lezer. Als jij een eigen succesverhaal hebt die je graag wilt delen met mij en met de Paleo community neem dan via deze pagina contact met mij op. Ik zal elke vrijdag een nieuw inspirerend succesverhaal plaatsen zolang ze binnen blijven komen.

Vandaag het verhaal van Noortje!

Het paleo dieet is niet alleen iets is wat we aan onze fans, bezoekers en foodies aanraden. Maar wij doen dit ZELF ook, we zitten er midden in. Dat is de reden dat we zo enthousiast blijven over alles wat we doen.
We transformeren namelijk ook onze eigen levens, en die van de mensen dicht om ons heen. Oke Noortje, give it away!

Eczeem, medicijnen, ongeluk waardoor wervels zijn beschadigd en ik een whiplash heb opgelopen. Ja heftig alles bij elkaar. Een reden om de moed op te geven nee. Door mijn eczeem en medicijnen daarvoor (prednison, etc) was (ja met nadruk WAS) ik 8 kg aangekomen.
Ik ben sportdocent en kan je vertellen wanneer je leven fysiek achteruit gaat is het moeilijk om weer op je oude niveau te komen.

Na de 8 kg. was mijn gewicht wel stabiel maar het ging er absoluut niet af. Niet door meer bewegen, niet door minder/ anders eten. Broodfan, dat was ik! Zeker 3 keer per dag en totaal minimaal 8 boterhammen. Verder at ik wel altijd gezond in de zin van genoeg verse groente en fruit en niet al te gek veel snoepen.

Wel hou ik van enorm lekker eten, je leeft maar 1 keer toch. Gelukkig heb ik dat allemaal niet hoeven veranderen met Paleo.

Ik las het boek en schrok van de feiten die erin stonden. Ben diezelfde dag nog begonnen met ‘oervoer’ zoals wij het hier noemen. Ik ben ondertussen in 3 maanden tijd 7 kg afgevallen. Nog 1 kg en ik zit op mijn oude gewicht… maar vind het eigenlijk wel prima zo.

Overigens staat mijn gewicht nu ook stil. De eerste 4 weken viel ik 4 kg af. Ik ben 1.61 m en weeg nu 55 kg. Om even een beeld te krijgen bij mijn postuur.

Voordelen van Paleo voor mij: Je valt af, krijgt veel meer energie, concentratie wordt beter, focus is beter, geheugen gaat met sprongen voorruit, geen huidproblemen meer, vermindering heftige reacties m.b.t. allergieën, hormonen stabiliseren, darmwerking wordt optimaal, minder pijntjes en het mooiste van alles je krijgt bergen met complimenten! 🙂

Is het moeilijk te realiseren, ja en nee. Doe je het samen is het makkelijk. Je moet even weer echt op jacht in de supermarkt. Eenmaal alles gevonden is het een makkie.

10 minuten vroeger opstaan om te wokken of je maakt gewoon een shake ’s ochtends. En pasta maak je gewoon van courgettes haha. Mis ik mijn oude eten? Nee. Wel ervaar ik de ‘Paleo-vrije dag’ als erg positief. Meestal viel ik na die dag weer af.

En de dingen die je dan nog lekker vind en eigenlijk niet in het Paleo principe passen kun je dan eten. Wat bij ons resulteert in eigenlijk alleen het avondeten niet-Paleo.

Bedankt voor het motivatieboek ‘de Paleo Revolutie‘ om te beginnen met een beter leven!

Ramon en ik zijn supertrots op Noortje.

Het is gaaf om te zien dat doodgewone mensen zoals jij en ik spectaculaire resultaten behalen met Paleo en onze gezondheid weer in eigen hand nemen. Verhalen als dit zorgen ervoor dat wij elke ochtend weer uit ons bed springen om nog harder te werken voor deze Paleo movement!

Heb jij ook een succesverhaal wat je wilt delen, om andere mensen te inspireren neem dan contact met mij op! Want Paleo doe je niet alleen, we doen dit samen!

Heb je de Paleo Revolutie nog niet gelezen, en ben je benieuwd wat Paleo voor jou kan doen? Bestel dan het boek. Je zult er geen spijt van krijgen.

Elke Vrijdag Nieuwe Paleo Recepten in je Mailbox!

Op dit moment halen 50.988 mensen elke week nieuwe inspiratie uit onze gratis recepten. Wil je ook op de hoogte blijven vul hieronder je beste e-mail adres in:

5 gedachten over “Succesverhaal Noortje”

 1. Hallo paleo vrienden nou ik doe dit geweldige paleo ook.En ja het bevalt me nog steeds.Het is een hele gezonde manier van leven.Heb de laatste 2Weken wel af en toe last van mijn maag.JA dit door spanningen dit heeft te maken met dat ik sinds begin juli weet dat mijn zoon pdd-NOS heeft.

  JA dit alles geeft zijn afweer en spanning op het gezin.Maar beetje bij beetje gaat het beter.JA met hulp en fam en vrienden.JA we gaan gewoon door thanks iedereen. geertje

  Beantwoorden
  • hoi geertje, vraagje, eet je zoon ook paleo? schijnt goed te werken bij aan autisme gerelateerde aandoeningen, misschien een tip? veel sterkte in ieder geval, groet dirkje

   Beantwoorden
   • Beste Dirkje,

    jij hebt zeker een punt, ik als echte ADHD’er kan dat bevestigen.
    Sinds ik actief het Paleo levenspad bewandel heb ik meer structuur, concentratie, bewuste energie, en een beter emotie level. Geweldig om nu ADHD te hebben en hier alleen de positieve kanten van te ervaren.

    Beantwoorden
 2. Hallo, eet sinds 1 jaar Paleo. Ben hiermee begonnen door buikkrampen.
  Krampen nog steeds niet over.
  Ben nogal een grote eter en weet af en toe niet zo goed wat te eten(want alles met mate, toch?)
  Heb kokosmeel ontdekt en vind het heerlijk, eet 40 gr. per dag, maar zou het wel meer kunnen eten.
  Hoeveel kan ik hier van eten, het vult zo goed aangevuld met lijn of chiazaad?

  Hoe komen jullie aan jullie calcium, dit vind ik echt een probleem.
  Hopelijk heeft iemand wat antwoorden.

  Beantwoorden
  • Goedemorgen Sonja,

   ik las je berichtje en wilde graag even reageren. Maak je geen zorgen wat betreft jou inname van calcium binnen het Paleo dieet.

   Calcium zit niet alleen in zuivelproducten, maar ook in onder andere groenten, noten, eieren vis en vlees. Door voldoende af te wisselen krijg jij de dagelijkse behoefte aan calcium makkelijk binnen. Succes!

   Beantwoorden

Plaats een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.