Elke Vrijdag Nieuwe Paleo Recepten in je Mailbox!

Op dit moment halen 50.988 mensen elke week nieuwe inspiratie uit onze gratis recepten. Wil je ook op de hoogte blijven vul hieronder je beste e-mail adres in:

Danielle

3 comments

Help Ik Val Af! Paleo en Aankomen

Al een paar keer eerder hebben we het behandeld maar nog nooit in een #VMRV uitzending. 🙂

Paleo en aankomen:

Toen ik begon met Paleo om meer energie en er een gezondere levensstijl op na te houden, had ik zelf niet verwacht dat mijn lichaam me in alle dankbaarheid ook al het vet kwijt zou schelden.

Binnen een paar maanden verloor ik zo’n 10 kilo lichaamsgewicht. Natuurlijk nooit allemaal vet, ook wat vocht en wellicht wel wat vetvrije massa, maar toch.

Mijn buikspieren (sixpack) kwamen door, iets wat ik nooit verwacht had dat zou gebeuren. Maar daar bleef het niet bij.

Ik bleef afvallen. Op het moment dat ik dit schrijf weeg ik zo’n 74 kg bij een lengte van 1.81. Op mijn topgewicht (ergens 1,5 jaar geleden) woog ik 88 kg.

Gelukkig stopt het hier. Dit is mijn setpoint. Dit is mijn ideale lichaamsgewicht en compositie. Dit is behoorlijk mager / tenger. Niet iets wat ik mijn hele leven gedacht had. 🙂

Voor iemand die aan wil komen schrijf ik in principe hetzelfde voor als voor iemand die gewicht wil verliezen. Dezelfde voeding. Dezelfde regels.

Alleen meer.

De regel van de energiebalans blijft namelijk altijd geldig. Eet je minder dan dat je verbruikt dan zul je blijven afvallen. Het is dus zaak dat je meer gaat eten. Meer van alles!

Meer vet, meer eiwitten en meer koolhydraten. Ja je hoort het goed.

Des te dunner je bent, des te gevoeliger je bent voor insuline en des te beter je overweg kunt met glucose. Een zoete aardappel hier en daar, een handje bessen of wat ander fruit is perfect voor dunne mensen.

Voor de meeste mensen is 150 gram koolhydraten een prima niveau om gewicht te behouden. Dus als je low-carb eet en je wilt aankomen, begin dan weer rustig met het eten van meer carbs.

Daarnaast zijn er wel wat dingen die je extra kunt doen.

1. Sport zwaar Doe oefeningen met je eigen lichaamsgewicht, en andere zware oefeningen waarbij je al je spiergroepen gebruikt. Het zorgt voor de afgifte van meer groeihormoon, waardoor je meer spiermassa zult ontwikkelen.

2. Eet meer vet – Kokosproducten, avocado’s, olijven, olijfolie, vette stukken vlees (bio, en het liefst grasgevoerd)

3. Eet meer koolhydraten – Fruit (kijk uit met fruit welke in verhouding meer fructose bevat dan glucose – zie tabel hier [note]http://thepaleodiet.com/fruits-and-sugars/[/note]), zoete aardappelen, bieten, wortels etc.

4. Vergeet je eiwitten niet – Vis en vlees van hoge kwaliteit, als je tegen zuivel kunt eventueel een eiwitshake [note]http://www.eiwitpoeder.nl/paleo-shake[/note]

Accepteer dat dit een langzaam proces is. Per maand kom ik misschien een paar honderd gram aan. Ik verbrand vet als een Ferrari die benzine weg slurpt. 🙂

Zorg daarnaast voor voldoende rust (slapen), low stress, en zorg voor voldoende Vitamine D [note]http://www.eiwitpoeder.nl/product/vitamine-d3/[/note] of zonlicht.

Eerder schreef ik over dit onderwerp in deze artikelen:

Elke Vrijdag Nieuwe Paleo Recepten in je Mailbox!

Op dit moment halen 50.988 mensen elke week nieuwe inspiratie uit onze gratis recepten. Wil je ook op de hoogte blijven vul hieronder je beste e-mail adres in:

3 gedachten over “Help Ik Val Af! Paleo en Aankomen”

 1. Hoi Mitch,

  De regel van de energiebalans: hoe zit dat met mensen die beginnen te sporten of meer gaan sporten (wat je duidelijk ziet in bijvoorbeeld The Biggest Loser) en die meer spiermassa gaan krijgen: hoe zit het daar (vuistregel?) met netto gewichtsverlies?

  Dank,

  Stef

  Beantwoorden
 2. ‘Biologische avocado’s, olijven, kokosolie, vis, grasgevoerd vlees…’
  Gezondheid is voor de rijken.

  Beantwoorden

Plaats een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.