Elke Vrijdag Nieuwe Paleo Recepten in je Mailbox!

Op dit moment halen 50.988 mensen elke week nieuwe inspiratie uit onze gratis recepten. Wil je ook op de hoogte blijven vul hieronder je beste e-mail adres in:

Moe Worden van Paleo (Low Carb Flu) Uitleg en Antwoord Op de Vraag Waarom

Je hoort iedereen praten over hoe goed ze zich voelen door te eten via de Paleo levenswijze, maar jij bent nu 3 weken bezig en voelt je eigenlijk crap.

Je bent moe, duizelig en met moeite kom je de dag door… In onderstaande video wil ik graag antwoord geven op de vraag hoe dat dit eigenlijk kan.

Sommige mensen hebben last van de “low carb flu” of de “koorts” die je kunt krijgen als je ineens een hoop voedingsmiddelen schrapt waar koolhydraten inzitten zoals pasta, rijst, graan etc.

Deze bronnen van eten waren altijd je brandstof, en als je de benzinekraan ineens dicht draait dan gaat je lichaam hierop reageren. Maar er zijn ook mensen die hier geen last van hebben.

Over het algemeen duurt het twee á drie weken om over deze bijwerkingen heen te komen. Wanneer jouw lichaam gewend is om gemakkelijke glucose uit koolhydraten te gebruiken, maar dit nu zelf moet maken uit vet en eiwit (een iets moeilijkere maar geheel natuurlijke manier). Dan heeft je lichaam gewoon even tijd nodig om deze processen goed op gang te krijgen.

Wil je de bijwerkingen voorkomen, verhoog dan je koolhydraatinname iets (bv. 25 gram) uit goede bronnen van koolhydraten zoals zoete aardappel of iets dergelijks.

Natuurlijk weet ik dat je het direct perfect wilt doen, en dan zul je even moeten doorbijten, maar aan de andere kant… Paleo doe je voor het leven, en Rome was ook niet in één dag gebouwd. Je kunt dit ook stapsgewijs doen en fantastische resultaten behalen.

Ik ben benieuwd. Wie heeft er last gehad van die low carb flu? Ik zelf niet namelijk, maar toen ik mijn zus begeleide met Paleo had ze hier ook erg last van.

Elke Vrijdag Nieuwe Paleo Recepten in je Mailbox!

Op dit moment halen 50.988 mensen elke week nieuwe inspiratie uit onze gratis recepten. Wil je ook op de hoogte blijven vul hieronder je beste e-mail adres in:

Meer Artikelen

19 reacties Plaats reactie

 1. Beste Mitch,
  Ik lees met veel interesse jouw stellingen en ben het met je eens dat het heel nuttig voor ons lijf zou zijn wanneer wij stilstaan bij wat we eten en drinken. In grote lijnen kan ik je gedachtegang dan ook wel begrijpen. Nu is het misschien voor jou wel leuk, wanneer je een de mens met zijn bloedgroep uit de oertijd bekijkt en het evolutieproces. Immers, wat voor de één goed is kan voor de ander wel eens zeer nare gevolgen hebben. Luisteren naar je lichaam, zowel naar hoe het er uitziet en reageert op voedsel, vertelt je veel over wat je nodig hebt. Zelf heb ik jaren geleden de bloedgroepen van de mens door de eeuwen heen eens bekeken en kom daarbij op zeer verrassende verschillen in opmaak van het genetisch materiaal. Een boek dat mij daar bij heeft geholpen is “Het bloedgroep dieet” van P D’Adamo. Ieder mens is namelijk uniek van opbouw en dat is een heel belangrijke factor die veel “dieet” goeroes over het hoofd zien. Misschien leuk om eens over te filosoferen.
  Groetjes Grace

  Beantwoorden
 2. Ik ben nog niet echt begonnen met paleo, maar eet nu 3 weken minder koolhydraten en geen suiker en voel me vreselijk… neem aan dat dit niet heel lang meer kan duren dus de overgang naar paleo kan dan alleen maar beter gaan..

  Beantwoorden
 3. Ben nu een week bezig en heb hier ontzettend veel last van. Gisteren al gaan googelen en gezien dat dit normaal blijkt te zijn. Kan me niet herinneren overdag zulke moeheidsaanvallen te hebben gehad. Ook heb ik erg veel last van hoofdpijn. Was eigenlijk al bereid de handdoek in de ring te gooien, maar na dit gehoord/gelezen te hebben, ga ik gemotiveerd verder. Op naar meer energie, hopelijk snel 🙂

  Beantwoorden
  • Niet opgeven hoor, uiteindelijk ga je je veel beter voelen. Even doorbijten dus. Succes.

   Groetjes,
   MJ

   Beantwoorden
 4. Verschillende methoden kunnen je low-carb flu verlichten:
  – veel drinken
  – genoeg zout en andere mineralen consumeren (evt. mbv een supplement)
  – genoeg vet eten (vergeet niet dat je je calorieën die je normaal uit je brood en aardappelen haalde, nu uit vet moet halen). Oftewel: veel meer vet eten dan je gewend was.

  Zelf twijfel ik eraan of het toevoegen van wat koolhydraten je gaat helpen om door deze periode heen te komen. Het verschilt van mens tot mens denk ik. Het gevaar bestaat m.i. dat je hierdoor niet snel in ketose raakt.

  Beantwoorden
 5. Hoi Mitchel, wat leuk en spannend is deze challenge,
  Ik ben al een poosje bezig en had mijn keukenkastjes al aardig omgeturnd. Maar nu met de geweldige boodschappenlijstjes en de maaltijdsplanner is het helemaal compleet en top!
  Ik ben 300% over het lukt soms niet helemaal goed dit komt omdat ik wisseldiensten draai, ik werk in de zorg. Maar ik merk dat ik de drive te pakken krijg en nu ook als ik avonddienst heb mijn Paleo maaltijd meeneem en zoniet dan eet ik fruit, en op het werk groenten of rauwkost maar ik maak gebruik van de handige tips en maak van te voren alles
  klaar. Lukt niet altijd maar……dit komt goed want ik heb er zin in. Ben zo blij dat ik deze cursus mag meedoen veel dank hiervoor en ook namens mijn familie want die vinden het heerlijk

  Beantwoorden
 6. Ik ben me al meer dan een jaar aan het orienteren op Paleo en koolhydraten vermijd ik al veel langer. In de afgelopen jaren ben ik 20 kg afgevallen, nu nog 10 te gaan (in een ideale wereld).

  Toch blijkt dat een hoop “fout” doe en ben nu met dit programma begonnen.

  Het boek heb ik inmiddels uit en er gaat alsnog een wereld voor mij open. Geen last van duizelingen en een moe gevoel. Wel van darmen die wat over actief lijken.

  Groetjes,
  MJ

  Beantwoorden
 7. Zo’n ‘flu’, heb je daar vrij snel last van of kun je zeggen dat wanneer je het na een week niet hebt, het wel mee zal vallen?

  Beantwoorden
 8. Helaas, ik ben zo iemand die er wel last van heeft. En lang!
  Inmiddels wel over de hoofdpijn heen, maar de vermoeidheid blijft maar aanhouden. Inmiddels al zo’n week of 4. Wel wisselt het per dag. De ene dag kom ik niet vooruit en de andere dag gaat het wel weer.
  Lig ’s avonds om 10.00 uur uitgeteld in bed en slaap als een blok! Nu nog ’s morgens echt fit wakker worden!!

  Beantwoorden
 9. Hi Mitchel,

  Ik heb hier ook last van. Zo een 6 weken geleden begonnen, en ja, cold turkey. Eerste dagen lopen vloeken om de gerechten goed te krijgen vooral de pannekoeken. Maar uiteindelijk liep het goed. Toen voelde ik mij eigenlijk 2 weken top, lekker energievok. Ben ook direct meer gaan crossfitten. Zo een week of drie geleden begon het. Een week met combinatie van reizen, wat alcohol, vier WOD’s en te kort slaap voelde ik me volledig uitgeput. Ik zag grauw, diepliggende ogen en kon elke dag wel om 9 uur naar bed. 8 uur wakker worden en nog steeds moe. Daarnaast heb ik cystenieren, dus ik moet ook op de hoeveelheid eiwitten letten. Je gaat allerlei zaken er bij halen en vraagt je af of Paleo dan wel goed is. Dit duurt al 3 tot 4 weken en merk dat ik erg chagrijnig ben en daardoor weer naar ongezonde dingen ga grijpen. Chips, drop, etc. Allemaal uit te leggen, maar ik heb nu twee weken niet gesport en daar baal ik ontzettend van. We zijn natuurlijk allemaal verschillend, maar mijn vraag is hoe lang kan dit duren. Wordt een beetje lastig om gemotiveerd te blijven.

  Groet Eric

  Beantwoorden
 10. Hallo allemaal,

  Ik ben nu bijna 1 week paleo aan het eten. Ondanks dat ik wel havermout eet 30 gram (geen paleo) enorme hoofdpijn en doodmoe.. dus ik vermoed dat ik aan t afkicken ben van de suiker, die ik nu alleen via fruit binnen krijg.
  Ik mis gelukkig de aardappels en pasta nog niet.. heerlijk groenten wokken en eitjes eten.
  Maar brood mis ik wel. Dus ik denk toch dat ik amandelmeel en kokosmeel gaat aanschaffen voor een bananenbrood.
  Gister fritatra gemaakt. Mmm
  Ik hoop over 2 weken dat de hoofdpijn en vermoeidheid weg is.

  Beantwoorden
 11. Ben sinds 1 week begonnen met paleo, en ben hevig aan het afkicken van alles en nog wat.

  Ben vermoeid, duizelig, geïrriteerd. Ondanks dat het moeilijk is ga ik toch door, want diep van binnen weet ik dat het beter gaat worden.

  Zo heb ik al een zachtere huid en ben ik al wat kilo’s afgevallen.

  Het is moeilijk maar we gaan ervoor!

  Beantwoorden
  • Succes Suus! Je moet er even doorheen en daarna wordt alles beter 🙂

   Beantwoorden
 12. Ik ben sinds 2 januari bezig en ben soms duizelig. Ik neem dan een appel. Ik heb het idee dat ik juist minder moe ben door Paleo. Ben ook al bijna 8 kilo kwijt dus helemaal super.

  Beantwoorden
 13. Hallo Mitchel en andere lezers,
  Ik ben nu een week of acht bezig met Paleo en dat ging soms met ups en downs, heb de eerste weken ook veel last van hoofdpijn en moeheid gehad maar ik geloof dat ik er intussen doorheen ben. Voel eigenlijk nu, na bijna twee maanden, pas dat ik meer energie heb en me sowieso over het geheel fitter en opgewekter voel, en mijn huid ziet er beter uit. Het is bij mij niet zo dat de kilo’s eraf vliegen maar ben intussen toch 4 kilo kwijt terwijl ik heerlijk gegeten heb en geen moeite heb gehad met het weglaten van de dingen die ik gewend was te eten. In het weekend eet ik niet altijd helemaal Paleo proof maar dat past mooi in de 80/20 regel. Kortom, ik ben enthousiast en wil niet anders meer!

  Beantwoorden
 14. nu een maand bezig, enorm duizelig direct na het eten en nog steeds niet fit. I.p.v afvallen ben ik 2 kilo aangekomen. Misschien teveel vette items in verhouding tot groente. Ik zal komende weken meer groente eten ipv vette vis e.d., indien dat niet werkt stop ik ermee. Dan is Paleo niet de juiste methode voor mij.

  Beantwoorden
 15. Hoi hoi…ik ben hashimoto patient en net 4 dagen bezig. Ik ben rillerig duizelig extreem moe de hele dag. Ik ga geleidelijker afbouwen want in 1x is niet goed voor mijn gestel. Mijn doel is daarnaast ook aankomen ipv afvallen omdat ik ondergewicht heb. Echter met paleo al een kilo kwijt binnen 4 dagen. Wat zijj binnen paleo calorierijke en koolhydraat rijke produkten ?

  Beantwoorden

Laat een reactie achter

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Pin It on Pinterest