Elke Vrijdag Nieuwe Paleo Recepten in je Mailbox!

Op dit moment halen 50.988 mensen elke week nieuwe inspiratie uit onze gratis recepten. Wil je ook op de hoogte blijven vul hieronder je beste e-mail adres in:

De Kracht van een Goede Warming-Up Waarom is dit zo Belangrijk?

Helemaal enthousiast om te gaan trainen? Stort je dan niet meteen in je workout, maar neem de tijd voor een goede warming-up.

Waarom? Vijf redenen hoe een goede warming-up kan helpen bij het halen van jouw doelen.

What-is-Power-Walking

Betere lichaamskoeling

Misschien denk je niet als eerste aan ‘koeling’ als gevolg van een warming-up. Toch draagt een goede warming-up hieraan bij. Hoe dan? Wanneer je je opwarmt, begin je te zweten. Wanneer het zweet verdampt, koel je af. Ga je vervolgens meer zweten, dan houdt dit proces aan. Zonder warming- up duurt het langer voor je koeling op gang is en heb je het warmer gedurende je workout.

Stijgen van lichaamstemperatuur

Een goede warming-up zorgt niet alleen voor verkoeling. Het zorgt er ook voor dat je lichaamstemperatuur stijgt. Dit heeft als voordeel dat je spieren losser en flexibeler zijn. Dat is weer belangrijk voor het voorkomen van blessures. Ook zullen je prestaties, wanneer je je snelheid of weerstand verhoogd, beter zijn. Wist je trouwens dat door het verhogen van je lichaamstemperatuur ook je zenuwen efficiënter werken? Signalen komen beter door, wat weer zorgt voor betere coördinatie en samentrekken van je spieren.

Focus, focus, focus

Het laten wennen van je lichaam door rustig te beginnen zorgt dat je je psychologisch voorbereid op uitdagingen tijdens je workout. Gebruik je warming-up om je hoofd leeg te maken en je te focussen op je training. In verschillende onderzoeken is aangetoond dat een goede mentale focus je prestaties ten goede kan komen.

Verwijding van bloedvaten

Langzaam joggen, wandellunges, stevig wandelen… een degelijke warming-up kan bijdragen in het vergroten van de diameter van je bloedvaten. Leuk, hoor ik je denken, en dan? Wanneer je bloedvaten voldoende verwijd zijn, hoeft je hard minder te werken om het bloed rond te pompen in je lichaam. Je vaten verwijden om verse zuurstof voor je spieren te ‘maken’. Dit proces heet vasolidatie. Hierdoor is je doorbloeding beter, presteer je beter en het zorgt bovendien voor minder stress op je hart.

Vetverbrandende hormonen

Inchworm push-ups
Inchworm push-ups

Wanneer je intensief beweegt komen er hormonen vrij in je lichaam. Veel van deze hormonen gebruikt je lijf om koolhydraten en vetten om te zetten in energie. Hormonen tijdens het trainen, hebben nog veel meer voordelen, maar dat is voor in een later artikel. Een warming-up zorgt dat het proces van verbranding wordt aangespoord. Oftewel, al in je warming-up verander je je lijf in een calorie-verbrandende machine.. Bamn!

Een goede warming-up bied je verschillende voordelen. Je workout zal effectiever zijn om geweldige prestaties te leveren. Ook zul je je minder moe voelen en meer uithoudingsvermogen hebben, omdat je lijf minder hard hoeft te werken om de energie rond te pompen.

Mijn favoriete warming-up bestaat uit joggen, gevolgd door bear crawls (lopen op handen en voeten), wandellunges en inchworm push-ups (zie afbeelding). Wat is jouw favoriete warming-up? Deel hem hieronder.

Elke Vrijdag Nieuwe Paleo Recepten in je Mailbox!

Op dit moment halen 50.988 mensen elke week nieuwe inspiratie uit onze gratis recepten. Wil je ook op de hoogte blijven vul hieronder je beste e-mail adres in:

Meer Artikelen

1 reactie Plaats reactie

Laat een reactie achter

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Pin It on Pinterest