Elke Vrijdag Nieuwe Paleo Recepten in je Mailbox!

Op dit moment halen 50.988 mensen elke week nieuwe inspiratie uit onze gratis recepten. Wil je ook op de hoogte blijven vul hieronder je beste e-mail adres in:

Danielle

6 comments

Juicing vs. Blending

Als je deze website al een tijdje volgt dan weet je dat ik gek ben van groene smoothies & blending.

Niet lang geleden heb ik het prachtige boek van Marjolijn “70 Groene Smoothies” een review gegeven. Maar over juicing hoor je mij eigenlijk een stuk minder, terwijl dit nu juist eigenlijk zo’n krachtige manier is om voedingsstoffen binnen te krijgen.

De reden waarom je mij wellicht minder hoort over juicing is simpel. Ik heb een hekel aan het schoonmaken van het apparaat. 🙂

Echter, de dagen dat ik juice fleur ik helemaal op, ik heb me dan ook voorgenomen om elke dag toch weer een juice te gaan drinken. Ik merk het enorm aan de “glow” op mijn gezicht, en direct na het drinken van een juice voel ik me heerlijk.

Voordelen van Blending

Tijdens het blenden behoud je alle vezels uit de voedingsbronnen. De voordelen hiervan zijn dat het je bloeddruk verlaagd, en dat het minder impact heeft op je bloedsuikerspiegel. Daarnaast is het gemakkelijk. Je kunt een complete groene smoothie maken en drinken, en opruimen in 10 minuten tijd. Een juice kost je iets meer tijd.

Voordelen van Juicing

Het is de optimale voeding om je spijsvertering tot rust te laten komen, plus het is perfect om je lichaam te genezen. Elke dag stoppen we normale voeding in ons lichaam die we moeten verteren en waar ons lichaam de voedingsstoffen uit moet filteren. Met juicing geef je je lichaam eindelijk een keer de verdiende pauze, zonder dat je in hoeft te leveren op energie en voedingsstoffen. Daarnaast geeft het mentaal een boost (dit ervaar ik zelf erg sterk) en nog veel meer voordelen die getest en bewezen zijn.

De overeenkomsten van Juicing & Blending

Beide manieren zijn goed om gifstoffen af te voeren uit het lichaam. En beide kunnen ze een rol spelen tijdens gewichtsverlies.

Mijn vraag aan jou. Blend of juice jij? Laat recepten achter in de reacties! 🙂

Elke Vrijdag Nieuwe Paleo Recepten in je Mailbox!

Op dit moment halen 50.988 mensen elke week nieuwe inspiratie uit onze gratis recepten. Wil je ook op de hoogte blijven vul hieronder je beste e-mail adres in:

6 gedachten over “Juicing vs. Blending”

 1. Ik ben begonnen met sapvasten en ben van plan om 1 dag per week een sapdag in te lassen. Naast het feit dat dit reinigend werkt is dit ook laag calorisch. Je zpu dus kunnen zeggen dat ik een juicer ben.

  Beantwoorden
 2. Ik zie dat dit blog er al een tijdje staat, maar wilde toch reageren.
  Ik ben fan van Jason Vale – the juice master. Zijn documentaire Super Juice Me (af en toe gratis te bekijken) was een eye-opener. Ik heb het 28-dagen plan gevolgd, waarbij je pure sap (thinnies) afwisselt met een sap-smoothie-combi (thickies). De sapjes voelen persoonlijk gezonder, maar de ’thickies’ zijn een welkome aanvulling.

  Beantwoorden
 3. Ik herken dit zo het “gesodemieter’ met de blender. :0) het schoonmaken iedere keer…bweeeeh. Maar ik heb er iets op gevonden. Ik neem dagelijks een pure fruit smoothie en een groente smoothie. Bij de fruit smoothie gaat bieten- of wortelsap. Bij de groente smoothie gooi ik een appel of banaan. Op zondagavond blender ik meteen voor de hele week. Doe dat in kleinere flesjes en gooi het in de vriezer. Iedere avond pak ik er dan 2 uit voor de volgende dag. Op deze manier heb ik maar 1x een zooi van het blenderen. Heel handig.

  Beantwoorden
  • Dat klinkt als een heel goede tip! Is het nog smakelijk als het uit de vriezer komt?
   Zet je het dan bijvoorbeeld voor de volgende dag vast in de koeling dat het rustig kan ontdooien?

   Bedankt voor het delen Astrid 🙂

   Beantwoorden

Plaats een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.