Elke Vrijdag Nieuwe Paleo Recepten in je Mailbox!

Op dit moment halen 50.988 mensen elke week nieuwe inspiratie uit onze gratis recepten. Wil je ook op de hoogte blijven vul hieronder je beste e-mail adres in:

Juicing vs. Blending Wat Zijn de Voordelen

Als je deze website al een tijdje volgt dan weet je dat ik gek ben van groene smoothies & blending.

Niet lang geleden heb ik het prachtige boek van Marjolijn “70 Groene Smoothies” een review gegeven. Maar over juicing hoor je mij eigenlijk een stuk minder, terwijl dit nu juist eigenlijk zo’n krachtige manier is om voedingsstoffen binnen te krijgen.

De reden waarom je mij wellicht minder hoort over juicing is simpel. Ik heb een hekel aan het schoonmaken van het apparaat. 🙂

Echter, de dagen dat ik juice fleur ik helemaal op, ik heb me dan ook voorgenomen om elke dag toch weer een juice te gaan drinken. Ik merk het enorm aan de “glow” op mijn gezicht, en direct na het drinken van een juice voel ik me heerlijk.

Voordelen van Blending

Tijdens het blenden behoud je alle vezels uit de voedingsbronnen. De voordelen hiervan zijn dat het je bloeddruk verlaagd, en dat het minder impact heeft op je bloedsuikerspiegel. Daarnaast is het gemakkelijk. Je kunt een complete groene smoothie maken en drinken, en opruimen in 10 minuten tijd. Een juice kost je iets meer tijd.

Voordelen van Juicing

Het is de optimale voeding om je spijsvertering tot rust te laten komen, plus het is perfect om je lichaam te genezen. Elke dag stoppen we normale voeding in ons lichaam die we moeten verteren en waar ons lichaam de voedingsstoffen uit moet filteren. Met juicing geef je je lichaam eindelijk een keer de verdiende pauze, zonder dat je in hoeft te leveren op energie en voedingsstoffen. Daarnaast geeft het mentaal een boost (dit ervaar ik zelf erg sterk) en nog veel meer voordelen die getest en bewezen zijn.

De overeenkomsten van Juicing & Blending

Beide manieren zijn goed om gifstoffen af te voeren uit het lichaam. En beide kunnen ze een rol spelen tijdens gewichtsverlies.

Mijn vraag aan jou. Blend of juice jij? Laat recepten achter in de reacties! 🙂

Elke Vrijdag Nieuwe Paleo Recepten in je Mailbox!

Op dit moment halen 50.988 mensen elke week nieuwe inspiratie uit onze gratis recepten. Wil je ook op de hoogte blijven vul hieronder je beste e-mail adres in:

Meer Artikelen

4 reacties Plaats reactie

  1. Ik ben begonnen met sapvasten en ben van plan om 1 dag per week een sapdag in te lassen. Naast het feit dat dit reinigend werkt is dit ook laag calorisch. Je zpu dus kunnen zeggen dat ik een juicer ben.

    Beantwoorden
  2. Ik zie dat dit blog er al een tijdje staat, maar wilde toch reageren.
    Ik ben fan van Jason Vale – the juice master. Zijn documentaire Super Juice Me (af en toe gratis te bekijken) was een eye-opener. Ik heb het 28-dagen plan gevolgd, waarbij je pure sap (thinnies) afwisselt met een sap-smoothie-combi (thickies). De sapjes voelen persoonlijk gezonder, maar de ‘thickies’ zijn een welkome aanvulling.

    Beantwoorden

Laat een reactie achter

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Pin It on Pinterest