Elke Vrijdag Nieuwe Paleo Recepten in je Mailbox!

Op dit moment halen 50.988 mensen elke week nieuwe inspiratie uit onze gratis recepten. Wil je ook op de hoogte blijven vul hieronder je beste e-mail adres in:

Danielle

1 comment

Chocolade

Chocolade (cacao); het past echt wel met mate binnen Paleo. Zo puur mogelijk en het liefst gezoet met kokosbloesemsuiker, of als poeder in je smoothie, en wat te denken van Lovechock? Instant happiness! Ik zette het allemaal voor je op een rijtje.

1. Je wordt gelukkig van cacao

Op dagen dat het even tegenzit is cacao misschien wel je redder in nood. Cacao bevat de stemming verbeterende anandamide, dat een gevoel van euforie veroorzaakt. Daarnaast bevat het theobromine, waarvan wordt beweerd dat het beter werkt tegen hoesten dan codeïne. Een ander stemmingsverbeterende verbinding die je in cacao vind is fenylethylamine, die zorgt voor het vrijkomen van endorfines. Dit zijn natuurlijke verschijnselen die je ervaart als je verliefd bent. 

2. Dag stemmingswisselingen!

Cacao maakt een einde aan je stemmingswisselingen, door dat het serotonine (de feel good stof in je hersenen) triggert.

3. Beschermt je tegen hart-en vaatziekten

Flavanolen zijn een ontstekingsremmende en hart-beschermende groep antioxidanten in cacao. Studies tonen aan dat flavanolen bescherming kunnen bieden tegen hart- en vaatziekten, het risico op een beroerte en zorgen voor het verbeteren van de bloedcirculatie!

4. Voor altijd jong

Polyfenol antioxidanten in cacao behoren tot dezelfde groep van antioxidanten zoals groene thee en rode wijn. Deze anthocyanen (te vinden in donker gekleurde vruchten) en catechines (in groene thee) beschermen onze cellen tegen vroegtijdige oxidatie of vernietiging en houd je langer jong.

6. Energyboost

Cacao activeert het lichaam zonder overprikkeling van het zenuwstelsel, waardoor je langdurige energie krijgt! Dit doordat cacao een hoge concentratie magnesium bevat. Magnesium helpt te beschermen tegen osteoporose, vermindert de kans op diabetes type 2 en verlaagt de bloeddruk. Rauwe cacao poeder (2 eetlepels) bevat 52 mg of 14% van de dagelijkse waarde.

7. Eet jezelf mooi

Glanzend haar, sterke nagels, en van binnenuit het verzorgen van je lever. Zwavel heeft een belangrijke invloed op onze huid en haren. Het heeft het vermogen om continu te bouwen en te herbouwen. Collageen en keratine die belangrijk zijn voor haar, huid en nagels en spelen tegelijkertijd een belangrijke rol bij je bloedsuiker regulering. Flavonoleen zorgt ook voor een betere huid textuur en een betere hydratatie. Gezond huidje dus.

8. Verbeter je metabolisme

Door de antioxidanten in cacao zorgt het ook voor minder stresshormoon cortisol, een betere stofwisseling en verbeterde darmactiviteit.

9. Tandbederf

Recente studies [note]https://tulane.edu/news/releases/archive/2007/051607.cfm[/note]ontdekten zelfs dat een extract van cacao poeder effectiever dan fluoride is in het voorkomen van gaatjes. Dit kristallijne extract vergelijkbaar met cafeïne helpt het verharden van je tandglazuur. We zouden nog net niet onze tanden gaan poetsen met cacao 😉

10. Helpt de hersenfunctie te verbeteren

Cacao lijkt je hersenfunctie te verbeteren en gaat de strijd aan in het voorkomen van alzheimer. Een Harvard studie van Dr. GaryKlein [note]http://www.newsmax.com/Health/Health-News/chocolate-alzheimer-dementia-cocoa/2013/10/22/id/532369/[/note] toonde dit aan.

Het kan dus zeker geen kwaad om dagelijks een kleine portie cacao toe te voegen, denk aan cacao poeder in je smoothie of natuurlijk door je favoriete Paleo choco mousse te eten. Cacao nibs, cacao boter of lovechock zijn allemaal Paleo proof chocolades die je gelukkig maken en heel veel gezondheidsvoordelen hebben. Voor meer producten: http://www.foodiewinkel.nl

Elke Vrijdag Nieuwe Paleo Recepten in je Mailbox!

Op dit moment halen 50.988 mensen elke week nieuwe inspiratie uit onze gratis recepten. Wil je ook op de hoogte blijven vul hieronder je beste e-mail adres in:

1 gedachte over “Chocolade”

  1. Ik blijf me verbazen,dat niemand is opgevallen,coffie en cacao-bonen worden gebrand!En alles wat gebrand is is kankerverwekkend en giftig.Hoe zit het daarmee??

    Beantwoorden

Plaats een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.