Elke Vrijdag Nieuwe Paleo Recepten in je Mailbox!

Op dit moment halen 50.988 mensen elke week nieuwe inspiratie uit onze gratis recepten. Wil je ook op de hoogte blijven vul hieronder je beste e-mail adres in:

Danielle

11 comments

De Paleo Pitch – Hoe Leg je Paleo Uit aan Andere Mensen?

Sinds ik met Paleo ben gestart hebben veel mensen mij gevraagd waar ik mee bezig ben.

Als ik begin uit te leggen over Paleo dan komt er iedere keer een ander antwoord uit. 😉 En vaak ook een lang antwoord. Van het één val je weer in het ander, en het wordt voor degene die luistert steeds moeilijker om te volgen.

Vooral als je begint te vertellen dat je geen graan, bonen, zuivel e.d. meer eet. En vervolgens gaat vertellen over anti-nutriënten die in graan zitten etc.

Vanaf het begin dat ik bezig ben met deze website heb ik als doel om een zo groot mogelijke massa te bereiken, en mijn doel ik om tenminste 100.000 mensen aan de Paleo te krijgen.

Dit doe ik niet door op elk detail in te gaan, maar juist het overzicht te bewaren voor de mensen die net beginnen en iets dieper in te gaan op de materie voor mensen die al even bezig zijn. Maar altijd alles in begrijpelijke taal. Wil je meer wetenschappelijke concepten uitgewerkt zien dan kun je beter naar andere websites surfen. Ik hou het graag praktisch en makkelijk om te volgen.

En dus zou het voor mij ook makkelijk moeten zijn om aan andere mensen in het kort en begrijpelijke taal uit te leggen wat Paleo is, maar dat valt tegen. 😉

Er is een dunne lijn tussen het uitleggen van de voedselkeuzes die je maakt, de wetenschap hierachter en de gezondheidsvoordelen die het met zich meebrengt, zonder de luisteraar kwijt te raken in wetenschappelijke termen, zelfverdediging van zijn/haar eigen voedselkeuzes of verwarring omtrent jarenlang gezondheidsadvies van doktoren, de overheid, de reclames, de bladen, televisie en meer.

Als mensen vragen “Wat is dit dieet wat je doet?” dan leggen de meeste Paleo-ers het direct verkeerd uit. Het eerste wat ze doen is alle dingen opnoemen die je NIET mag eten – graan, zuivel, bonen, suiker en bewerkte voeding.

Het probleem is dat er minimaal één van deze voedingsgroepen (of meerdere) zijn die de luisteraar op dit moment eet, en er direct een verdedigingsmechanisme optreed wat het moeilijk maakt om niet te gaan discussiëren.

Wij Paleo-ers hebben de mogelijkheid om andere mensen zich slecht te laten voelen over wat ze doen, alleen maar door hetgeen wat WIJ doen.

Het draait vervolgens altijd uit op … “Maar melk is goed voor botten en tanden, maakt niet uit wat je zegt.”

Vandaag wil ik met deze “Paleo Pitch” het dieet wat wij doen vanuit een andere hoek belichten. We kijken vooral naar wat we WEL eten, waarom we dit doen, en de algemene gezondheidsvoordelen die deze voeding heeft. Vervolgens sluit je dit af met een persoonlijke ervaring – hoe deze manier van eten jou persoonlijk heeft geholpen.

Het is moeilijk om te discussiëren over het feit dat je “Na Paleo, 11 kilo bent afgevallen, 5 broekriemgaatjes strakker, je meer energie hebt en je huid straalt”, toch?

De Paleo Pitch

Ik eet “echte voeding” – verse natuurlijke voeding zoals vlees, groenten, fruit, noten en zaden. Ik kies deze voeding vol met voedingsstoffen en veel natuurlijke vitamines en mineralen, in plaats van voeding met meer calorieën en minder voedingsstoffen. De kwaliteit van voeding is belangrijk – ik vind het belangrijk waar mijn vlees vandaan komt, en ik koop zoveel mogelijk biologisch.

Paleo is geen dieet waarbij je kijkt naar calorieën – ik eet zoveel als nodig om sterk, energievol en gezond te blijven. Daarnaast bevat mijn dieet meer vet dan jij ooit verwacht. Vet is namelijk niet de boosdoener – het is een perfecte bron van energie als het komt van voedingsbronnen van hoge kwaliteit zoals avocado, kokos en noten. Ook doe ik geen “low-carb” ding, aangezien ik veel groenten en fruit eet maar dit in plaats van brood, muesli, pasta en rijst, maar uiteindelijk betekend dit wel een stuk minder koolhydraten als de gemiddelde Nederlander.

Eten zoals ik doe is goed voor een gezonde spijsvertering, remt ontstekingen in het lichaam en laat allerlei kleine kwaaltjes verdwijnen. Het heeft een enorm positieve impact op mijn energielevels, mijn lichaamsbouw en verbeterd mijn prestaties in de sportschool. Het helpt daarnaast ook tegen een hoop lifestyle ziektes die we steeds meer zien zoals diabetes en problemen met ons hart e.d.

Wat vind jij van deze Paleo Pitch? Ga je hem gebruiken de eerst volgende keer als je iemand probeert uit te leggen waar je mee bezig bent? Geef gerust een reactie.

Elke Vrijdag Nieuwe Paleo Recepten in je Mailbox!

Op dit moment halen 50.988 mensen elke week nieuwe inspiratie uit onze gratis recepten. Wil je ook op de hoogte blijven vul hieronder je beste e-mail adres in:

11 gedachten over “De Paleo Pitch – Hoe Leg je Paleo Uit aan Andere Mensen?”

 1. Hoi Mitch,
  Zelf leg ik altijd uit dat het ‘eten als een oermens’ is en begin altijd met wat ik wel eet 🙂 Back to basic is het sleutelwoord!
  Ook een puntje kritiek: Ik zie altijd erg veel taal- en schrijffouten op je site. Ik zou hier eens serieus naar kijken, want het staat niet heel professioneel. Succes!
  Groetjes, Nia

  Beantwoorden
 2. Hoi Mitch,

  Supergoed om het vanuit het positieve te benaderen en inderdaad te zeggen wat je wel eet en waarom en wat het met je heeft gedaan. Zo doe ik het ook en ik heb al veel mensen gemotiveerd om ook over te stappen. Dus ik weet dat op deze manier uitleggen het beste werkt

  Beantwoorden
 3. Hé Mitch, je doet het goed, maar ik hou er tegen mensen over op. Ze willen namelijk niet luisteren naar mij. Wie ben ik nou eigenlijk, géén arts, géén voedingscoach, gewoon iemand die zijn verstand gebruikt, helaas wordt dat niet gezien. Nou jammer dan, ga jij vooral door! Ik hou de paleo alleen binnen ons gezin draaiende en geloof me ook daar heb ik iedere dag weer overredingskracht voor nodig om mijn kids 10 en 11 gemotiveerd te houden, want voor kids zonder graan en suiker is iedere dag een uitdaging. Dan moet je wel met verdomd lekkere dingen, gebakken met amandelmeel, op de proppen willen ze weerstand kunnen bieden. Fijne dag, keep on doing the good job! Groet Sanne

  Beantwoorden
 4. Als ze aan mij vragen wat Paleo is, dan zeg ik altijd dat ik terug naar de basis ben. En basis betekent dan vele soorten groenten, fruit, noten, zaden, eieren, vlees en vis en dat allemaal zonder chemische toevoegingen bereiden. Meestal krijg je dan gelijk als antwoord `ik kan mijn boterham niet missen, ik lust geen groenten, ik hou niet van vis…..etc`. En dan ben ik misschien wel de verkeerde Paleo-reclame-vrouw, maar dan geef ik als antwoord: “je moet niet kijken naar wat je niet mag eten, maar juist naar hetgeen je wel mag en daar lekker van genieten. Wees eens bewust van wat je allemaal eet.”
  De schijf van vijf zit er nu eenmaal ingebakken en als ik zeg dat de voedingsindustrie zo ontzettend machtig is, snapt men me ook niet vaak. Ik zeg dan ook dat ik in 4 weken tijd bijna 4 kilo kwijt ben, veel eet en me heel goed voel, maar ik heb het idee dat mensen tegenwoordig vaak niet veel energie in hun voeding willen stoppen. Sonja Bakker is makkelijker, want dan ben je sneller klaar met koken of uitzoeken wat je mag.

  Ik geef mijn honden ook alleen maar rauw vers vlees, want het zijn carnivoren, ook al zijn ze gedomesticeerd. Waarom zou oervoeding dan niet goed zijn voor een mens?

  Beantwoorden
 5. Sinds ik 4 weken geleden ben begonnen met Paleo en van de één op de andere dag mijn leven heb omgegooid heb ik erg veel reacties gekregen uit mijn omgeving omdat ik er in mij gezicht beter ben gaan uitzien en zo afgevallen ben. Omdat de mensen uitzichzelf al zo enthousiat waren is het heel makkelijk om uit teleggen wat je wel en niet mag eten. Ik heb inmiddels al 3 mensen zover gekregen die uit zichzelf al zeiden dat ze dit ook wilde gaan doen en ik heb hun een beetje op weg geholpen. Ik heb niks geen ervaring met negatieve reacties, alleen positief. Inmiddels ben ik van mijn fybromyalgie klachten af en ben gestopt met de medicijnen. Ik voel mij een stuk beter en ik heb nu dagelijks geen last meer van gewrichtpijn. Ik ben Mitchel erg dankbaar voor de 10 mailtjes die hij heeft toegezonden en het is fijn dat je met al je vragen bij hem terecht kunt. Mijn dank hiervoor.

  Beantwoorden
 6. Wat ik nog mis in je pitch is de “Waarom?”. Waarom eet je zo? Dus eigenlijk het stukje over dat we als mensen nou eenmaal een paar miljoen jaar geleden zo ontwikkeld zijn, en het dus het beste voor je is om daar naar te leven.

  Je geeft je goudvis geen gehaktbal, dus waarom zou je jezelf wel voeding geven die niet voor jou als mens bedoeld is?

  Beantwoorden
 7. Ja, kom nou hoor ik vaak als reactie. Ik eet al de hele week gezond en men somt dan op 2 bekers melk, 6 bruine boterhammen met kaas, 2st fruit, pasta, aardapp. of witte rijst met iets van de Knorr kokkie, en zeker 2x per week groenten. Ja en ’s avonds wat bitterballen of frikandellen maar uit de oven en dus niet vet.
  Mag ik dan alstublieft in het weekend genieten van een Boschebol of iets van Mc Donald. Geen beginnen aan.

  Groetjes Jan

  Beantwoorden
 8. Ik zou zeggen: vraag jezelf af waarom het onderwerp Paleo ter sprake komt. Hou het bij jezelf dus IK gebruik geen zuivel, IK voel me gezonder etc. Laat je niet op de mat trekken voor een discussie en geef nooit ongevraagde adviezen of oordelen. En kijk en luister wat er bij je gesprekspartner gebeurd, check het eventueel (ik zie dat je ergens anders naar staat te kijken, zal ik wel verder gaan met vertellen?)….mooi ongevraagd advies niet???:<)

  Beantwoorden
  • Je hebt helemaal gelijk, zeker geen ongevraagde adviezen geven. Al is dit soms een uitdaging als je enthousiast bent over iets 🙂

   Beantwoorden

Plaats een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.