Elke Vrijdag Nieuwe Paleo Recepten in je Mailbox!

Op dit moment halen 50.988 mensen elke week nieuwe inspiratie uit onze gratis recepten. Wil je ook op de hoogte blijven vul hieronder je beste e-mail adres in:

Danielle

68 comments

What’s up met de Paleo Shake?

Ik krijg hem regelmatig binnen in mijn mailbox en gisteren verscheen die ook weer op Facebook [note]https://www.facebook.com/paleo.nl/posts/303476693163693[/note].

De vraag over de Paleo Shake, en wat klanten hiermee moeten?

Geen probleem. Ik ben happy om deze vraag te beantwoorden… 🙂

Wat je met een Paleo Shake moet?

Het liefste helemaal NIKS.

In mijn laatste #VMRV had ik het nog over supplementen en Paleo. En ook in een aantal andere artikelen geef ik mijn mening over eiwitpoeder en de plaats binnen een Paleo lifestyle.

Ik zeg het nog maar een keer… Je hebt (bijna) geen supplementen nodig als je een Paleo lifestyle volgt. Hoogstens wat Vitamine D in de winter.

Mijn Paleo Shake heb ik in eerste instantie voor mezelf ontwikkeld.

Het is een kopie van de Primal Fuel shake van Mark Sisson [note]http://www.primalblueprint.com/product/Primal_Fuel/Supplements[/note]. Deze heb ik een keer besteld uit Amerika voor 39,95 dollar voor 15 shakes. Op zich prima, maar hier kwamen ook nog eens 20 dollar invoerrechten bovenop.

Ik ben gek op Mark en zijn movement (daarom ben ik ook naar PrimalCon 2014 geweest), maar de hoge verzendkosten + invoerrechten + het lange wachten heeft me doen besluiten om zelf een eiwitpreparaat af te mengen.

Dit werd

de Paleo Shake

Misschien is de naam wat ongelukkig gekozen, want écht Paleo is het natuurlijk niet, maar ik maak er een hoop mensen blij mee.

De Paleo Shake is te gebruiken als:

 • tussendoortje (hij stilt de honger enorm goed)
 • ochtendshake
 • als toevoeging in een smoothie voor extra eiwit

Voor mij werkt deze eiwit een stuk beter als een gewone whey isolaat.

Zelf gebruik ik hem 3x per week voor het sporten. Ik heb al diverse soorten ontbijt geprobeerd. Eieren zijn te zwaar op de maag voor me, een juice of smoothie daar krijg ik het zuur van tijdens het sporten.

De Paleo Shake werkt goed voor mij. Gekoeld zuiver water, 2 schepjes Paleo Shake, een schep Vitamineral Green en wat lijnzaad.

Klaar om te gaan!

Eerst kochten we heel kleinschalig in bij eiwitpoeder.nl. Toen konden we de Paleo Shake leveren voor €34,90 per pot.

Naarmate we meer klanten kregen voor deze shake konden we groter inkopen, wat betekend dat de prijs voor de grondstoffen lager uit kwamen, en dit voordeel hebben we doorgevoerd naar jou als klant door de prijs naar €29,90 te brengen.

Voor grootverbruikers (of tactisch goede inkopers) hebben we zojuist een actieaanbieding toegevoegd voor 3x Paleo Shake. Daar was veel vraag naar dus hebben we geregeld.

Even een vraag… Ik sta op het punt om de Paleo Shake wellicht aan te passen, en de whey isolaat (zuivel) te vervangen door ei-eiwit en rundereiwit zoals ik in deze Paleo Pro eiwit  [note]http://paleoproproducts.com/product/paleo-protein-powder-2/[/note]heb gezien.

Is dat een goede ontwikkeling volgens jou? Of zeg je sowieso BOEH! tegen shakes? Laat het ons weten.

Ik wil het gebruik van shakes ook absoluut niet promoten, maar zie in de praktijk gewoon veel mensen worstelen met voeding / tussendoortjes en ik merk dat men graag wil teruggrijpen naar iets “makkelijks”.

Is de Paleo Shake hot or not?

Serieus, jouw mening telt echt voor mij, en wij zullen aanpassingen doen aan de hand van de reacties op dit artikel.

Elke Vrijdag Nieuwe Paleo Recepten in je Mailbox!

Op dit moment halen 50.988 mensen elke week nieuwe inspiratie uit onze gratis recepten. Wil je ook op de hoogte blijven vul hieronder je beste e-mail adres in:

68 gedachten over “What’s up met de Paleo Shake?”

 1. Ik ben groot fan van je boeken. De recepten zijn heerlijk en je positieve energie is top. Maar de shakes vindt ik jammer genoeg niet lekker. Ze zijn enorm zoet. Dit zal vast een kwestie van smaak zijn en misschien dat ik er even aan moet wennen. Ik zou ze iig een stuk minder zoet maken

  Beantwoorden
 2. Ik zeg inderdaad sowieso BOEH! tegen shakes en helemaal in dit geval. Wat is er nog ‘natuurlijk’ aan whey proteine isolaat instant, kokosnoten melkpoeder, natuurlijke smaakstof, sucrose, maltodextrine? Bovendien kun je ook een eitje eten en vis. Nee Mitch, waardeloos om dat te komen promoten.

  Beantwoorden
  • Prima, ik respecteer je mening. Bedankt hiervoor.

   Maar zoals je ziet (hieronder) zijn er mensen zoals Richard die andere shakes gebruiken. Ik bied een alternatief.

   Ik eet ook iever een eitje en vis ipv. een shake (behalve voor het sporten dus). 🙂

   Beantwoorden
   • Moet je niet nuchter kunnen sporten om vet te verliezen? Anders ben je toch een suikerverbrander? En de holbewoners moesten toch eerst op stap op zoek naar voedsel voor ze konden “ontbijten”?

    Beantwoorden
 3. Ik gebruik zelf de shakes van Herbalife omdat daar alle benodigde voedingsstoffen inzitten, kun je me zeggen welke stoffen er buiten de eiwitten nog meer in je shake zitten???

  Gr Richard

  Beantwoorden
 4. Ik walg van chakes, dus ga ik deze ook niet uitproberen. Ik sport heel veel en eet een half uurtje voor het sporten een banaan. Sorry, ik kan je geen andere feedback geven. Shakes krijg ik gewoon niet doorgeslikt. Ik lust ook geen melk en alles wat op melk lijkt zorgt voor het dicht gaan van mijn keel.

  Beantwoorden
 5. Hallo Mitch,

  Ik zeg ook BOEH tegen shakes. Alles wat je nodig hebt is uit voeding te halen en deze shakes voegen niets toe. Ik heb net een discussie over eiwitshakes gehad met mijn cadeauzoon. Ik ben blij dat hij nu in ziet dat je het beter uit voeding kunt halen en dat shakes niet de oplossing is.

  Iedereen moet het natuurlijk voor zich zelf weten en als degene zich er prettig bij voelt vooral blijven drinken. Maar ik raak geen shakes aan.

  Succes met je onderzoek en hopelijk kom je er aan uit.

  Beantwoorden
 6. Ik denk dat de shakes met ei-eiwit en rundereiwit meer “des paleo” zijn (zuivelvrij). Het is natuurlijk niet zo goed als gewoon vers eten, maar voor bijvoorbeeld het sporten een goed alternatief. Ik ben het overigens met Lisette eens dat deze best wat minder zoet mogen…

  Beantwoorden
 7. Hi Mitch,

  Ik gebruik de vegetarische variant van Sun Warrior, idd omdat Whey afkomstig is van zuivel. Ik ben sinds kort de proteine shakes gaan gebruiken voor herstel spieren na krachttraining, maar ook omdat ik niet altijd voldoende eiwitten uit mn voeding haal. ik neem dus af en toe lekker een shake tussendoor en puur als aanvulling en niet als vervanging. Ik ben wel van mening dat het een beetje gek is, dat je een eiwitten shake van Whey een ‘Paleo shake’ noemt.. 😉
  Succes!

  Beantwoorden
 8. Grappig! Ik ben net aan het werken aan een review van deze shakes voor op mijn eigen site 🙂

  Kort samengevat mijn ervaringen:
  – zeer geschikt als snel ontbijt/tussendoortje
  – vanille aan de zoete kant (voor mij geen probleem maar kan me voorstellen dat hij voor velen te zoet is)
  – chocola is voor mij ’the bomb!’ Heerlijk! Zeker in combi met kokosmelk
  – jammer dat er bij beiden snel klontjes ontstaan als je hem probeert klaar te maken zonder blender o.i.d.
  – ik mix deze poeder vaak met bijvoorbeeld fruit. Misschien een idee om een ‘smaakloze’ variant op de markt te zetten?

  Hopelijk heb je er wat aan!

  Beantwoorden
 9. Ik vind een shake wel handig omdat ik vaak geen zin heb om te eten, maar wel altijd iets wil drinken. Maar als ik hoor dat er sucrose en maltodextrine in die shake zit, dan zou ik hem sowieso nooit kopen omdat suiker zo ontzettend slecht is. Dat heeft dus niets met paleo te maken. Vroeger was er ook geen suiker, ja, honing, eens in het jaar, en fruit alleen in de zomer; maar dus geen sucrose en maltodextrine.
  Een shake zonder suiker zou ik dus wel tof vinden. En overigens ook zonder andere kunstmatige dingen, zo die er inzitten.

  Beantwoorden
  • Ik heb wel eens eerder de functie van deze twee ingrediënten uitgelegd ergens anders, dus dat kopieer ik even:

   Deze ingrediënten hebben een functie welke ik hieronder zal uitleggen. Ik / en velen met mij hanteren de 80/20 regel binnen paleo, voor meer informatie zie: https://www.paleo.nl/8020-principe-van-paleo/

   Wat betreft de maltodextrine: Maltodextrine is een eenvoudige glucose-polymeer (twee of meer glucose moleculen aan elkaar). In de darm wordt het vrijwel direct opgesplitst in enkele moleculen waardoor het één van de veiligste manieren is om glucose los te laten in de bloedbaan.

   Veel populaire sportdranken gebruiken maltodextrine als een belangrijke vorm van koolhydraten en calorieën in hun drank. Daarnaast (en dat is waarom wij het gebruiken) heeft maltodextrine de eigenschap dat het het klonteren van de kokospoeder tegen gaat, en dit is de reden dat eigenlijk alle fabrikanten deze kleine hoeveelheden maltodextrine toevoegen aan hun grondstof. Er zit niet meer dan 2 gram maltodextrine (van de cassave wortel < < Paleo) in een portie Paleo Shake als onderdeel van de kokospoeder. Er is verder geen extra maltodextrine toegevoegd. Dat is de functie. Vervolgens sucrose zit erin omdat eiwitpoeder van zichzelf niet echt lekker smaakt, het heeft echt smaakstoffen en zoetstoffen nodig om het drinkbaar / lekker te maken. Ik heb er geen kunstmatige zoet en smaakstoffen ingedaan maar heb voor 2 gram sucrose (in NL sacharose, of kristal/tafelsuiker) ingedaan als zoetstof, en daarbij een beetje Stevia. Twee gram is een halve theelepel, en is 8 calorieën. Dit is minimaal en maakt de shake lekker. De natuurlijke smaakstoffen, zijn vanille of cacao poeder. Bedankt voor je reactie!

   Beantwoorden
 10. grappig als ik lees…….even snel een shake voor het sporten……..ik heb 2 uur lang bramen geplukt vanmiddag…..echt een sport……1 met de natuur, je eten zoeken, rekken en strekken om erbij te komen,…. wormpjes eruit weken…..inmaken voor de winter…….sporten? heb elke spier gebruikt vandaag………sporten is niet natuurlijk….shakes ook niet……. ik eet paleo, en beweeg paleo………..loving greetz…….

  Beantwoorden
  • Super Connie 🙂

   Wij hebben hier in de buurt ook veel bramen groeien, en gaan er van het weekend op uit.

   Beantwoorden
 11. geen brood, geen aardappels, geen suiker, geen dingen eten die kunstmatige voedingsstoffen bevatten.
  eten zoals onze (voor)ouders aten – origineel van bomen, struiken, uit de grond, van het land, vis, schaaldieren, vlees, eieren

  ik smokkel wel eens maar moet kunnen 😉

  Beantwoorden
 12. Mich,
  Ik ben pro-shake 🙂 heb de jouwe,choco, geprobeerd…heerlijk! Wordt ook snel door je lichaam opgenomen dus voor sport vind ik dat handiger ipv te kauwen voedsel. Ik verdraag zuivel dus hoeft voor mij niets aan verandert te worden. Maar omdat, denk ik, de meerderheid het slecht verdraagt, is ei- en rundeiwit een beter alternatief. Succes ermee!

  Beantwoorden
 13. Hi Mitchel,
  Ik snap werkeijk niet hoe je als Paleo aanhanger een shake kunt promoten.
  Dat je 2 verschillende bedrijven hebt snap ik wel, maar dat je dan komt met een paleoshake vind ik echt compleet crazy.
  Toch de dollartekentjes in je ogen? Jammer hoor Mitch!

  Beantwoorden
  • Op voorhand doe je al aannames (dollartekens) en dat is jammer. Ik kan je een boek aanraden: http://www.bol.com/nl/p/the-four-agreements/1001004000572471/

   Het zal je serieus een gelukkiger persoon maken.

   Anyway, ik ben met Paleo begonnen NAAST mijn andere ondernemingen o.a. in natuursteen (v/h-vd.nl) maar ook mijn webwinkel in eiwitpoeder en ik coach ondernemers, allemaal andere dingen. Paleo hoeft niet voor de dollars.. 🙂

   Maar ik doe het puur for the love of it.

   Zelf haalde ik de shakes van Mark Sisson in huis. Ik had hier dus behoefte aan, en nog steeds wel. Maar zodoende ik zelf ook ingangen heb om een dergelijke shake te maken heb ik dat gedaan.

   Je hoeft het ook niet met alles wat ik doe eens te zijn toch?

   Beantwoorden
 14. Sorry Mitch, maar als je hier echt nog mee doorgaat en dit gaat promoten heb je voor mij al je geloofwaardigheidheid verloren…en dat vind ik jammer!

  Beantwoorden
 15. Hoi Mitch,

  kun je iets zonder kokossmaak maken? Ik lust echt geen kokos en heb daarom de shakes ook nog niet geprobeerd. Dus verder kan ik er weinig over zeggen.

  Beantwoorden
 16. Hoi Mitch,

  Ook ik vind de shakes te zoet en op de 1 of andere manier niet puur smaken, te synthetisch en ik zit er niet lang vol van, krijg te snel weer trek. Ondanks dat ze niet gezond zijn vind ik qua smaak de aardbei shake van Herbalife lekkerder. Ik heb zelf geen ervaring met de sunwarrior shakes, misschien dat die een natuurlijker smaak hebben.
  Zelf gebruik ik al jaren geen shakes meer maar zou het wel handig vinden om dit af en toe te kunnen gebruiken om bijv. door een smoothie te kunnen doen, voor een langer voller gevoel. Dan zou een neutrale smaak al goed zijn.

  Beantwoorden
 17. Ik heb geen ervaring met de Paleo shake maar wel met de Whey Isolaat. Ik leef ook niet Paleo maar probeer wel zo gezond als voor mij mogelijk is te eten.
  Een shake voor of na het sporten vind ik wel prettig omdat ik niet altijd de mogelijkheid heb om een uitgebreid iets klaar te maken/ te nuttigen.
  Je idee om van de whey een ei-eiwit of runder eiwit shake te maken vind ik wel een gezond plan en wellicht dat ik de shake dan ook wel eens als aanvulling op mijn ontbijt zou nemen.

  Beantwoorden
 18. Ben nog maar kort paleoist en ken de shakes niet. Maar met alle gezonde voer heb ik daar eigenlijk ook geen behoefte aan. Maar ik ben wel erg blij dat ik ‘jou heb ontdekt’. Ik heb veel aan je adviezen en je uitleg van de gedachte achter paleo. Dank je!

  Beantwoorden
 19. Ik heb een lactose en gluten vrij dieet, dus niks met melk voor mij. Gebruikte voor Paleo wel eiwit poeder van reformhuis. Nu niet meer nodig, krijg met Paleo genoeg eiwit binnen

  Beantwoorden
 20. Shakes zijn altijd makkelijk als je weinig tijd heb of onderweg bent. Shake zonder whey eiwit zou ik fijn vinden daar ik whey eiwit niet goed verdraag.

  Beantwoorden
 21. Ik was verbaasd om bij de lijst met ingrediënten te zien staan:
  kristalsuiker!!
  Dit lijkt me er niet in te horen, en Paleo is het zeker niet.
  Het is ook vrij zoet ws is de smaak beter zonder de suiker?

  Beantwoorden
 22. Ik sport 4 keer per week en gebruik dan regelmatig een eiwit shake maar dan met stevia, maarvolgens mij zitten er nog steeds teveel spullen in, die niet nodig zijn. Heb wel last van het eiwit daardoor moet ik meer hoesten/ kuchen. Weet niet of dit door de zuivel komt, maar heb wel een vermoeden. Daarvoor zou je rundereiwit een oplossing zijn. Maar ik probeer alle chemische suikerverangers wel te voorkomen, met uitzondering van stevia. Heb ook wel eens geprobeerd om gebroken lijnzaad in de shake te combineren, maar dat was geen succes. Het blijft ook na het blenderen onder op in de beker liggen. Lijnzaad zal heel gezond zijn, maar ik heb nog geen methode gevonden om het aangenaam naar binnen te krijgen. Ik gebruik de peleo producten om mij beter te laten voelen en daarnaast beheerst af te vallen en niet als dwangmatige voedingsleer. Dus als je dit met een zo gezond mogelijke shake voor het sporten of als tussendoortje kan combineren, is dat voor mij een uitkomst.

  Beantwoorden
 23. Hey mitch! , ik heb je shakes nog nooit geprobeerd, maar ik denk ook dat ik dit niet ga proberen, ik hou toch meer van ‘ puur natuur ‘ .
  Maar dat moet iedereen zelf weten natuurlijk….
  Een smoothie is eigenlijk ook snel zelf te maken.

  Beantwoorden
 24. Misschien kun je het aantal smaken uitbreiden. Ik vond chocolade niet lekker en vanille loste in de shakebeker niet goed op. In de blender ging het prima.

  Beantwoorden
 25. Hallo Mitch,
  Wij zij net begonnen om met pogingen om Paleo te gaan eten en nu dus ook net begonnen met jouw shakepoeder. Voor ons zijn ze helaal goed. Zeker de chocolade. ’s Morgens drinken lukt beter dan eten en bovendien gebruik ik de shake ook als ik tussendoor iets wil snoepen. De chocolade variant is voor mij dan een goed alternatief.
  Wij gebruiken ze ’s morgens gecombineerd met fruit en chiazaadjes en/of lijnzaad .
  Een heerlijk vullend ontbijtje en snel klaar ook niet onbelangrijk.
  Voor ons zijn de shakes dus prima!
  Groetjes Von

  Beantwoorden
 26. Nee voor mij geen shake, en zeker niet als iedereen het erover heeft dat ze zoet zijn. Ik houd het bij gewoon puur natuur, dat lijkt me dan ook voldoende en het langste vol te houden. Toch jammer dat je doorgaat met shakes terwijl je paleo programma dit niet nodig heeft.

  Beantwoorden
 27. Hoi Mitchel,
  Te eerste: je hebt gelijk: beter gewoon verse (biologische) voeding dan shakes maar soms is het toch gewoon wel makkelijk en helpen ze om het eten van iets slechts te voorkomen, dus ik ben een fan.
  Het lijkt me een goed idee om de whey te vervangen door ei- en rundereiwit: dierlijke vetten heb je nodig en zuivel niet. Maar ik ben het met een aantal anderen eens: ook ik vind de shakes èrg zoet smaken. Ik ben een te erge zoetekauw (en met mij denk ik meerdere mensen 🙂 en ik probeer van mijn te erge zoete smaakbehoefte af te komen door niet al te zoet te eten en drinken. Bovendien houd ik niet van Stevia, ik vind het vies smaken. Ik zou het erg fijn vinden als ze minder zoet worden en de stevia er in ieder geval uit zou gaan. En misschien een ander zoetmiddel dan maltodextrine. Misschien beter een beetje lucuma of kokosbloesemsuiker, of ahornsiroop ofzoiets. Maar dan echt een béétje hè 😉
  Verder alles top wat je doet, heb er bewondering voor en heb veel aan je adviezen.

  Groetjes,
  Susanne

  Beantwoorden
 28. De shake smaakt wel natuurlijk maar is wat aan de zoete kant. Ik vind dat ie totaal niet vult en heb na een uur weer honger. Op je site geef je aan dat hij prima als lunch of ontbijt kan dienen (voor een keer) terwijl Elke dat dan weer tegenspreekt. (ik heb een klacht gestuurd dat de shake dus niet “vult” bij mij, toen kreeg ik deze reactie). Voor iemand zoals ik die vaak in de auto zit kan een shake wel handig zijn onderweg. Mits ie dus “vult”. Ik maak hem nu maar op als “drankje”, maar daar vind ik hem veel te duur voor. Ik zal hem dus niet meer bestellen. M.b.t. je keuze voor eiwitten: ik denk dat je veel vegetariërs een plezier doet door alleen (biologisch) ei-eiwit toe te voegen en het rund eiwit achterwege te laten……..

  Beantwoorden
 29. Ben ik nog even 🙂 : misschien nog een andere smaak erbij: banaan bv. ????
  Succes!

  Beantwoorden
 30. Ben ik wéér (sorry) : over nog een andere smaak: citroen lijkt me geweldig, heb ik ook niet vaak gezien in een goede shake.
  Nu hoor je me nie meer hoor, ha ha ha!!!

  Beantwoorden
 31. Ik vind het ideaal voor ’s ochtends als ik er heel vroeg uit moet ’s ochtends. Ik krijg dan nog geen hap door mijn keel, dus dit is een ideale oplossing. Ik gebruik de poeder alleen wel in combinatie met een smoothie bijvoorbeeld, omdat ik met alleen de shake vrij snel weer honger heb.
  Het zou wel iets minder zoet mogen, maar voor de rest ben ik tevreden!

  Beantwoorden
 32. Paleo is eten zoals het in de natuur voorkomt. Een makkelijker alternatief is een smoothie van eten zoals het in de natuur voorkomt. Een shake is echt non-paleo. Maar ik begrijp de behoefte, dus denk even met je mee.
  De kristalsuiker is echt een no-go. De wei is een beetje no-go.
  Optie 1: de notige niet zoete shake. Met mooie noten of zaden smaak. Heeft geen zoet nodig, doet het prima met een romige textuur.
  Optie 2: neutraal van smaak, zelf fruit toevoegen. De fruit-basis shake?
  Optie 3: een andere eiwitbasis maakt hem meer paleo.
  Succes!

  Beantwoorden
 33. How about hennepproteinepoeder ipv whey??? Tevens super in de omega 3 en 6! Shakes??? Mjammie en zó easy, mag dat soms ook eens, lekker tijd over om de avondmaaltijd uit te denken! Succes!

  Beantwoorden
 34. Ik gebruik geen shakes i v m nieren die ik in heel goede conditie moet houden met diabetes. Ben wel enthousiast over de recepten. Ken je het boek: Heden Ik van Anne-Marie Reuzenaar? Daar haal ik ook vaak recepten uit maar laat dan de rijst/aardappelen weg. Helaas val ik nog niet af, ben wel weer. 4 weken bezig! Blijf doorgaan want ik vind ’t leuk! Tinie Hollemans.

  Beantwoorden
 35. Mitch en allen, gegroet 🙂

  Laat even weten waarom je gek bent over Mark en zijn movementen, dat spaart reactietijd uit 🙂

  1.Vroeg of laat liggen de supermarkten vol met paleorepen, paleobroodjes en zeker ook paleoshakes…, ksupermarkten kennen zal de paleo slogan het grootste aandeel van wat er echt paleo aan het product is.

  2.Lees ik in Lisette’s en Karin’s reactie dat sommige paleoshakes superzoet zijn…

  3.Hoor ik hier en daar zelfs boe geroep…

  Nu hadden onze voorouders geen blender, dus kan je je ook de vraag stellen in hoeverre smoothies dan wel paleo zijn, zelfs met alleen “paleo” ingredienten… maar we wijken af 🙂

  Als je groot droomt: combineer dit alles in een “paleo” keurmerk. Waar een paleo ei dus is van een losloopkip die zelf zijn graantjes bij elkaar scharrelt op een paleo weide. Dus geen bedriegelijk “bio” keurmerk, want een hedendaags bio ei heeft behalve de vorm ook weinig te maken met wat onze eerste lamdbouwvoorouders produceerden aan kippe-ei.

  “Paleo” keurmerk zal wel een droom zijn, maar je “paleo shake” kan je alvast maken met alleen paleo ingredienten zonder toegevoegde suikers of andere toegevoegde troep.

  Dan rest de discussie in hoeverre “paleo ingredienten samen” ook een paleo product vormen. Of hoe maken we van 1 paar voeten, armen, benen, maag, darmen, hoofd… een echte mens? 🙂

  Geloofwaardigheid lost Mark alvast op door zichzelf niet paleo te noemen maar wel primal. Slim toch 🙂

  En als er geen shake bestaat zonder suiker (of andere toegevoegde zoetmakers), kan je misschien eens een unieke paleo shake te maken zonder suiker?

  Tenslotte merk je op dat het een geweldig tusendoortje is dat ook nog eens goed de honger stilt en dat sporters het een leuk iets vinden. Maak het dan zo gezond mogelijk zou ik zeggen en maak duidelijk in hoeverre het al dan niet paleo is of welk soort paleo het dan wel is… Veel extra werk rondom een potje wat vooral met snelheid te maken heeft.

  Ben echt benieuwd wat je ermee gaat doen Mitch 🙂

  Beantwoorden
 36. Los van Paleo of niet, het is gewoon een hele goede shake (zeker de cacao variant). Houd ‘m astjeblieft in de winkel.
  Ik leef graag gezond, maar uit praktische overwegingen gebruik ik wel shakes.
  Liefst deze want: relatief goede grondstoffen en als een van de weinige wel lekker met water!
  Vervangen van de eiwitten?
  Ik denk dat ik wel voorstander ben, mits dat niet ten koste gaat van de smaak. Zou het graag proberen

  Beantwoorden
 37. Shakes heb ik altijd in huis, altijd van de Body&Fitshop, die zijn erg betaalbaar. Laatst heb ik ook een pot gewonnen van Garden of Life RAW NL, die vind ik minder lekker.
  Het probleem met shakes vind ik echter dat ze dus totaal niet vullen, ik heb al erg snel na een shake weer een rammelende maag.
  Ze zijn handig voor of na het sporten en ik gebruik het ook wel als toevoeging in m’n bananenijs, maar als maaltijdvervanger vind ik ze niet volstaan.
  Ik heb ook de shake van jou wel eens bekeken, maar tot nu toe niet besteld omdat ik vrees dat die ook niet genoeg zal vullen.

  Beantwoorden
 38. Hoi ook ik ben een groot fan van Paleo eten maar vooral van gezond (oertijd) en biologische eten. De shake vind ik ook te zoet en helaas zit er koemelk in verwerkt. Ik heb zelf een koemelk allergie dus kan ik niet te vaak de shake drinken.. Graag een shake maken waar andere eiwitten in zijn verwerkt.

  Beantwoorden
 39. hoi Mitch,
  Twee shakes besteld en met moeite opgemaakt.
  Heb ik suiker afgeleerd en nu is de Paleo shake afschuwelijk zoet!
  En een sterke stevia smaak ! als je de bus opent komt de stevia je al tegemoet…Bovendien vult hij niet…
  Voelde me dus bekocht met die twee bussen…
  Blij, dat je er kritisch naar gaat kijken, misschien waag ik me er dan nog een keer aan… Ans meeuwissen.

  Beantwoorden
 40. Ik vond de chocolade variant zelf erg lekker ( niet veranderen dus), en als tussendoortje of ontbijt heel makkelijk als je weinig tijd hebt.
  Over het wel of niet Paleo zijn van de shake maakt mij niet zo veel uit, zeker niet als je hem af en toe neemt, aangezien je lichaam best wel iets aankan wat niet helemaal Paleo is (80/20).
  Verder zou inderdaad hennep proteine misschien een idee zijn.

  Verder wil ik je bedanken voor je enthousiaste en motiverende
  bijdrage aan de Paleo leefstijl, het heeft mij op het Paleo pad gebracht en gehouden.

  Heel veel succes!!

  Alex

  Beantwoorden
 41. Voor de mensen die het graag gebruiken, goed om t meer Paleo te maken. Voor mij persoonlijk maakt het niet uit, ik gebruik geen shakes 🙂 Wil best wel een keer ‘proefkonijn’ zijn, hoor 😉 Succes ermee!

  Beantwoorden
 42. Het lijkt mij prima als het vervangen wordt. Is beiden niet mogelijk en kan er gekozen worden door de klant.

  Beantwoorden

Plaats een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.