Elke Vrijdag Nieuwe Paleo Recepten in je Mailbox!

Op dit moment halen 50.988 mensen elke week nieuwe inspiratie uit onze gratis recepten. Wil je ook op de hoogte blijven vul hieronder je beste e-mail adres in:

Danielle

8 comments

PrimalCon 2014 – The Highlights

Het is alweer een paar dagen geleden dat PrimalCon 2014 is afgelopen. Aan de Mexicaanse kust kwamen ongeveer 150 Paleo/Primal enthousiastelingen vanuit heel de wereld samen om informatie uit te wisselen, presentaties bij te wonen, te sporten en te genieten van het weer.

De groep was heel divers qua mensen. Grofweg kon je de groep indelen in

 1. Mensen die iets met Paleo doen qua business en dan doel ik op schrijvers, bloggers, mensen met een restaurant, foodtrucks. De leeftijd in deze groep varieerde van 25 tot 40, en jeetje wat waren sommige mensen fit. 🙂
 2. Een groep met oudere mensen, variërend van 45 tot 65 die Paleo volgen en hiermee fantastische resultaten behalen en die het gewoon lekker vinden om even een vakantie te pakken.

De diversiteit viel me in ieder geval echt op, en eigenlijk was het heel leuk om met een hoop “oudere mensen” te praten, en te horen hoe Paleo hun leven heeft veranderd.

Hoe zag een normale dag eruit tijdens PrimalCon?

Meestal werden we wakker om een uur of half 7. De kamer / het resort was trouwens prachtig. Eerst een kleine strandwandeling om de tijd vol te maken tot 7 uur voordat het ontbijtbuffet open ging.

Binnen het buffet kon je prima Paleo keuzes maken, er was een plekje waar je een heerlijke groene smoothie kon laten maken, diverse omelet keuzes, heerlijk vers fruit, en vleesgerechten.

Na het eten was er om half 10 een moment om te sporten. Je kon kiezen uit

 • Heftige sport (sprints, lichaamsgewicht oefeningen, crossfit style-achtige dingen) – dit heb ik één keer gedaan, maar met de warmte op het strand was het echt wel heel heftig.
 • Relax oefeningen (Vitamoves, een soort yoga, ademhalingsoefeningen)

Die laatste heb ik de rest van de week gedaan. Er was ook nog zwemtechniek, en primal play.

Het was trouwens niet verplicht ofzo. Als je gewoon bij het zwembad wilde hangen was dat ook prima. 🙂

Vervolgens stond er tussen de middag vaak 2 uurtjes gepland waar alle mensen die een presentatie gaven rondom het zwembad waren om al je vragen te beantwoorden.

Aan het einde van de dag rond een uur of 4 waren er 2 presentaties tot 6 uur half 7, om vervolgens te gaan avondeten.

Na het avondeten waren we meestal doodop, dus om half 9 ging het licht wel uit om te gaan slapen.

Één enkele dag (de dinsdag volgens mij) was het anders. We gingen met heel de groep op excursie naar de Coba ruïnes. Daar hebben we gezwommen in een grot, met een kajak gevaren, de tempels bezocht en al dat soort dingen. Een erg leuk dagje uit, en wat mij betreft één van de hoogtepunten.

Hieronder een paar korte beelden die ik geschoten heb met mijn Hero 3 camera:

Wat heb ik geleerd tijdens PrimalCon

Eigenlijk heb ik geleerd dat wij in Nederland best heel goed bezig zijn. 🙂 Het was voor mij echt even slikken dat ik tijdens het buffet diverse gasten van het seminar gewoon met brood, taartjes etc. zag lopen. En wel trots een trui aan hebben met iets van “Low Carb blabla”.

Haha

Schermafbeelding 2014-03-10 om 10.38.41Ik vond de presentatie van John Durant erg goed. Hij is de auteur van “the Paleo Manifesto” en tijdens zijn presentatie kwam naar voren dat het soms wellicht makkelijker is om je omgeving te veranderen dan jezelf te veranderen.

Op 1 Januari heeft iedereen goede voornemens, DIT jaar is het anders. IK ben anders. Maar tegelijkertijd blijven ze dezelfde gewoontes hebben, hebben ze dezelfde vrienden, hetzelfde werk, dezelfde partner. 🙂

Nu zeg ik / hij niet dat je direct moet switchen van partner, of ergens anders moet gaan wonen. Maar bijvoorbeeld denk volgende keer als je gaat verhuizen dat je bijvoorbeeld een open keuken neemt waar je contact hebt met je gezin zodat het keuken leuk word.

Investeer in goede keukenapparateur. En als het kan inderdaad. Verhuis naar een plek waar de zon elke dag schijnt 🙂 Zo kom je nooit Vitamine D tekort.

Ook de presentatie van Ben Greenfield was een topper. Hij had 10 slides over diverse biohacks die je kunt doen om optimaal te leven. Een aantal slides waren echt specifiek gericht naar sporters, maar er was een leuke slide waar hij een aantal tips gaf om je huis een gezondere plek te maken om te wonen.

Een huge ding is om te proberen je internet via een kabel te laten lopen, en niet via WIFI. Het vermijden van zoveel mogelijk straling is één van de punten waar je flinke winst kunt boeken.

Schermafbeelding 2014-03-10 om 10.39.03Natuurlijk gaf ook Mark Sisson een presentatie. Eigenlijk was het meer een vraag en antwoord waar iedereen zijn vragen kon stellen. Een aantal interessante dingen kwamen naar voren.

Uiteindelijk wilde hij iedereen meegeven hoe ontzettend belangrijk slaap wel niet is. Het is iets wat vaak voor lief word genomen, waar mensen niet echt op letten. Maar een goede nachtrust is één van de belangrijkste tools voor een gezond lichaam en een zo lang mogelijk leven. Een goede nachtrust en de controle van stress.

Op het moment ben ik tot 26 Maart in Colombia voor een familiebezoek en om het land een beetje te verkennen. Mocht je contact met mij persoonlijk op willen nemen dan weet je dat het wat langer kan duren. 🙂 De klantenservice rockt wel gewoon door natuurlijk!

Elke Vrijdag Nieuwe Paleo Recepten in je Mailbox!

Op dit moment halen 50.988 mensen elke week nieuwe inspiratie uit onze gratis recepten. Wil je ook op de hoogte blijven vul hieronder je beste e-mail adres in:

8 gedachten over “PrimalCon 2014 – The Highlights”

 1. Hoi Mitch,

  Wat een errug leuk verslag om te lezen: goed bezig en lekker er tussenuit!
  Ik word hierdoor weer opnieuw geïnspireerd om te verbeteren, zoals met de wifi straling. Steeds meer haalbare stappen om gezonder en gelukkiger te leven.
  Wel leer ik om niet te streng te zijn voor mezelf, dat werkt toch beter….wat je allemaal weet kan niet altijd ingepast op èlk moment. Dus dat ik het niet gebruik om mezelf schuldig om te voelen en weer weet: het mag ook leuk blijven. Vooral bedankt voor de inspiratie!!!
  groet van Cecilia

  Beantwoorden
 2. Leuk, Mitch, je verslag! Een gemiste kans zijn de paleogerechten die absoluut thuis horen op zo’n meeting. Dat moet toch anders kunnen? Geniet nog van jullie bezoek en ik zwaai even vanaf Bonaire 🙂 Warme groet, Christel

  Beantwoorden
 3. Hallo Mitch.

  Erg leuk om te zien en lezen wat je gedaan hebt.
  Bedankt voor het delen.
  Geniet nog van je vakantie en familie bezoek.
  Groeten Bianca.

  Beantwoorden

Plaats een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.