Elke Vrijdag Nieuwe Paleo Recepten in je Mailbox!

Op dit moment halen 50.988 mensen elke week nieuwe inspiratie uit onze gratis recepten. Wil je ook op de hoogte blijven vul hieronder je beste e-mail adres in:

Toekomstvisie Mitchel voor Paleo Community Ik Ben Dankbaar dat Ik Zoveel Mensen kan Helpen

Onderstaande video / tekst was redelijk pittig voor mij om op te nemen / te schrijven….

Het is alsof ik een hoofdstuk afsluit. Bekijk zelf wat ik bedoel.

Na mijn vraag een kleine drie weken geleden (en de reacties hierop) ben ik gaan nadenken over de toekomst van de Paleo community in Nederland (+ mijn eigen toekomst).

Al 2 jaar zet ik me in voor onze Paleo community en ik ben dankbaar dat ik onderdeel mag zijn en dat ik zoveel mensen kan helpen!

Het is hetgeen waar ik mijn bed elke ochtend met plezier voor uitspring!

Maar we groeien, en ik merk dat we steeds meer invloed krijgen. Uitnodigingen voor kleine televisieopnames, spreken op bedrijfsevenementen, interviews met tijdschriften. Het is aan de orde van de dag.

En natuurlijk wil ik een goed voorbeeld zijn, en BLIJVEN. Voor jou, voor mezelf, voor de mensen dicht om mij heen en mijn zoon die binnen 4 weken om de hoek komt kijken. 🙂

Het is grappig hoe je wereld veranderd als er zo’n kleine op komst is.

Je wilt alles in de meest pure vorm doen (althans ik).

Je weet dat alles wat je nu schrijft, opneemt op video, er over 20 jaar nog is en mogelijk bekeken gaat worden door je eigen kind.

Lomp op een video staan is één ding, maar iets doen omdat je vanuit je tenen voelt dat het goed is en 100% achter je beslissingen staan is iets anders.

Dit is één van de redenen dat ik vanaf vandaag geen Paleo shakes meer meegeef bij de aanschaf van een Paleo Revolutie boek.

De shake was ontwikkelt om een brug te slaan tussen mijn eiwitpoeder.nl webwinkel, en Paleo.

Jarenlang is de webwinkel in eiwitpoeder mijn bron van inkomsten geweest, en was het product (de meest zuivere whey isolaat) wat ik verkocht hetgeen waar ik 100% achter stond.

Het kost nogal wat zelfvertrouwen om dit op te geven voor iets (Paleo) wat in die tijd nog totaal onbekend was, maar waar ik zelf enorm enthousiast over ben.

Met de verkoop van de receptenboeken kunnen wij als team (ik, Maaike, Sjanett, Elke) rondkomen. En we kunnen hier niet dankbaar genoeg voor zijn.

Als business is de verkoop van eiwitpoeder vele malen groter, maar het plezier, en het doel waar je voor werkt als je met Paleo bezig bent is zoveel meer waard dan de business of het geld alleen.

Ik blijf ondernemer, loving it, en ik ben gek op marketing. Ik zal het niet ontkennen.

Maar ik zie geen probleem om deze kracht te gebruiken om zoveel mogelijk mensen aan de biologische groenten, vlees, vis etc. te helpen.

Dat is waar Paleo voor staat.

Geen poedervoeding uit een potje.

Wat Mark Sisson doet (superveel respect voor!) moet hij weten met zijn Primal Fuel 1 (hetzelfde product als de Paleo Shake).

Hij geeft ook eerlijk toe dat zijn inkomsten grotendeels uit supplementen komen. Daarnaast is zijn Californian lifestyle iets prijziger als die van ons, en heeft hij een groter team om te onderhouden.

Maar ik wil het zonder proberen!

Hoewel ik er in het begin niet zo’n probleem mee had om de Paleo Shake te verkopen als een Paleo product, is mijn liefde voor de hele lifestyle zo gegroeid dat ik dit niet meer uit wil dragen.

Ik hoop dat jullie de eerlijkheid kunnen waarderen, en mochten er vragen, kritiek of opmerkingen zijn, dan hoor ik dat graag in de reacties. Ik ben daar om ze te beantwoorden.

Media / Wetenschappelijke studies:

 1. http://www.primalblueprint.com/product/Primal_Fuel/Supplements

Elke Vrijdag Nieuwe Paleo Recepten in je Mailbox!

Op dit moment halen 50.988 mensen elke week nieuwe inspiratie uit onze gratis recepten. Wil je ook op de hoogte blijven vul hieronder je beste e-mail adres in:

Meer Artikelen

20 reacties Plaats reactie

 1. Beste Mitchel, vind je video een duidelijk verhaal, logische stap in ontwikkeling ook. Persoonlijk denk ik dat de paleoshake of eiwitshake zoals jij hem aanbied een hele goede waarde heeft in de periode van omschakelen naar paleolithische voedingswijze. Je weet zelf dat eiwitten het meest hongergevoel onderdrukken en porties eiwitten of een shake zijn heel makkelijk overal mee heen te nemen, hoor nog vaak van mensen dat het lichaam de eerste maanden nog een vraag heeft naar koolhydraten…
  Hartelijke groeten, Esmee

  Beantwoorden
  • Is ook zo. En ik sta nog steeds achter het gebruik van whey shakes als je bv. geen problemen hebt met lactose etc. Of ei-eiwit shakes / rundereiwitshakes als tussendoortje of iets dergelijks.

   Mijn voornaamste reden om te stoppen met het geven van proefverpakkingen Paleo Shake bij het boek is dat dit voor veel mensen de eerste kennismaking is met Paleo.

   Daar hoort geen shake bij vind ik. Ik wil mensen niet in de verleiding brengen om direct te grijpen naar een shake.

   Of dat het normaal is om shakes te drinken binnen deze lifestyle.

   Pak dan liever een Barbell Butcher of iets dergelijks. https://www.paleo.nl/barbell-butcher-beef-jerky-paleo-snack/

   Thanks voor je reactie!

   Beantwoorden
 2. Hoi Mitchell, dank voor (opnieuw) je oprechte enthousiaste verhaal. Ik ben nu meer dan een jaar aan het stoeien met paleo. Het is natuurlijk geen dieet maar een lifestyle. Het vraagt discipline en kost energie. Mijn energieniveau is helaas nog steeds niet zoals het hoort. Ik ben wel 3 kg afgevallen maar mijn buikomvang is 3 cm gegroeid. Maar daar ging het mij niet om. Ik wil mijn energie terug. Inmiddels ben ik zelf een voedsel-goeroe geworden. Ik heb me werkelijk suf gelezen op zoek naar antwoorden. Waarschijnlijk door dezelfde reden als dat bij jou is gegaan. Je wilt je fit voelen. Je wilt kunnen doen wat je echt wilt doen. Ik geef de strijd niet op. Ik heb ontdekt dat ik een insulineresistentie heb. Zoals jij waarschijnlijk ook weet heb je dan ook te maken met een bijnieruitputting. Een paleo-dieet is ideaal voor deze kwaal met wat kleine aanpassingen. Ik geloof dat meer dan 25% van de wereldbevolking heeft te maken met een (vorm van) insulineresistentie. De een heeft er weinig last van en de ander veel (mensen met bijvoorbeeld zware diabetes). Voor mensen zoals ik zal paleo geen direct resultaat hebben. Helaas. Wij moeten er harder voor werken. Wat ik nu terug heb gelezen is dat je minimaal een jaar nodig hebt om hier uit te komen. En iedere zonde (koolhydraten/suiker) betekent onmiddellijk vet op de buik/heupen. Hoe ver reikt jouw kennis? Heb je nog tips? Goede boeken bijvoorbeeld. Het spreekt voor zich dat ik ‘bijnieruitputting’ van Wilson al heb gelezen …. Alvast dank voor je reactie. En ga zo door. Je droom is altijd veel belangrijker dan centjes. Maar dat wist jij al 😉

  Beantwoorden
 3. Prachtig Mitch!

  Ben blij dat je de andere richting uitgaat dan Mark – idd ook alle respect voor die man en zijn oprechte disclaimer: waar hij zegt hoe hij zijn brood… appels verdient.

  “Paleo in een pakje” vind ik alvast niet meer paleo, dus blij dat je die keuze ook maakt, maakt het promoten van al wat je nu mogelijk 🙂

  Succes, ook met papa worden y recuerdos para Nathalia,

  Stef

  Beantwoorden
 4. Hoi Mitchel,

  17 Mei jl. kwam ik via een collega in aanraking met Paleo.
  Heb jou digiboek gelezen, en ben om.

  Ik werk al ruim 15 jaar fulltime onregelmating met vaak een jetlag en kwam niet meer uit mijn vermoeidheid. Voorzichtig begonnen met Paleo, het bevalt me nu heel goed. Gebruik verse ingredienten. En kan het niet laten om, als er een keer mooi bananenbrood of amandelmeelappletaart uit de ovenkomt, een vreugde dansje te doen, omdat deze gelukt is. Eet veel fruit, groeten en vis, zelfs zoete aardappel uit de oven. Er is overal een vervanging voor, dus je hoeft niets te laten. Het is alleen anders. Ik ben geen keukenprinses, maar ga deze enorme uitdaging aan. Ben ook weer gaan sporten, waar ik nog meer energie van krijg. En daarvoor gebruik ik wel jouw nieuwe shake. Spieren verbranden ook vet, toch?
  Vriendinnen volgen maanden een sappendieet van 500 cal.perdag, maar ben daar sceptisch over…
  Vanaf nu steeds meer gedreven, suiker-, lactose-, e-nummer en glutenvrij, biologisch, te eten. Het is een opwaartse spiraal, bedankt daarvoor. Ik zal je blijven volgen en laten inspireren.
  Heel veel succes met Foodies en Paleo.nl, jullie nieuwe aanwist in het gezin zometeen, en ook je hele team bedankt.
  Marleen (basicgoods)

  Beantwoorden
 5. Beste Mitchell,

  Wat een mooi filmpje en wat een goede boodschap draag je uit. Dit zegt zoveel meer dan alleen je boodschap over paleo! Je focus op paleo en durf om je kwetsbaar op te stellen, vind ik bewonderenswaardig! Wij zijn thuis al flink met paleo bezig en het bevalt ons erg goed! Bedankt voor het delen van je kennis en heel veel succes!

  Beantwoorden
 6. Duidelijk verhaal, mooi dat je er zo voor kiest. Ben begonnen met paleo, maar vind het nog lastig op dagen dat ik werk of uit eten ga. Maaltijden en overige voeding voorbereiden kost best wat tijd. Grappige is nu wel dat als ik weer een keer stokbrood of broodje hamburger eet, daarna ontzettend moe ben. Dus ja, meer energie, zeker als ik weer een aantal dagen de juiste lifestyle hanteer… 🙂 ik blijf gewoon doorgaan, zonder shakes, want daar reageer ik heel raar op… Succes en dank voor het inspireren!

  Beantwoorden
 7. Goed gedaan, duidelijk uitgelegd. En wederom bewonder ik je focus op paleo. Alleen al de manier waarop je het brengt en je geloof erin geeft mij energie. Ik zeg : Ga zo door!!
  Veel succes ook straks met de kleine.

  Beantwoorden
 8. Moet zeggen dat de eerlijkheid in je verhaal me enorm aanspreekt. Krijg er ook een emotioneel gevoel bij. Prachtig om te zien dat je je als mens zo ontwikkelt.

  Beantwoorden
 9. Hele duidelijke boodschap en een duidelijke keuze die je gemaakt hebt.
  ik ben in december 2013 jan 2014 steeds meer met paleo begonnen en in feb je boek gekocht ik dacht eerst nog weer zo’n dieet maar hoe meer ik erover las hoe enthousiaster ik werd.
  Ik ben in een half jaar 13 kilo afgevallen en niet eens het idee dat ik met een dieet of zo bezig ben. Ik noem het ook echt niet meer een dieet.
  Na eigenlijk een best korte tijd is het voor mij echt meer een levenstijl geworden. Doordat ik mij zo goed voel en ook steeds meer mensen zien dat ik er echt steeds beter en gezonder uit ga zien is mijn man ook om en zit heel het gezin hier aan de paleo en na meerdere verhalen van mij wilde mijn moeder ook en is mijn vader jou boek gaan lezen omdat hij er dan toch meer van wilde weten. Nou is mijn vader niet makkelijk te overtuigen maar na het lezen van je boek is hij nu ook om en hebben mijn ouders ook de overstap gemaakt naar paleo en laat mijn moeder nu haar eiwit shakes staan die ze gebruikte om af te vallen.
  Ik kan niet zeggen dat ik je hier echt heel erg dankbaar voor ben. Ga ervoor en je hebt groot gelijk door er voor 100% achter te staan.

  Beantwoorden
 10. Weet je dat ik die proefverpakkingen nog steeds heb liggen, inmiddels bijna over de datum. Gevoelsmatig vond ik ze het niet hebben. Ik probeer en streef naar 100% Paleo, dat lukt dan voor zo’n 90% maar ik blijf streven naar volledig. Zo af en toe springen de tranen in m’n ogen omdat ik na ruim 50 jaar kan eten zonder maag- en/of darmklachten. Iets wat ik nooit voor mogelijk had gehouden, afvallen is voor mij vers 2. Ik ben zo ongelooflijk blij dat ik tegen ben gekomen op FB. Bedankt voor de geweldige recepten, veel succes met Paleo en heel veel pezier en geluk met jullie gezinsuitbreiding.

  Beantwoorden
 11. Michael, wat een geweldige beslissing en wat een eerlijk verhaal. Dat waardeer ik enorm. Als ‘junior paleo-er’ vroeg ik me al af wat ik met een shake zou moeten als ik zo gezond leef, vandaar dat ik het nooit besteld heb.
  En nogmaals, ik ben erg blij met al jouw adviezen, achtergrondinformatie en ondersteuning bij de ommekeer. Dank je!
  Succes met je paleo onderneming en erg veel geluk met je zoontje!

  Beantwoorden
 12. Mitchel, eerlijkheid boven alles! Respect voor je besluit! Als iets niet goed voelt dan heeft dat een reden en los dan op wat dat gevoel veroorzaakt zodat je je er weer goed bij voelt en weer verder kunt!

  Blijf vooral doorgaan 😉

  Freddie

  Beantwoorden
 13. Mooie boodschap Mitch en een duidelijke keuze die je gemaakt hebt!

  Inmiddels ben ik sinds jan 2014 met paleo bezig en heb er geen moment spijt van.

  Nog veel succes.

  Fenna

  Beantwoorden

Laat een reactie achter

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Pin It on Pinterest