Elke Vrijdag Nieuwe Paleo Recepten in je Mailbox!

Op dit moment halen 50.988 mensen elke week nieuwe inspiratie uit onze gratis recepten. Wil je ook op de hoogte blijven vul hieronder je beste e-mail adres in:

Danielle

2 comments

Waarom Val Ik Niet (Sneller) af met Paleo?

Elke week krijg ik hem wel een paar keer in de mailbox, en ook op Facebook zie ik hem vaak voorbij komen…. “Het gaat niet snel genoeg, ik ben maar X kilo afgevallen en had er meer van verwacht.”

“Ja, ik voel me uitstekend, maar verlies geen gewicht” etc. etc.

Er kunnen 101 redenen zijn waarom je niet het gewicht / vet verliest waar je in eerste instantie Paleo voor bent gaan volgen, en een aantal van die redenen bespreek ik in de VMRV van deze week.

1. Je denkt dat je gezond eet, maar doet het eigenlijk niet

Vaak zie ik bij mensen een opeenstapeling van “leuke voeding” en allemaal enigszins Paleo-Proof. Een handje mulberries hier, pastinaak frietjes, zelfgemaakte toetjes, beetje havermout, klein beetje zuivel omdat het toch geen kwaad kan. Een stukje Paleo brood met een notenpasta. Ook al is dit allemaal “Paleo Proof”…. What happened met de verse groenten, het stuk vlees, de groene smoothie of juice zonder al teveel fruit etc.

Hou jezelf niet voor de gek en eet meer “echte voeding”.

2. Je bent een stresskip

 

 • Emotionele stress
 • fysieke stress
 • financiële stress
 • relatiestress

en ga maar door. Echter je lichaam maakt hier geen onderscheid in. Stress is stress en je lichaam produceert cortisol. Dit hormoon promoot de opslag van vet.

Voor een lange tijd in onze historie kon stress letterlijk betekenen dat je probeerde te overleven. Dit mechanisme zit in je lichaam ingebakken, dus bij veel stress probeert je lichaam er in ieder geval alles aan te doen om vast te houden wat het heeft.

3. Je bent niet actief genoeg

Probeer elke week in ieder geval 3 ~ 5 uurtjes lichaamsbeweging te krijgen in ieder geval in de vorm van normaal lopen of lichte arbeid. Ga niet als een gek op de loopband staan. Cardio betekend ook stress voor het lichaam.

4. Geef het tijd

Het Paleo sjabloon hou je idealiter heel je leven aan. Chill… Relax. Je hebt nog de rest van je leven om in topconditie te geraken.

Paleo is hier om te blijven. 🙂

Thanks voor het luisteren en bekijken van mijn video!

Elke Vrijdag Nieuwe Paleo Recepten in je Mailbox!

Op dit moment halen 50.988 mensen elke week nieuwe inspiratie uit onze gratis recepten. Wil je ook op de hoogte blijven vul hieronder je beste e-mail adres in:

2 gedachten over “Waarom Val Ik Niet (Sneller) af met Paleo?”

 1. Hey mitch,

  Ik heb juist een andere vraag, namelijk hoe ik juist minder af kan vallen door de paleoleefstijl. Ik ben nu een aantal maandjes bezig maar vind eigenlijk dat ik teveel afval. Ik doe intensief aan sport en dan met name cross fit / kickboksen. Verder vind ik het ook lekker om een stuk hard te lopen. Aan mijn trainingsschema wil ik eigenlijk niet veel veranderen daar ik anders onrustig wordt, haha. Ik merk wel duidelijk dat ik droger aan het worden ben maar wil eigenlijk meer spiermassa aankomen. Hoe kan ik dit bewerkstelligen? Ik neem wel al 2x eiwitten (whey) per dag.

  Mvgr,
  Kevin

  Beantwoorden

Plaats een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.