Elke Vrijdag Nieuwe Paleo Recepten in je Mailbox!

Op dit moment halen 50.988 mensen elke week nieuwe inspiratie uit onze gratis recepten. Wil je ook op de hoogte blijven vul hieronder je beste e-mail adres in:

Gastblogger

2 comments

3 Manieren om Minder te Stressen (en dus Sneller af te Slanken)

In mijn laatste blog las je al iets over het effect van stress op je buikvet. En ook Mitchel refereerde ernaar in zijn laatste video.

Stress kan je goede voornemens en Paleo-levensstijl saboteren. Zaak dus om je stress te verminderen. Makkelijker gezegd dan gedaan, niet? Om je een beetje te helpen daarom 3 tips.

Begin de dag…

Begin de dag met een dansje is een liedje dat je misschien wel kent. En het is helemaal geen slechte gedachte. Door je training of andere beweging in de ochtend te plannen begin je fris aan de dag en kan een uitlopende vergadering, file of onverwacht bezoek ‘jouw sport en ontspanningsmomentje’ niet saboteren.

Voorbereiding is het halve werk

Goede voorbereidingInvesteer in een goede oven en een slow cooker. Echt, ze zijn mijn grote vrienden. Net als jullie heb ook ik een ‘druk’ leven. Naast dat ik trainer ben, heb ik een marketingcommunicatiebedrijf, zing ik in een band, ben ik vrijwilliger in de organisatie van een muziek- en cultuurfestival, train ik zelf, doe ik regelmatig aan wedstrijden mee én heb ik vrienden en familie die ook aandacht verdienen…

Koop je boodschappen groot in (dat scheelt vaak ook nog eens geld) en maak je eten in grotere porties klaar. Braad kip ik de oven terwijl je gaat trainen. Terwijl je slaapt of aan het werk bent, pruttelt er een heerlijke, gezonde maaltijd in je slow cooker. Zo staat er altijd een verantwoorde maaltijd voor je klaar, ook als je krap in de tijd zit. Een goede planning en voorbereiding zorgt voor dat er ruimte is om te trainen, ontspannen en goed te eten.

Slaap minimaal 8 uur

Slaap is essentieel. Tijdens onze slaap worden nieuwe hersencellen aangemaakt. Chronisch slaapgebrek zorgt dat je minder hersencellen aanmaakt, waardoor het functioneren van onze hersenen minder wordt. Een tekort aan slaap zorgt er bovendien voor dat onze bloedsuikerspiegel omhoog gaat.

Slaap zorgt voor minder stressOok daalt zowel het niveau van je groeihormoon en het DHEA-niveau  wanneer je te weinig slaapt. Dit betekent op termijn verlies aan spiermassa en een toename aan vet. Bovendien, je hoge cortisolspiegel zorgt er ook nog eens voor dat je eetlust en verlangen naar koolhydraten toeneemt… Goede slaap zorgt voor meer rust in je hoofd, betere resultaten bij het sporten en werkt positief op je vetverbranding.

Hoe zorg jij dat je minder strest? Ik ben benieuwd naar jullie tips en methodes.

Elke Vrijdag Nieuwe Paleo Recepten in je Mailbox!

Op dit moment halen 50.988 mensen elke week nieuwe inspiratie uit onze gratis recepten. Wil je ook op de hoogte blijven vul hieronder je beste e-mail adres in:

WRITTEN BY

Gastblogger

Sinds we per 1 December 2016 over zijn gegaan naar onze nieuwe website hebben we de artikelen die geschreven zijn door een divers aantal mensen gegroepeerd onder het account "gastblogger". Wil je ook schrijven voor Paleo.nl maar wel een eigen profiel opbouwen dan is dit mogelijk. Laat een bericht achter via ons contactformulier.

2 gedachten over “3 Manieren om Minder te Stressen (en dus Sneller af te Slanken)”

  1. Duidelijk verhaal! Ben zelf thuisblijf moeder, dus heb behoorlijk wat tijd, maar help veel op school. Planning is alles met een jong gezin. Kook in het weekend vaak grotere dingen om rest vd week het wat makkelijker te hebben. Probeer om me heen mensen ook te enthousiasmeren maar zij hebben het allemaal te druk voor een gezond leven, is hun reactie. Heel jammer, wij gaan dr gewoon mee door. Ben 5 kilo kwijt en mn man 10. Staan nu beetje stil maar dat komt wel weer. Fijne dag, grtn fiona

    Beantwoorden
  2. Leuk verhaal! Zelf ben ik sinds kort ook begonnen met een paleo dieet.

    Ik probeer zo veel mogelijk te bundelen, boodschappen voor de heel week doen, voorbereidingen voor het koken als ik daar tijd voor heb. Op deze manier kost het mij helemaal niet veel moeite om ’s avonds wat voor het hele gezin (en gezond!) op tafel te krijgen.

    Beantwoorden

Plaats een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.