Elke Vrijdag Nieuwe Paleo Recepten in je Mailbox!

Op dit moment halen 50.988 mensen elke week nieuwe inspiratie uit onze gratis recepten. Wil je ook op de hoogte blijven vul hieronder je beste e-mail adres in:

Danielle

1 comment

De Paleo 80/20 Regel – Handig voor Kerst?

Als allereerste wil ik me alvast excuseren voor de kwaliteit van de video. Deze is minder als jullie gewend zijn, maar mijn vriendin heeft gisteren met de instellingen van de camera zitten spelen om de recepten goed op de foto te krijgen.

Hier had ik even geen erg in. šŸ™‚

In de Decembermaand is de Paleo 80/20 regel een uitkomst. Al eerder schreef ik over de Paleo 80/20 regelĀ maar het kan denk ik geen kwaad om het nogmaals te herhalen.

Het 80/20 Principe: Als je vol overgave volgens de regels van de Paleo Revolutie je dag doorbrengt, dan zul je – als je je 80% aan deze regels houdt – een serieuze verbetering in je gezondheid zien.

80/20 betekend niet dat je perse 20% van de tijd mag zondigen. Het betekend niet dat je 20% van je calorieƫn uit ijs en snoep mag halen als je 80% uit groenten en vlees haalt.

De 80/20 regel.

Focus je niet op de 80%. Schiet altijd voor 100%, dan kom je uiteindelijk tot 80 ~ 90% uit. Met de 80/20 regel nemen we volledige verantwoording voor de acties die we ondernemen. Als we een keer een paar oliebollen nemen (ik kan het afraden, vorig jaar heb ik daar behoorlijk “plezier” van gehad) dan doen we dit met ons volle verstand. Geen excuus, geen schuldgevoel.

Weet dat het OK is als je in sommige gevallen niet 100% je Paleo dag volmaakt. Het gaat meer om het algemene succes wat je behaald in bijvoorbeeld een week of een maand. Zoals ik vorige keer al vertelde. Je doet Paleo voor de lange termijn, idealiter pas je deze manier van eten, leven en bewegen de rest van je leven toe. Dit is een lifestyle.

Ik merk dat met name voor mensen die net beginnen met Paleo, deze 80/20 regel een uitkomst is om af en toe te zondigen. Maar zodra er significante resultaten worden behaald, dat men het “zonde” gaat vinden om te zondigen. Je voelt je minder fit, minder lekker en je weet wat voor effect het heeft op je lichaam.

Ik zondigĀ het meest op het aspect stress.

Zelf zondig ik nagenoeg nooit als het gaat om eten. Wanneer je kijkt naar het eten van graanproducten, zuivel, bewerkte voeding en andere gifstoffen neem ik die vrijwel nooit. Wel neem ik af en toe een Paleo toetje (paar keer per week). Ik voel me er goed bij.

Als het gaat om sport dan zondig ik wat vaker. Idealiter sport ik 3x in de week bij onze box. Dit haal ik niet altijd (vaak ga ik maar 2x).

Dan is er nog het aspect stress. Dat is waar ik het meest zondig. Met alle dingen die op mij afkomen is dit nog steeds een punt waar ik aan kan werken. Over het algemeen gaat het goed, maar met een appartement wat ik wil verkopen, plannen voor volgend jaar, de Paleo community die groeit en waar ik maximaal aandacht aan wil geven is dit niet altijd makkelijk.

Op welke manier gebruik jij de 80/20 regel? Bedankt voor het bekijken van de video, en het lezen van dit artikel. Heb je vragen of opmerkingen dan kun je deze altijd hieronder in het reactieformulier kwijt.

Elke Vrijdag Nieuwe Paleo Recepten in je Mailbox!

Op dit moment halen 50.988 mensen elke week nieuwe inspiratie uit onze gratis recepten. Wil je ook op de hoogte blijven vul hieronder je beste e-mail adres in:

1 gedachte over “De Paleo 80/20 Regel – Handig voor Kerst?”

Plaats een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.