Elke Vrijdag Nieuwe Paleo Recepten in je Mailbox!

Op dit moment halen 50.988 mensen elke week nieuwe inspiratie uit onze gratis recepten. Wil je ook op de hoogte blijven vul hieronder je beste e-mail adres in:

Danielle

No comments

Review: The Paleo Manifesto

 

Ik heb thuis inmiddels behoorlijk wat Paleo (recepten) boeken verzameld en eigenlijk doe ik te weinig reviews van boeken die ik zelf de moeite waard vind.

Het Paleo Manifesto boek
Het Paleo Manifesto boek

In het verleden heb ik 70 Groene Smoothies een review gegeven, en Hallo Paleo maar that’s it.

Deze week een review van een wat meer volwassen boek. Een boek met stevige kost en in het Engels geschreven maar ontzettend de moeite waard.

Als je het leest weet je waarom, voor mij is het in een paar minuten moeilijk uit te leggen waar dit boek over gaat zoals je hieronder in de video kunt zien:

http://youtu.be/bHbtfICPIQc

Maar nogmaals, absoluut de moeite waard om te lezen. Zeker als je interesse hebt in WAAROM Paleo de juiste manier is om te eten en dit door middel van wetenschappelijk onderzoek onderbouwt wil zien.

Puzzelstukjes vallen in elkaar bij het lezen van dit boek.

Schermafbeelding 2014-07-03 om 08.41.36
Mitchel met John Durant op PrimalCon 2014

De auteur van “the Paleo Manifesto” is John Durant. Een ongelooflijk slimme kerel die ik heb mogen ontmoeten op PrimalCon in Mexico. Zijn presentatie over het leven in een natuurlijke omgeving was een eyeopener.

Simpel gezegd ging zijn presentatie (en ook een deel van het boek) over hoe dieren overleven in hun natuurlijke omgeving. Neem een leeuw bijvoorbeeld. Je vind hem in Afrika in de woestijn, en hij jaagt wanneer hij trek heeft.

Vervolgens eet hij zich helemaal vol.

Zijn hele lichaam is hierop afgesteld.

Plaats je een leeuw in een kooi in de dierentuin en geef je hem 2 keer per dag eten (net zoveel als dat hij zou eten in het wild) dan komt hij in gewicht aan, wordt hij lui, krijgt hij last van kwaaltjes etc.

Maar in wat voor een omgeving leven wij mensen nu eigenlijk? Wij hebben onszelf van alle gemakken voorzien, op elke hoek van de straat is eten, we sluiten onszelf op in onze eigen kooi (of dit nu ons huis is of onze werkplek) en hebben last van chronische stress om allerlei dingen (die niet eens belangrijk zijn om te overleven).

Is dit onze natuurlijk leefomgeving? Zijn we aan het leven? Of overleven?

Het zijn leuke dingen om over na te denken, en dit boek, the Paleo Manifesto geeft antwoord op die vragen.

Het is geen typisch Paleo boek met hierin uitgelegd dat je graan en suikers moet laten staan, of rustig aan moet doen met zuivel. Dat weten we inmiddels wel… Nee, dit gaat verder. Nogmaals, als je het leuk vind, koop een exemplaar en laat me vooral weten wat je ervan vond!

Elke Vrijdag Nieuwe Paleo Recepten in je Mailbox!

Op dit moment halen 50.988 mensen elke week nieuwe inspiratie uit onze gratis recepten. Wil je ook op de hoogte blijven vul hieronder je beste e-mail adres in:

Plaats een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.