Elke Vrijdag Nieuwe Paleo Recepten in je Mailbox!

Op dit moment halen 50.988 mensen elke week nieuwe inspiratie uit onze gratis recepten. Wil je ook op de hoogte blijven vul hieronder je beste e-mail adres in:

Danielle

9 comments

Wat Te Drinken Tijdens Paleo?

Een hoop mensen vragen me wat ze moeten/kunnen drinken tijdens hun Paleo avontuur.

In de video hieronder geef ik hier kort antwoord op:

WATER, Water, water

Zelf drink ik gewoon enorme hoeveelheden water. Ik probeer per dag aan de 3 liter te komen.

Er is een tabelletje voor hoeveel water jij zou moeten drinken:

 • 16-30 jaar: 35-40 ml per kg lichaamsgewicht
 • 31-54 jaar: 30-35 ml per kg lichaamsgewicht
 • 55- 65 jaar: 30 ml per kg lichaamsgewicht
 • 65+ jaar: 25 ml per kg lichaamsgewicht

Als voorbeeld weeg ik zelf ongeveer 74 kg met mijn 30 jaar. Dat is 74 x 35/45ml = tussen de 2590 en 2960 ml

In de ochtend juice ik een citroen, en het sap hiervan giet ik in een glazen fles van 500ml. Hier doe ik warm water bij en dit drink ik direct “first-thing-in-the-morning” op.

Soms tap ik mijn water uit de kraan, andere keer gebruik ik Bar le Duc pakken. Het is maar net hoe het uitkomt, en ik stress hier niet zo over.

Thee

Zelf ben ik niet echt een theefan, maar als ik thee drink dan neem ik meestal verse muntthee, gemberthee of dat soort thee. Liever geen zakje thee: http://foodbabe.com/2013/08/21/do-you-know-whats-really-in-your-tea/

Kombucha

Om mezelf eens lekker te verwennen haal ik af en toe een flesje kombucha. Dit is een gefermenteerde (thee) drank, en bevat veel goede schimmels en bacteriën die je darmen zouden reinigen. Ik voel me er in ieder geval goed bij.

Koffie

Zelf ben ik geen koffiedrinker. Maar een kopje koffie hier of daar is helemaal niet zo’n ramp. Laat de suiker en de melk echter voor wat ze zijn. De nieuwste rage is bullet proof koffie: http://www.bulletproofexec.com/how-to-make-your-coffee-bulletproof-and-your-morning-too/

Aangezien ik geen koffiedrinker ben heb ik het zelf nog nooit geprobeerd, als andere mensen hier ervaring mee hebben hoor ik het graag. 🙂

Groene Smoothies / Juicing

Ik ben superfan van zowel groene smoothies als juicing. Het verschil tussen die twee heb ik pas geleden nog uitgelegd. Ik wissel per dag af tussen een smoothie en een juice. En soms neem ik ze gewoon lekker allebei.

Alcohol

In kombucha zit een beetje alcohol, maar verder drink ik weinig. Mocht je nou toch alchohol willen drinken dan leg ik je in deze video uit wat je het beste kunt drinken.

Wat drink jij? Heb je nog aanvullingen of opmerkingen?

Elke Vrijdag Nieuwe Paleo Recepten in je Mailbox!

Op dit moment halen 50.988 mensen elke week nieuwe inspiratie uit onze gratis recepten. Wil je ook op de hoogte blijven vul hieronder je beste e-mail adres in:

9 gedachten over “Wat Te Drinken Tijdens Paleo?”

 1. Bedankt voor de info! Ik drink nu van Bar le Duc natuurlijk mineraalwater met citroen. Geen calorie, geen suikers, maar wel met een bubbeltje… Hoe zit het met koolzuurgas? is dat een probleem?

  Beantwoorden
 2. Water,water,water en nog eens water drinken…..
  Ik kan je zeggen dit is erg lastig voor mij. Ik heb wel dorst maar op de een of andere manier lukt het me gewoon niet om genoeg te drinken..
  Of het nu water, thee of iets anders is.

  Ik heb al flesjes in huis staan en in de auto enz….
  Ik weet het, het is gewoon een kwestie van doen… Maarja de uitvoering…

  Mijn vraag is niet perse hoe dit op te lossen, maar meer wat als je te weinig drinkt? Kan dit gevolgen hebben voor het afvallen? Want qua kilo’s omlaag wil het nog niet zo vlotten…

  Gr. Maaike

  Beantwoorden
  • Ik heb zo mijn water leren drinken nl . je neemt 6 flesjes van een halve liter. ’s morgens eentje, tussendoor eentje, ’s middags eentje, tussendoor eentje, ’s avonds eentje, tussendoor eentje, dit werkt echt je moet ze wel ineens leegdrinken, want als ik uit glazen moet drinken lukt het me ook niet!

   Beantwoorden
 3. Ik vind alleen water echt heel erg saai. Sinds gisteren doe ik wat citroen in mijn water, dat is al beter. Verder drink ik iedere ochtend 1 grote kop koffie (met een scheutje biologische koffiemelk; anders krijg ik het echt niet weg!), ik drink soms thee (kruiden thee) en heel soms een glas rode wijn (met watertje ernaast). Toch mis ik de variatie. Is er echt niet nog meer op dit gebied te bedenken?

  Beantwoorden
  • Hi Marloes,
   Water met smaakjes zijn heerlijk! Doe er bijvoorbeeld eens een handje frambozen in, smaakt weer helemaal anders.
   Uiteraard kun je ook zelf sappen maken van groente/fruit.
   Gr, Simone – Team Foodie

   Beantwoorden
 4. Thee thee en nog eens thee. Geen zwarte thee. Zelfs geen groene thee maar wel biologische witte thee of jasmijnthee en brandnetel, gember of kamillethee. En ja ook water. Maar heel veel thee.yummie

  Beantwoorden
 5. Beste Mitch en overige leden,

  Ik ben van plan om het paleo dieet te volgen in combinatie met begeleiding bij een fitness centrum. momenteel 32 jaar, 140kg en net geen 180cm lang.
  ben een risico gevalletje zeg maar.

  Dit zou dus echter betekenen dat ik met mijn 32 jaar en 140 kilo tussen de 4200ml en de 4900ml per dag aan water zou moeten drinken.
  Echter lees ik op andere sites dat ik bij het afvallen niet meer dan 4 liter per dag moet drinken. Ook lees ik over watervergiftiging.

  Kunnen jullie aangeven of er niet een maximaal aan water op een dag zit.
  Overigens lijkt 5 liter water op een dag mij ook haast niet te doen. heb al moeite met een halve liter puur water op een dag. Meestal drink ik nu nog koffie, frisdrank of bier. Oh wat zal ik die drie missen…..

  Met vriendelijke groet,
  Kantoormuis

  Beantwoorden
  • Hoi Kantoormuis,

   Wat ontzettend gaaf en dapper dat je de uitdaging aangaat. Zo te lezen ben je je goed aan het voorbereiden en met de juiste mindset ga je er zeker komen!
   Betreft het water is het geen must aan de 5 liter te komen, alleen een leidraad voor mensen om een sommetje te kunnen maken. 4 Liter is in mijn ogen een prima streven. Blijf altijd luisteren naar je lichaam. Het is aan te raden om het water echt goed te verdelen over de dag. Neem dus de hele dag door slokjes of kleine glaasjes. Je zult merken dat je lichaam het in eerste instantie af gaat voeren (veel plassen dus, haha) maar op een gegeven moment weet je lichaam waar het het water naartoe moet transporteren. Geef jezelf de tijd. Waarschijnlijk zul je ook een stuk meer groenten gaan eten dan voorheen dus via die weg krijg je ook al meer vocht binnen 🙂

   Beantwoorden

Plaats een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.