Elke Vrijdag Nieuwe Paleo Recepten in je Mailbox!

Op dit moment halen 50.988 mensen elke week nieuwe inspiratie uit onze gratis recepten. Wil je ook op de hoogte blijven vul hieronder je beste e-mail adres in:

Wat Gebeurt er Met Je Lichaam Na een Shot Suiker In 60 Minuten Uitgelegd

Wij vinden het natuurlijk hartstikke leuk om jullie via de Facebook pagina (website en de boeken en magazines etc) enthousiast te maken voor Paleo. Te voorzien van receptjes, quotes en interessante artikelen. Maar wij hebben natuurlijk ook een boodschap.
WAAROM volg jij Paleo? Wil je afvallen of vind je het juist belangrijker dat je je beter en fitter gaat voelen? Wil je van Paleo een lifestyle maken? Ons doel is meer en meer mensen bewust maken van wat ze in hun mond stoppen. Wat gebeurt er als je de hele dag door snelle koolhydraten eet? Wat voor effecten heeft dat op langere termijn? Waarom reageert je lichaam wel goed op VOEDING en vaak helemaal niet goed op ‘vulling’? Heb jij in de gaten wat je lichaam moet doen als jij achteloos een stuk taart, een reep chocolade en een glas cola naar binnen werkt?

Dit artikel legt precies uit welke fases je lijf doorloopt bij het eten/drinken van suiker.

Na 10 min : maar liefst 10!!! eetlepels suiker verdwijnen in je lichaam. Na 10 minuten is er nog weinig te merken van de effecten van suiker door meer energie.

20 min : Je bloedsuiker stijgt, door de insuline boost die je lichaam krijgt. Je lever reageert hierop door alle suiker in je lichaam om te zetten in vet.

40 min : De cafeïne opname is compleet. Je pupillen worden groot, je bloedsuiker rijst de pan uit. Als een reactie hierop pompt je lever meer suiker in je bloedbaan. Het stofje in je hersenen word geblokt, dat voorkomt dat je slaperig wordt.

45 min : Je lichaam maakt dopamine aan, wat zorgt voor een gelukzalig gevoel. Er staat meteen bij vermeld dat Heroïne op deze manier ook te werk gaat.

60 min : Fosfor bindt Calcium, Magnesium en Zink in je darmen, wat zorgt voor een boost in je metabolisme. Na 60 minuten moet je plassen wat ervoor zorgt dat dat metabolisme een downgrade krijgt. Op dat moment krijg je een inzinking. Je word prikkelbaar en traag, je voelt alle energie uit je lichaam vloeien. Tegelijkertijd plas je met die cola ook het water uit dat voedingstoffen in je lichaam had kunnen binden om bijvoorbeeld te hydrateren of botten en tanden sterk te maken.

En na een uur gaat je lichaam weer op zoek naar een nieuwe shot suiker.
Ik vind het schokkend. Eigenlijk pleeg je de hele dag door een soort van aanslagen op jezelf, en net op het moment dat je lichaam hersteld is, komt de volgende (ongezonde en moeilijk te verteren) maaltijd al om de hoek kijken.

Cola wordt hier als voorbeeld genomen, wat tegelijkertijd natuurlijk een beetje treurig is. Cola is niet onze enige suiker consumptie, onze maatschappij is niet ongezond en dik door enkel en alleen Cola. Onze totale inname van suiker gedurende de hele dag, dat is schrikbarend, niet per definitie een blikje Cola. Dat je lichaam de hele dag dit soort inspanningen moet verrichten om al die crap te verwerken. Mensen let alsjeblieft op wat je in je mond stopt, wees meer bewust van wat voor werk je lijf moet verrichten, wees bewust van het feit wat goede voeding met jou doet. Waarom je je veel beter voelt na het eten van een gezonde en voedzame maaltijd. Waarom je op korte termijn al zoveel verschil kunt merken door het schrappen van bepaalde producten. Je lijf is je dankbaar en dat betaald zich uit in; minder kilo’s, meer energie, gezonde huid, stralende ogen, goed werkend immuunsysteem en een huishouding die in balans is. Als je lichaam in balans is, is je geest dat ook.

 

Elke Vrijdag Nieuwe Paleo Recepten in je Mailbox!

Op dit moment halen 50.988 mensen elke week nieuwe inspiratie uit onze gratis recepten. Wil je ook op de hoogte blijven vul hieronder je beste e-mail adres in:

Meer Artikelen

Laat een reactie achter

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.