Elke Vrijdag Nieuwe Paleo Recepten in je Mailbox!

Op dit moment halen 50.988 mensen elke week nieuwe inspiratie uit onze gratis recepten. Wil je ook op de hoogte blijven vul hieronder je beste e-mail adres in:

De 7 grootste paleo misverstanden Het Paleo Avontuur

Paleo roept bij heel veel mensen nog steeds veel vragen op, en er heersen ook heel wat misverstanden.

Vandaag wil ik graag 7 vaak voorkomende foute ideeën en gedachtes rond Paleo de wereld uit helpen.

  1. Paleo is NIET koolhydraatarm

Nope. Echt niet. Dit is wel correct: Met Paleo eet je minder koolhydraten dan bij de Schijf van 5. Dat komt omdat we heel veel koolhydraatrijke producten op basis van granen (zoals pasta en brood) schrappen. Maar het hoeft zeker ook niet koolhydraatarm te zijn, en voor veel mensen is te weinig koolhydraten eten zelfs een slecht idee, niet alleen om het afvallen te bevorderen, maar ook voor de algemene gezondheid. Paleo kan je wél helpen om jouw perfecte evenwicht te vinden.

  1. We imiteren geen holbewoners of neanderthalers

Paleo is geïnspireerd op het leven van de mensen die leefden tot net voor de landbouwrevolutie ongeveer 10 000 geleden. We proberen niet om hun leven (of dat van de uitgestorven Neanderthalers) te kopiëren. We combineren wél het beste van hun ideeën, gewoontes, technieken, … met de luxe van onze moderne wereld. Het beste van twee werelden dus, waarmee we zo gezond en gelukkig mogelijk willen worden.

  1. Paleo heeft strikte regels

Ja en nee. Je hebt het misschien al gemerkt: verschillende Paleo bloggers houden soms verschillende regels aan. Wel of geen zuivel, het 80/20 principe, … Dat komt omdat we als mensen allemaal net iets anders zijn. Wat voor mij duidelijk goed is, is voor de ander duidelijk slecht. Nachtschades bijvoorbeeld zijn niet voor iedereen zo gezond, ook al zijn we allemaal dol op tomaten. Paleo kan je wel heel goed helpen om uit te zoeken wat er precies bij jou past, en of je nu wel of niet af en toe een boterhammetje kan eten zonder daar schade van te ondervinden.

  1. Paleo draait niet om gewichtsverlies

Begrijp me niet verkeerd: gewicht (en dan bedoel ik natuurlijk vet) verliezen is een heel aangenaam voordeel van Paleo. Maar de meeste mensen zijn vooral gelukkig met alle gezondheidsvoordelen die ze ondervinden: tomeloze energie, een stralende huid, vlotte spijsvertering, hogere immuniteit, …. En sommigen komen zelfs eindelijk wat kilo’s aan! Paleo helpt je lichaam terug zijn ideale vorm te bereiken, zowel van binnen als vanbuiten.

  1. Paleo-producten zijn niet altijd gezond

En hetzelfde geldt voor Paleo taartjes, Paleo koekjes, Paleo brood, … Deze recepten en producten zijn ontworpen om mensen met zware intoleranties te helpen om af en toe ook nog eens te kunnen genieten van oude favorieten, zonder ineen te krimpen van de pijn. Maar ze zijn NIET bedoeld om elke dag te eten, hoogstens als extraatje.

  1. Paleo draait niet alleen om eten

Toegegeven, voor de meesten onder ons is het begonnen met het aanpassen van de voeding. Maar Paleo omvat veel meer dan dat. Wil je werkelijk een optimale gezondheid te bereiken, dan raad ik je aan om ook eens te kijken naar de kwaliteit van je slaap, of je wel voldoende beweegt en sport (niet hetzelfde!), of je niet te veel stress hebt en of je wel voldoende ontspant, …

  1. Paleo eten is niet moeilijk of saai

In tegendeel, het is net lekkerder dan alles wat je al gegeten hebt en helemaal niet moeilijk. We werken bijna uitsluitend met hele natuurlijke producten die je gewoon in de supermarkt (of liever nog bij de boer) kan vinden. En omdat je smaakpapillen ontwaken uit hun “suikerslaap” kan je veel meer genieten van elke hap.

Elke Vrijdag Nieuwe Paleo Recepten in je Mailbox!

Op dit moment halen 50.988 mensen elke week nieuwe inspiratie uit onze gratis recepten. Wil je ook op de hoogte blijven vul hieronder je beste e-mail adres in:

Meer Artikelen

1 reactie Plaats reactie

Laat een reactie achter

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.