Elke Vrijdag Nieuwe Paleo Recepten in je Mailbox!

Op dit moment halen 50.988 mensen elke week nieuwe inspiratie uit onze gratis recepten. Wil je ook op de hoogte blijven vul hieronder je beste e-mail adres in:

Danielle

2 comments

De Redenen om Kokosolie te Gebruiken

Kokosolie kan met recht bestempeld worden als superfood.

De unieke combinatie van de verschillende vetzuren zorgen voor enorm veel positieve effecten op je gezondheid waaronder gewichtsverlies en het beter functioneren van je hersenen. Het bestaat uit middellange vetzuren, de zogenaamde MCT (Medium Chain Triglyceriden) en die zorgen voor heel veel goeds.

Nu denk je misschien, was kokosolie niet lange tijd heel slecht in het nieuws? Dat klopt helemaal. Maar recent onderzoek heeft aangetoond dat de verzadigde vetzuren uit kokosolie (waar het grotendeels uit bestaat) NIET hetzelfde zijn als de verzadigde vetzuren uit bijvoorbeeld kaas, chips en andere snacks. Hieronder de redenen waarom wij het gebruik van kokosolie aanbevelen.

 • MCT’s worden gemakkelijk door de darmen geabsorbeerd en zorgen dat andere voedingstoffen zoals vet oplosbare vitaminen, mineralen en eiwitten beter worden opgenomen.
 • Populaties die heel veel kokos eten zijn de gezondste mensen op aarde. Hun eetpatroon bestaat voor 60% uit kokos en deze mensen zijn in uitstekende gezondheid, zonder verhoogde kans op hart ziekten.
 • Het helpt je meer vet te verbranden. De meeste mensen staren zich blind op calorieën, vetvrij en light zijn hun leidraad en zo denken ze op gewicht te blijven of af te vallen. Wij van Paleo denken hier natuurlijk heel anders over. Wij geloven dat de voedingsstoffen voor de werking van jou lichaam zorgen en of er optimale vetverbranding plaatsvind . Onderzoek heeft aangetoond dat de middellange vetzuren in kokosolie je energieverbruik verhogen.
 • De vetzuren laurinezuur en caprylzuur in kokosolie kunnen bacteriën en virussen doden en voorkomen infecties.
 • Kokosolie kan je hongergevoel verminderen. Studies hebben aangetoond wanneer mensen kokosolie gebruiken bij het ontbijt (in smoothie, op ‘brood’, om pannenkoeken in te bakken), deze mensen aanzienlijk minder aten tijdens de lunch, dit doordat het gebruik van kokosolie zorgt voor een meer stabiele bloedsuiker, waardoor hongeraanvallen verminderen.
 • MCT’s hoeven niet door de lever te worden verwerkt en hebben geen gal nodig om geëmulgeerd (van grote vetbolletjes, kleinere vetbolletjes maken) te worden. Ze zijn daarom een ideale energiebron voor mensen met spijsverteringsproblemen en mensen met leverproblemen die gevoelig reageren op vet.
 • Het kan je cholesterol waarden verlagen en zorgt voor minder kans op hartkwalen. De verzadigde vetten in kokosolie verhogen je HDL cholesterol (het goede) in je lichaam en ontbinden LDL (slecht cholesterol).
 • Kokosolie kan je helpen vet te verliezen in de meest gevaarlijke zones in je lichaam, namelijk buikvet, wat zich ophoopt rondom je organen.
 • Naast al deze heel belangrijke functies, is kokosolie ook een boost voor je uiterlijk. Het zorgt voor de bescherming van je haar, voor een beter uitziende huid, bescherming tegen zon en kan zelfs gebruikt worden als mondwater om ontstekingen in je mond te helen en je gebit witter te maken.

Belangrijk: het is zeker belangrijk welke kokosolie je koopt. Koop GEEN budget merk, en zorg altijd voor biologische (organische) onbewerkte (virgin) kokosolie.  Vetten zijn vetten. Heel gezond zoals hier boven vermeld wordt, maar ook calorieën. Paleo staat voor gezond, bewust en onbewerkt. Dat staat op 1. Maar we willen natuurlijk niet dat jullie zwaarder/dikker worden door deze lifestyle en probeer daarom goed op je inname van dit soort vetten te letten. Daartegenover staat dat je heel veel ongezonde vetten in je leven hebt geschrapt en dat die vetten wel belangrijk zijn voor jou functioneren en je ze daarom ook zeker niet weg moet laten.

Als extra toevoeging onderstaande bron, over het gebruik van ontgeurde of virgin kokosolie. [note]http://www.kokos-olie.nl/kokosolie/wat-is-beter-ontgeurde-kokosolie-of-virgin-kokosolie[/note]

Elke Vrijdag Nieuwe Paleo Recepten in je Mailbox!

Op dit moment halen 50.988 mensen elke week nieuwe inspiratie uit onze gratis recepten. Wil je ook op de hoogte blijven vul hieronder je beste e-mail adres in:

2 gedachten over “De Redenen om Kokosolie te Gebruiken”

 1. Wat ben ik blij elke dag weer dat paleo in mn leven is gekomen 1 jr geleden . Toen ik begon , was ik enthousiast voor mezelf en iedereen om me heen mocht het weten , maar er waren erbij die liever een andere weg bewandelen via dieetadviezen etc etc ….nu 1 jr later kijk ik om me heen en zie al die vrienden weer terug bij af ! Weliswaar doe ik 1 keer in de week zondigen maar 1 a 2 dgn later zit ik weer op gewicht met een top bloed druk fit vol energie het lijkt wel alsof ik 20 jr jonger ben ! Ben verliefd op paleo ?? en ik onthoud 1 regel ….the laugh of me becouse I am different. ….I laugh becouse they all the same !!??

  Beantwoorden
 2. Beste Wim,

  Ook voor ons is Paleo een zegen. En net als jij zweren wij erbij.
  Mocht je nu ooit besluiten je lijfspreuk te laten tattoeren doe het dan wel op deze manier: They laugh at me because I am different. I laugh at them because they are all the same.

  Beantwoorden

Plaats een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.