Elke Vrijdag Nieuwe Paleo Recepten in je Mailbox!

Op dit moment halen 50.988 mensen elke week nieuwe inspiratie uit onze gratis recepten. Wil je ook op de hoogte blijven vul hieronder je beste e-mail adres in:

Succesverhaal Xandra 'Geen last van eczeem en hoofdpijn meer'

Vandaag weer een nieuw succesverhaal; dit keer van Xandra, die na een jarenlang gevecht met talloze afvalpogingen echt op de goede weg is met Paleo. Xandra koos ervoor om niet met een voor/na foto op de pagina te willen, ook omdat zij nog volop in het afvalproces zit!

Xandra is 39 jaar, woont samen en heeft een dochter van 4. Zij is de enige in haar gezin die Paleo doet.

Xandra: ”Mijn hele leven ken ik al gewichtsproblemen. Eigenlijk ben ik steeds van diëten naar opgeven naar diëten en weer opgeven gegaan. Ik ben te vroeg geboren en, volgens mijn moeder, had ik daardoor als baby al problemen. In mijn jeugd had ik ook veel last van buikpijn, wat uiteindelijk na veel doktersbezoeken volgens een homeopaat veroorzaakt werd door een allergie. Hij heeft me op een dieet gezet, waarbij ik onder andere geen melk en kristalsuiker mocht. De pijn was toen snel over, maar mijn gewicht bleef. Diëtisten, sporten, minder eten, het hielp niet. Op een gegeven moment ging er een knop om en had ik besloten mijn leven om te gooien. Ik ben toen het Atkinsdieet gaan doen en daarmee veel afgevallen; tot 72 kilo. Om een lang verhaal kort te maken, na mijn zwangerschap woog ik 150 kg. Atkins werkt uiteindelijk kortstondig. De kilo’s gaan er heel snel vanaf maar zodra je weer een normaal eetpatroon hanteert komen ze er ook in dubbele cijfers aan. Dat en het dieet zelf(onnatuurlijk, zoetstoffen etc.) gingen me tegenstaan en op dat moment kwam ik met Paleo in aanraking via het boek in de winkels. Dat was precies op tijd, mijn klachten begonnen me op te breken: niet lekker in mijn vel zitten; constant moe, geen energie, veel hoofdpijn, duizelig, slechte huid en hongeraanvallen.

Onconventioneel begin

Ik ben misschien een beetje onconventioneel begonnen, namelijk met het maken van lekkere dingen. Het is voor mij belangrijk om vervangers te hebben voor als ik een keer zin heb in iets lekkers of als er een verjaardag is. Daarnaast heb ik natuurlijk granen, aardappels, suiker en melkproducten geschrapt. Alles ging me goed af, wel heb ik minstens 2 maanden lang last gehad van afkickverschijnselen. Omdat ik in mijn gezin de enige ben die Paleo eet maak ik eenpansgerechten, en dan wat extra’s om als lunch te eten de volgende dag. Zo hou ik het goed vol en is het ook niet heel tijdrovend of ingewikkeld.

De gevolgen van Paleo zijn zo positief; mijn huid ziet er beter uit, geen last van eczeem, meer energie, geen hoofdpijn en niet meer duizelig. Ik ben in de laatste zeven maanden 18 kilo kwijtgeraakt, voor mijn gevoel heel langzaam, omdat ik ook regelmatig in gewicht stil blijf staan. Ik wil er nu nog graag zo’n 25 kilo vanaf. Dat klinkt als heel veel maar omdat Paleo niet als dieet voelt heb ik er alle vertrouwen in dat dat gaat lukken.

Ik kan nog jaren vooruit

Mensen in mijn omgeving zijn soms sceptisch. Zo beperkt eten, en zoveel kokosolie, dat kan nooit goed zijn. Ik heb laatst mijn bloedwaarden laten controleren en die waren beter dan ooit, dat geeft vertrouwen dat ik op de goede weg ben. Het Paleo dieet voelt voor mij ook absoluut niet beperkt aan; ik ben juist veel meer soorten groenten gaan eten en met traktaties kan je ook alle kanten op. Ik vind het erg leuk om het internet af te struinen naar recepten en die uit te proberen. Ik kan voor mijn gevoel nog jaren vooruit. Ik maak zoveel mogelijk zelf (zoals mayonaise, beef jerky, notenpasta, gedroogd fruit en chocolade); het is leuk, je weet precies wat je eet en het is goedkoper.

Ik ben verder ook anders gaan denken over eten. Een punt waar ik nu tegen aan loop is mijn dochter: waarom ik het niet eet, maar ik het mijn dochter wel laat eten (Ik ben wel benieuwd hoe anderen dit doen). Helaas is zij erg argwanend tegen nieuwe kookexperimenten. Zij vindt het heerlijk om mij te helpen met koken, maar het haar dan ook te laten opeten is helaas (nog) wel moeilijk, maar ik hoop dat dat de leeftijd is. Ik wil haar in ieder geval ook gezonder laten eten en als mijn partner ook overstag zou gaan, dan zou het helemaal ideaal zijn.

Elke Vrijdag Nieuwe Paleo Recepten in je Mailbox!

Op dit moment halen 50.988 mensen elke week nieuwe inspiratie uit onze gratis recepten. Wil je ook op de hoogte blijven vul hieronder je beste e-mail adres in:

Meer Artikelen

1 reactie Plaats reactie

  1. Hoi Xandra!

    Ten eerste je bent goed bezig! En ik ervaar hier in huis hetzelfde probleem, ik heb 2 kinderen, 1 van 4 en 1 van 6, en ik heb een man. Mijn man eet bijna geen groenten en heeft het liefst zijn oude vertrouwde recepten. Ik heb heel lang 2 veschillende dingen gekookt. Maar ik was daar klaar mee, dus ik heb gezegd dat ik dat niet meer doe. Ik kook meestal 1 ding, maar ik hou nog wel rekening met hun wensen, tot op zekere hoogte. Maar het eten is vaak wel een strijd, helaas.

    Beantwoorden

Laat een reactie achter

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Pin It on Pinterest