Elke Vrijdag Nieuwe Paleo Recepten in je Mailbox!

Op dit moment halen 50.988 mensen elke week nieuwe inspiratie uit onze gratis recepten. Wil je ook op de hoogte blijven vul hieronder je beste e-mail adres in:

Danielle

No comments

Succesverhaal Ada

Het is weer woensdag, tijd voor weer een succesverhaal. Dit keer van iemand die, net als Angelique 2 weken geleden, nog helemaal niet lang aan de Paleo lifestyle is, maar wel al verbluffende resultaten heeft geboekt. Ada! Ada is 58 jaar en had heel veel klachten voordat ze met Paleo begon.

Mijn man en ik hadden een eigen bedrijf wat veel en flink doorwerken betekende. Pijntjes, griep en verkoudheid dat negeerden wij. Niet werken is geen brood op de plank. Dat werd echter afgestraft want mijn man werd in verband met lichamelijke klachten volledig afgekeurd. Helaas zomaar de deur van je bedrijf sluiten gaat niet dus wij hebben nog ruim 3 jaar doorgewerkt om alles goed te kunnen afronden. Maar uiteindelijk was de dag daar. Eerste prioriteiten was toen een aantal operaties die mijn man moest ondergaan maar alles kwam goed en wij konden eindelijk gaan wennen aan een ander leven.

Dat duurde niet lang want andere klachten staken de kop op en uiteindelijk bleek mijn man darmkanker te hebben. Na een zware, stressvolle en verdrietige periode kregen wij uiteindelijk toch de boodschap dat alles goed en schoon was, al zou hij wel zijn leven lang onder controle moeten blijven in verband met een verhoogd risico op terugkeer. Naar aanleiding van dit alles ons eetpatroon aangepast waaronder geen rood vlees meer.
En toen: eindelijk was het “ ME” time.

Ik ging, met frisse tegenzin, naar de sportschool maar de trainer daar wist mij dusdanig te motiveren en te stimuleren dat ik het écht leuk ging vinden, de kilo’s en lichaamsvet verdwenen in gestaag tempo en de conditie nam toe. Ik startte zelfs met kickboks training, maar toch, pijntje hier, pijntje daar en van het negeren zoals ik gewend was ging het niet weg, dus toch maar eens naar de fysiotherapeut. Die “lapte” mij steeds weer op maar desondanks kwamen de klachten ook tot zijn frustratie terug. Ook steeds terug naar de tandarts en mondhygiëniste omdat er steeds ontstekingen in mond en kaak zaten.

Ergens zat er iets niet goed dus ik verzeilde via de huisarts uiteindelijk in het medisch circuit. Er bleken onder andere ontstekingen en verkalking in mijn rechterschouder te zitten, dus moest ik geopereerd worden. Helaas werden de gebruikelijke 6 maanden revalidatie een jaar en dat jaar werd 2 jaar. Steeds viel ik terug vanwege ontstekingen en het slecht genezen. Na anderhalf jaar vond de orthopeed dat de linkerschouder vanwege vrijwel dezelfde klachten ook geopereerd moest worden en ja hoor qua revalidatie hetzelfde verhaal. Fysiotherapeut, artsen en ik werden er wanhopig van.

Ontstekingen in mijn lijf werden erger, er kwamen bloeduitstortingen bij en allergische astma aanvallen. Weer door de molen vanwege de onverklaarbare situatie met als uiteindelijke uitspraak; waarschijnlijk fibromyalgie. Met de boodschap; ‘’leer er mee leven, neem maar extra ontstekingsremmers’’ kon ik het doen. Helaas niks hielp, ik kreeg tot overmaat van ramp ook nog ontstekingen in de bekkengewrichten zodat ik niet op- of neer kon.
Vanwege al de klachten en de groeiende lijst van ”dát mag ik niet en dát kan ik niet” werd het sporten minder intensief en tijdens de veelvuldige fysio behandelingen zelfs gestaakt. Ik begon mijn onvrede weg te snoepen.

Mijn lichaam heeft lang weerstand geboden aan dit alles maar gaf uiteindelijk de strijd op en ik begon aan te komen. Omdat ik inmiddels ook “fijn” in de overgang ben namen ook deze klachten toe. Stemmingswisselingen, gewrichtsklachten, slecht slapen enzovoort en dit werd nog erger als ik mijzelf bekeek en bedacht hoe het was en hoe goed ik mij eerder voelde. Niet goed in mijn lijf en vooral heel ontevreden met en over mijzelf.
Toen kwam ik toevallig bij Paleo.nl uit, en wat ik daar las sprak mij enorm aan. Positieve berichten, lekkere recepten, de uitdaging om goed te koken en wellicht resultaat. Ik heb de knop omgezet. Ben naar de trainer op de sportschool gegaan die voor mij een trainingsschema maakte wat gericht is op vetverbranding en vooral het voorkomen van overtraining en blessures en direct daarbij gestart met de Paleo Lifestyle voor 100%.

Zes weken later was mijn eerste weeg- en meetmoment bij hem. Met een grote grijns op zijn gezicht gaf hij mij een high five. Kilo’s kwijt, vetpercentage omlaag met 3.7%, centimeters kwijt (kledingmaat), conditie toegenomen. En nog belangrijker is dat ik duidelijk merk dat de overgangsklachten veel minder zijn en tot op heden nog geen ontstekingen of gewrichtspijnen gehad ondanks het intensieve sporten. Voor het eerst sinds heel lang 9 kilometer hard gelopen op de loopband en ook krachttraining is weer in opbouwende fase ondanks de eerder rug en schouderproblemen. Van de week kreeg ik zelfs een compliment van de mondhygiëniste.

Ik ben er nog niet maar dat geeft niet. Paleo heeft mijn leven veranderd zonder dat ik daar enorm veel energie in moest steken. Het brood, de pasta, rijst en zuivel, ik mis het niet gezien alle alternatieven en de uitdaging om te lekker te koken.
En oh ja, terwijl ik op de loopband bezig ben vertel ik nu als een soort missionaris aan een mede sporter die sinds enkele maanden weet dat hij reuma heeft met alle bijbehorende klachten en gewichtstoename alle ins en outs over Paleo. (Néé dat is géén dieet maar een levenswijze). Haha.
Dus ik ga ervoor…Paleo is wat mij betreft a way of life!

Elke Vrijdag Nieuwe Paleo Recepten in je Mailbox!

Op dit moment halen 50.988 mensen elke week nieuwe inspiratie uit onze gratis recepten. Wil je ook op de hoogte blijven vul hieronder je beste e-mail adres in:

Plaats een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.