Elke Vrijdag Nieuwe Paleo Recepten in je Mailbox!

Op dit moment halen 50.988 mensen elke week nieuwe inspiratie uit onze gratis recepten. Wil je ook op de hoogte blijven vul hieronder je beste e-mail adres in:

Danielle

No comments

Succesverhaal Angelique

Tot nu toe hebben wij in de succesverhalen reeks op woensdag eigenlijk grotendeels mensen in de picture gezet die veel kilo’s zijn verloren. Maar, die kilo’s zijn natuurlijk niet het grootste goed bij Paleo.

Zeker de mensen die zich lichamelijk beter zijn gaan voelen, die bepaalde diagnoses hebben gekregen en zich daar niet bij neergelegd hebben, daar krijgen wij ook een enorm grote glimlach van op ons gezicht. Die mensen hebben mede in Paleo hun ‘redding’ gevonden. En dat is heel erg mooi om te lezen en om te horen. Angélique is zo iemand. Lees maar mee!

Angélique: ‘’Als kind had ik altijd last van buikpijn. Hoe vaak ik niet van school naar huis ben gestuurd! Lag ik weer op een kermisbedje in de huiskamer. M’n moeder noemde me een ‘ziekelijk’ kind. Dat werd nog eens onderstreept doordat ik altijd lijkbleek zag en op z’n tijd ook nog eens rode uitslag had over heel mijn gezicht. De pijn in m’n buik zat meestal rechtsonder en daardoor ben ik dus enkele malen opgenomen geweest op verdenking van appendicitis. De link tussen eten en buikpijn hadden we in die tijd niet gelegd. We aten thuis altijd vers en snoepen gebeurde niet vaak. Dat gezonde veranderde wel toen ik op mezelf ging. Veel ongezond en onregelmatig eten. Ook die fase ging weer voorbij, toen ik mijn eerste kindje kreeg.

100% afgekeurd, dacht het niet

Na de geboorte van mijn zoon kreeg ik last van mijn spieren. Pijn en functieverlies. Langzaam verloor ik het gevoel in mijn vingers en het gevoel in mijn armen en benen. Angst alom. Wat voor aandoening had ik? MS, ALS, een tumor? Uiteindelijk was er gelukkig niets aan te tonen en kreeg ik de diagnose fibromyalgie. Mijn geliefde vak als verpleegkundige kon ik niet meer uitvoeren. Ik werd 100% afgekeurd en kwam in de WAO. En dat zou op 33 jarige leeftijd mijn eindpunt zijn. Ik ben 1 maal naar een lotgenoten avond geweest toen ik in de WAO zat en liep door een gang met rolstoelen, rollators en zag mensen zitten met orthesen. Ik was de jongste.

De vechtlust die toen naar boven zorgde voor een omslag. Ik ging koken volgens de 5 Chinese elementen; hout, vuur, aarde, water, metaal. Ook was ik voorzichtig gestart met krachttraining bij een sportschool en langzaam kreeg ik weer gevoel en kracht terug. Ik heb zelfs tot tweemaal toe de Dam tot Damloop gelopen! Ik had weer energie om dingen aan te pakken en ben me om gaan scholen tot docent verpleegkunde. Ik kon de liefde voor mijn vak weer overbrengen!

En toch door al die jaren heen, altijd weer die pijn, vermoeidheid en opgezwollen buik. Dat is gebleven, ik had alleen in die tijd andere dingen om me druk over te maken. Afgelopen zomer was ik met mijn zoon in Griekenland en daar eten ze vaak patat bij het eten. Daar houd ik niet meer zo van en dus was het salade, gevulde paprika, lekker verse groenteschotels die ik at . Mijn buik werd minder en de pijn nam af. En daar op het strand van Kos ben ik onder m’n parasolletje gaan googelen naar diëten zonder pasta en aardappelen en kwam ik aanraking met Paleo.

De pijn is weg

Langzaam heb ik het ‘nieuwe eten’ ingevoerd en ik zit nu op 80/20 Paleo. De eerste week had ik enorme hoofdpijn, de tweede week ‘hongerklop’, de derde week verdwenen de klachten en nu na 6 weken Paleo ben ik 6 kilo kwijt. Wat nog belangrijker is: ik heb een platte buik en die altijd aanwezige buik- en spierpijn is weg!
Ik voel me krachtiger in mijn systeem en dat maakt dat ik ’s middags geen dip meer heb. Ik werk 5 dagen , sport 3 maal per week, doe een opleiding en kreeg deze week te horen dat ik mag beginnen met een uitdagende job naast mijn huidige baan als opleidingscoördinator.
Mijn huid straalt en de rode ogen zijn verdwenen. Over enkele weken word ik 51 jaar en voor het eerst een pijnloze verjaardag! Wat een kwaliteit van leven!”

Wat een doorzettingsvermogen Angélique, je mag echt heel trots op jezelf zijn!!

Elke Vrijdag Nieuwe Paleo Recepten in je Mailbox!

Op dit moment halen 50.988 mensen elke week nieuwe inspiratie uit onze gratis recepten. Wil je ook op de hoogte blijven vul hieronder je beste e-mail adres in:

Plaats een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.