Elke Vrijdag Nieuwe Paleo Recepten in je Mailbox!

Op dit moment halen 50.988 mensen elke week nieuwe inspiratie uit onze gratis recepten. Wil je ook op de hoogte blijven vul hieronder je beste e-mail adres in:

Danielle

No comments

Paleo Checklist; Doe Ik het Wel Goed?

Eén van de meest gestelde Paleo vragen is: ‘Doe ik het goed?’

Daarom een handige Paleo checklist, zodat je zelf kunt beoordelen of je Paleo eet en je veel voorkomende beginnersfouten en misverstanden kunt voorkomen.

De checklist is gemaakt voor mensen die al een paar dagen Paleo proberen te eten. Bekijk de lijst en probeer het uit.

Hoe gebruik je de Paleo checklist?

Kijk apart naar iedere groep met uitspraken. Iedere groep behandelt één van de vijf beginnersproblemen. Lees de uitspraken en kijk in hoeverre ze op jou van toepassing zijn. Onderaan de uitspraken staat een uitleg over datgene wat de groep testte en wat je met de resultaten kunt.

Groep 1

paleo checklist

 

Als de bovengenoemde uitspraken voor jou gelden, dan vermijd je met succes al het ‘gezonde voedsel’ dat niet Paleo is. Je bent niet in de in de val getrapt van voedingsmiddelen waarvan mensen denken dat ze Paleo zijn. Het klinkt wellicht wat overdreven, maar er zijn zoveel mensen die Paleo proberen te eten zonder werkelijk te begrijpen wat Paleo inhoudt. Hierdoor vallen ze niet af of krijgen ze niet meer energie of een betere gezondheid.

Als jij wel alle voedingsmiddelen eet die hierboven staan, verdiep je dan nog eens in wat Paleo is. Bekijk bijvoorbeeld de Paleo dieetlijst met voeding. Je krijgt een veel betere gezondheid en meer energie als je het dieet goed begrijpt.

Groep 2

paleo checklist

Als de bovenstaande uitspraken voor jou gelden, dan houd je de principes van Paleo aan en volg je niet enkel de letter. Een veel voorkomende beginnersfout is dat je je oude dieet probeert na te bootsen met voedsel dat technisch gezien Paleo is. Maar Paleo is nooit bedoeld om junkfood na te maken met bijvoorbeeld notenmeel. Als je bord vooral gevuld is met vlees en groenten, doe je het goed.

Als je je niet herkent in de bovenstaande uitspraken, dan probeer je mogelijk je oude dieet na te bootsen met voedsel dat technisch gezien Paleo is. Dit maakt het moeilijk voor je om nieuwe gewoonten aan te leren en je voor te stellen hoe een maaltijd er werkelijk uit ziet. Bewaar het Paleo-bakken voor incidentele traktaties en focus op groenten en vlees voor het merendeel van je maaltijden.

Groep 3

paleo checklist

*Het is normaal om in het begin wat minder te presteren. Het wil zeggen dat je lichaam zich aanpast aan je veranderde eetpatroon. Als de dip langer dan twee weken duurt, kan het zijn dat je een virus of bacterie hebt opgelopen en je daarom niet fit voelt.

Als je je herkent in de bovenstaande uitspraken, dan eet je voldoende en eet je ook voldoende koolhydraten en vetten.

Als bovenstaande niet geldt voor jou, dan zou het volgende aan de hand kunnen zijn:

  • Je eet niet genoeg
  • Je eet niet genoeg koolhydraten
  • Je eet niet genoeg vetten

Dit komt heel vaak voor bij beginners, dus schaam je er niet over. Paleo-voedsel is veel minder energierijk dan fastfood, daarom moet je er meer van eten. Voeg koolhydraten, vet of gewoon meer voedingsmiddelen toe aan je dieet.

Groep 4

paleo checklist

Herken je je in bovenstaande uitspraken, dan kun je omgaan met stress. Chronische stress kan al je inspanningen om af te vallen of gezond te worden teniet doen. Daarom maakt stressmanagement net zo goed deel uit van Paleo als gezond eten.

Moest je lachen tijdens het lezen van bovenstaande uitspraken en dacht je dat het wel heel mooi zou zijn als deze voor jou zouden gelden? Dan heb je last van stress. Zie dit als een herinnering om actie te ondernemen, zodat je leert omgaan met stress. Of pas je doelstellingen en verwachtingen aan, zodat je minder stress ervaart.

Groep 5

paleo checklist

Als de bovenstaande uitspraken voor jou gelden, dan is Paleo waarschijnlijk een aangename levensstijl geworden. En dat is het ook: een lifestyle verandering op de lange termijn. Niet een dieet van twee weken. Niemand houdt het vol om iets te doen waar ze zich ellendig bij voelen of dat hun leven overneemt. De uitspraken hierboven waren bedoeld om te kijken of je ook op de lange termijn gezond blijft leven.

Als bovenstaande uitspraken niet voor jou gelden, dan kan het zijn dat Paleo te veel van je vraagt om deze levensstijl vol te kunnen houden. Deze artikelen helpen je wellicht:

Ik doe het goed: hoe nu verder?

Heb je op alle vijf de groepen positieve resultaten behaald? Dan heb je de basis van Paleo vrij goed onder de knie. Nu kun je gaan finetunen en verbeteren. Veel plezier!

Elke Vrijdag Nieuwe Paleo Recepten in je Mailbox!

Op dit moment halen 50.988 mensen elke week nieuwe inspiratie uit onze gratis recepten. Wil je ook op de hoogte blijven vul hieronder je beste e-mail adres in:

Plaats een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.