Elke Vrijdag Nieuwe Paleo Recepten in je Mailbox!

Op dit moment halen 50.988 mensen elke week nieuwe inspiratie uit onze gratis recepten. Wil je ook op de hoogte blijven vul hieronder je beste e-mail adres in:

Danielle

1 comment

Hoe Ga Je Om Met Een Partner Die Niet Aan Paleo Doet?

Het komt vaak voor in de Paleo community dat mensen problemen hebben met hun partner of bijvoorbeeld kinderen waarmee ze samen onder één dak leven. Zij zijn niet echt helemaal in-to het hele paleo ding.

Logisch… niet iedereen hoeft (gedwongen) mee te doen met jouw levensstijl.

Dus als je overtuigd bent dat Paleo goed is voor jou (en eigenlijk voor iedereen!) wat doe je dan met familie of een partner die je niet ondersteund?

Ga je ze toch proberen over te halen en eventueel pushen om toch mee te doen met het Paleo dieet? Stop je met paleo, en ga je terug naar je oude gewoontes omdat je er ook geen ruzie voor over hebt?

Of ga je toch gewoon door, en maakt het je niet uit hoe ze erover denken.

Vraag jezelf de volgende dingen af…

Is er interesse?

Als je partner of je kinderen toch wel interesse hebben naar wat je doet – leg uit waarom je eet wat je eet of laat ze jouw Paleo boeken lezen. Wanneer ze iets vragen antwoord dan gewoon, en negeer de vragen niet omdat ze er eerst niet achter stonden.

Maak daarnaast heerlijke paleo gerechten klaar middels de vele paleo recepten en laat zien hoe lekker en gezond paleo kan zijn.

groente en fruit

Doen ze echt moeilijk?

Helaas zijn veel partners en familie niet echt blij met een verandering en dat roept weerstand op. Wellicht voelen ze jaloezie, horen ze er niet bij, willen ze niet veranderen omdat alles goed was – of misschien zijn ze er gewoon compleet tegen!

Als je veel tegengas voelt in je omgeving, dan kun je het beste niet eens proberen om hun op andere gedachten te brengen over het paleo dieet.

Blijf zelf je paleoding doen – en hoop dat ze bijtrekken door het goede voorbeeld te geven, uiteindelijk spreekt jouw goede gezondheid voor zichzelf en raken ze wellicht toch wel weer geïnteresseerd.

Als je zelf kookt, dan heb je een makkelijkere taak 😉

Je blijft koken – maar op de paleo manier. Als ze de paleo recepten niet lekker vinden, dan moeten ze zelf maar wat klaarmaken – dat is hun eigen keuze. Als je partner normaal gesproken kookt, en deze wil geen eten klaarmaken met paleo voeding, dan moet je toch zelf de pannen in je hand nemen en gaan koken.

Maar geen zorgen, koken is fun!

Heb je een partner die je ondersteund of niet? Ik ben wel benieuwd. En heb je eventueel tips voor andere lezers over hoe je moet omgaan met een partner die je niet in paleo ondersteund?

Help iemand door hieronder een reactie te plaatsen.

Elke Vrijdag Nieuwe Paleo Recepten in je Mailbox!

Op dit moment halen 50.988 mensen elke week nieuwe inspiratie uit onze gratis recepten. Wil je ook op de hoogte blijven vul hieronder je beste e-mail adres in:

1 gedachte over “Hoe Ga Je Om Met Een Partner Die Niet Aan Paleo Doet?”

  1. Mijn partner doet semi mee en laat me in mijn waarde. Overdag regelt hij zijn eigen eten en ’s avonds kook ik. Hier zitten wel aardappelen bij maar ieder kiest zijn eigen hoeveelheid. De overige ingrediënten zijn allemaal vers en zelf geschild en gesneden. We gebruiken geen pakjes of zakjes. Dat ik overdag geen brood eet dat vindt hij wat overdreven maar vindt het verder prima.

    Beantwoorden

Plaats een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.