Elke Vrijdag Nieuwe Paleo Recepten in je Mailbox!

Op dit moment halen 50.988 mensen elke week nieuwe inspiratie uit onze gratis recepten. Wil je ook op de hoogte blijven vul hieronder je beste e-mail adres in:

Excuses? Of Uitdagingen en Oplossingen? De Echte Reden Achter Excuses

Ik help Mitchel al ongeveer een half jaar met de klantenservice en naast de praktische vragen rond leveringen en downloads zijn er ook een aantal andere vragen die regelmatig terugkomen.

excuses Nuja, vooral excuses van mensen die moeite hebben om paleo in hun leven te implementeren.

Enkele voorbeelden: “ik wil graag afvallen, maar ik heb een heel druk leven. Het lukt mij gewoon niet. Heb je tips?” of ook “Pff Ik weet gewoon niet hoe ik een paleo maaltijd kan samenstellen, wat kan ik nu nog eten als ik geen brood mag eten?”, “Bleh, alleen maar groenten en vlees, dat is toch saai? Ik hou dit nooit vol…”, “Ik kan niet koken, dit is veel te moeilijk voor mij”, “Mijn gezin wil niet meedoen” en last but not least “Ik heb gewoon niet genoeg zelfdiscipline”.

Meestal hopen ze dat ik een magische oplossing kan verzinnen. Helaas, magische oplossingen heb ik niet, maar hopelijk wel heel wat nuttige tips, en die wil ik in deze reeks graag met jullie delen!

Kleine disclaimer: ik ben zelf ook geen heilige natuurlijk en gebruik ook weleens een excuus als ik niet goed bezig ben. Deze reeks is dan ook een beetje een reminder voor mezelf: excuses helpen me niet om gezond te worden, er zijn altijd oplossingen mogelijk!

De echte reden achter die excuses

Mensen hebben dus heel wat excuses om paleo op te geven. En volgens mij zijn ze geen van allemaal helemaal eerlijk met zichzelf. De échte reden? “Gezond worden is voor mij geen prioriteit”. Want als je gezond zijn écht belangrijk zou vinden, dan zou je meer moeite doen om deze obstakels te overwinnen.

Maar voor we daar aan beginnen moet je eerst en vooral even eerlijk kijken naar jouw leven. Ja, het is druk, je hebt een klein budget, weinig steun van je familie en / of je kan eigenlijk helemaal niet koken. Maar je bent toch ook ontevreden met je gewicht en gezondheid? Waarom kwam je anders in de eerste plaats bij paleo terecht?

Je moet dus gaan werken aan je motivatie. Als eerste wil ik dat je even opschrijft wat je allemaal niét leuk vindt aan jouw lichaam. Zal dat veranderen als je blijft eten zoals je nu eet? Nee. Maak nu ook even een lijstje met alle gezondheidsklachten die je hebt. Slaap je slecht, kan je nergens je aandacht bij houden, heb je verteringsproblemen of veel te weinig energie, wisselt je humeur sneller dan het weer of ben je echt niet te pruimen als je PMS-vriendin weer op bezoek is? Hoe graag wil je nu echt van die klachten af?

Wat als ik je zei dat je je leven compleet kon omgooien in amper 30 dagen tijd? Nee, je zal niet alle kilo’s zo snel kwijtraken natuurlijk (je hebt ze tenslotte ook niet opgebouwd in 30 dagen tijd ;-)), maar ik durf wedden dat je je al heel wat beter zal voelen als je beter gaat eten.

En 30 dagen, da’s toch helemaal niet lang. IEDEREEN kan iets 30 dagen volhouden, maar je moet het echt willen natuurlijk. Bonus: tijdens deze 30 dagen ga je je zoveel beter voelen, dat je niet eens meer het idee hebt dat je iets moet opofferen en je krijgt zoveel meer energie dat je gewoon beter werkt: plots heb je zowaar tijd over.

En ik beloof het je: paleo eten is eigenlijk helemaal niet ingewikkeld of tijdrovend. Natuurlijk kost het meer tijd om een maaltijd te bereiden dan om snel een diepvriespizza op te warmen, maar het duurt ook geen uren. Met een goede planning kom je al heel ver.

choice
Excuus / Succes is een keuze.

Geen obstakels of moeilijkheden maar uitdagingen en oplossingen

Nu je je motivatie weer op een rijtje hebt en je weet waarom het zo belangrijk is dat je paleo gaat toepassen in je leven, kunnen we terugkeren naar de excuses. Ik weet dat er natuurlijk meer excuses zijn dan ik kan behandelen in een blogpost, maar ik hoop dat je hiermee ook gaat inzien dat er altijd oplossingen zijn.

Bekijk het zo: je hebt helemaal geen obstakels of moeilijkheden, maar je hebt uitdagingen. Uitdagingen waar je zeker een oplossing kan voor vinden, en daar wil ik je zeker mee helpen.

Paleo doe je niet alleen, we doen dit samen! #WDDS

In de volgende blogposts van deze reeks deel ik mijn tips voor de volgende 5 excuses:

Heb jij nog een specifiek probleem waardoor je het moeilijk hebt om paleo toe te passen in je leven? Vertel het in de reacties hieronder, en ik doe mijn best om het in de volgende blogpost mee te nemen!

Elke Vrijdag Nieuwe Paleo Recepten in je Mailbox!

Op dit moment halen 50.988 mensen elke week nieuwe inspiratie uit onze gratis recepten. Wil je ook op de hoogte blijven vul hieronder je beste e-mail adres in:

Meer Artikelen

Pin It on Pinterest