Elke Vrijdag Nieuwe Paleo Recepten in je Mailbox!

Op dit moment halen 50.988 mensen elke week nieuwe inspiratie uit onze gratis recepten. Wil je ook op de hoogte blijven vul hieronder je beste e-mail adres in:

Danielle

7 comments

Excuses? Of Uitdagingen en Oplossingen? (deel 2)

Een nieuwe levensstijl starten is nooit makkelijk, en sommige mensen moeten heel wat moeilijkheden overwinnen voor ze succes vinden.

important Sommigen bekijken deze moeilijkheden als obstakels en gebruiken ze als excuus om het op te geven. Zonde, toch?

In mijn ervaring hebben deze mensen vaak een tekort aan motivatie (of zelfvertrouwen) en geven ze op zodra er een obstakel in zicht komt. Ik hoop met deze reeks dan ook aan te tonen dat er voor élk probleem een oplossing is. In mijn vorige blogpost gaf ik al tips om je motivatie te versterken en vandaag bespreek ik de 2 van de populairste excuses om paleo op te geven.

Excuus #1: Ik heb geen tijd om gezonder te eten

Als je heel weinig tijd hebt, dan is het super belangrijk dat je goed voorbereid bent. Begin dus niet in een opwelling aan paleo maar geef jezelf tijd voor je van start gaat.

 • Zoek een aantal snelle en makkelijke recepten die je écht lekker lijken (Misschien vind je inspiratie in ons kookboek Paleo in 15 minuten?). Snel en makkelijk is heel belangrijk: dit is géén goed moment om je te laten ontmoedigen door onnodig moeilijke bereidingen.
 • Kijk of je misschien een van je lievelingsrecepten kan “paleoniseren”. Zo blijf je een beetje op vertrouwd gebied.
 • Maak op basis van deze recepten een lijstje dat je in je keuken hangt (of in je portefeuille steekt) met duidelijke vermelding waar je het volledige recept kan terugvinden. Je wil niet last minute nog het juiste recept moeten zoeken.
 • Maak ook een lijstje van makkelijke combinatie maaltijden: biefstuk of kipfilet met een groene salade, worst met zelfgemaakte appelmoes, …
 • Ga op zoek naar 2 of 3 ontbijtrecepten die je op voorhand kan klaarmaken: muffins op basis van ei of gehakt, chia pudding, fake paleo havermout, … Natuurlijk eet je dan regelmatig hetzelfde, maar elke dag brood vond je toch ook niet eentonig?
 • Maak een weekmenu op en overweeg om bij de lunch steeds de restjes van de avond ervoor te eten. Het bespaart je heel wat tijd bij de maaltijdvoorbereidingen. Hou ook rekening met gezonde snacks, zeker voor je eerste week.
 • Maak een boodschappenlijstje en doe (als je kan) boodschappen voor een week vooruit. Of splits je lijst in 2. Doe in géén geval elke dag boodschappen.
 • Elke dag een maaltijd koken is veel werk. Je kan héél veel tijd besparen als je dit in bulk doet. Zo doe ik op ongeveer 2 uur tijd mijn maaltijdvoorbereiding voor de hele week: soep maken, groenten snijden en roosteren, stomen, grillen, … Ik steek alles in potjes in de koelkast en zorg ervoor dat ik tijdens de week zo weinig mogelijk werk heb. Het vraagt een kleine tijdsinvestering in het weekend, maar het bespaart meer tijd dan het inneemt!

Excuus #2: Het is te saai, te eentonig

Wanneer ik dit excuus krijg, dan neem ik aan dat je al even bezig bent met Paleo. Mag ik even vragen wat je vroeger dan wel at? Hoeveel keer per week at je pasta, brood – of een ander graanproduct. Je beseft toch dat dit ook telkens hetzelfde was?

Wat zeg je, misschien hetzelfde basisproduct maar zeker niet dezelfde smaak? Ah, maar dat kan binnen paleo ook hoor!

Ik kan me voorstellen dat je niet gewend bent om iets anders te doen met bloemkool dan gewoon in roosjes snijden en koken, maar er zijn héél wat mogelijkheden! Zo kan je met bloemkool een lekkere puree maken, je kan ze roosteren (bv met een lekkere dressing en rozijntjes) en dan warm of koud als salade opeten, je kan ze  verwerken tot rijst (en op smaak brengen met kruiden of bouillon), de mogelijkheden zijn eindeloos…

Bloemkoolpannenkoek.
Klik op de afbeelding voor het recept.

En dan heb ik het nog maar over één groente gehad. Er zijn op het internet letterlijk duizenden kookblogs waaronder héél véél paleo blogs. Ga googelen, laat het water in je mond lopen en experimenteer. Niet lekker? Probeer eens iets anders.

In het derde en laatste deel van deze reeks deel ik mijn tips voor de laatste 3 excuses:

Heb jij nog een specifiek probleem waardoor je het moeilijk hebt om paleo toe te passen in je leven? Vertel het in de reacties hieronder, en ik doe mijn best om het in de volgende blogpost mee te nemen!

Elke Vrijdag Nieuwe Paleo Recepten in je Mailbox!

Op dit moment halen 50.988 mensen elke week nieuwe inspiratie uit onze gratis recepten. Wil je ook op de hoogte blijven vul hieronder je beste e-mail adres in:

7 gedachten over “Excuses? Of Uitdagingen en Oplossingen? (deel 2)”

 1. Dit is wel enigzins herkenbaar.
  Ik wil wel graag beginnen met Paleo maar ik weet niet zo goed waar ik moet beginnen. Ik heb inmiddels genoeg recepten verzameld dus dat is het probleem niet. Ik vind het lastig om alles op een rijtje te krijgen.

  Beantwoorden
  • Dat vond ik ook moeilijk! Ik ben begonnen met alleen het avondeten. Na twee weken veranderde ik m’n ontbijt en toen was het een kleine stap om ook de lunch paleo proof te maken!

   Beantwoorden
  • Hey Wendy, ik zet een praktische stap voor stap op m’n “te schrijven” lijst 🙂 In ’t kort: stap 1: kies een startdatum, stap 2: gooi alles uit je kasten dat niet paleo is (geef het weg of gooi het weg, alternatief, eet het allemaal op), stap 3: maak een weekmenu op met de recepten die je hebt verzameld, stap 4: ga boodschappen doen, stap 5: eet je laatste boterham (of wat je ook denkt dat je zal missen), stap 6: denk even na over waar je het echt moeilijk mee zal hebben en bedenk oplossingen, stap 7: begin er gewoon aan. Wellicht ga je fouten maken, dat is normaal en helemaal niet erg, elke dag een beetje beter, een beetje gezonder is waar we naar streven 🙂
   (Als dit je vraag niet beantwoordt: commentaar is welkom, het kan me maar helpen bij de toekomstige blogpost ;-))

   Beantwoorden
 2. Bij ons kan je bij de turkse groenteboer veel fruit heel goedkoop krijgen. Het is dan al bijna te rijp en moet dus snel op. Ik doe alles bij elkaar in de blender en vries het in bakjes in. Vandaag 1 kilo aardbeien, 300 gram zwarte bessen en 3 rijpe avocado’s samen voor nog geen 3 euro. Alles in de blender fijn gemaakt en ingevroren. Per bakje doe ik er dan 2 bananen bij en heb ik heerlijke smootie’s. En kan het lang bewaren

  Beantwoorden

Plaats een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.