Elke Vrijdag Nieuwe Paleo Recepten in je Mailbox!

Op dit moment halen 50.988 mensen elke week nieuwe inspiratie uit onze gratis recepten. Wil je ook op de hoogte blijven vul hieronder je beste e-mail adres in:

Danielle

2 comments

Excuses? Of Uitdagingen en Oplossingen? (deel 3)

Er zijn heel wat excuses om Paleo op te geven, net zoveel als er mensen zijn. Maar zijn ze wel geldig?

In deze reeks bespreek ik de populairste excuses en enkele mogelijke oplossingen. In dit derde en laatste deel komende laatste 3 excuses aan bod.

Excuus #3: Het is te moeilijk

Eerlijk: het is gewoon groenten en vlees of vis. Zo moeilijk is dat echt niet. Als jij vindt dat het moeilijk is, dan maak je het gewoon moeilijk voor jezelf, maar dat is dus niet nodig.

OK, laten we even teruggaan naar de oorsprong van paleo: de oermens. De oermens bereidde paleo maaltijden. Ik denk niet dat de oermens een keuken tot zijn beschikking had. Of zoveel keukengerei als wij hebben.
Er zijn weinig regels: we eten gewoon natuurlijke voeding, met zo weinig mogelijk inmenging van fabrieken. Je hoeft geen calorieën of koolhydraten te tellen. Je hoeft niet te kijken naar bepaalde combinaties.

Eerlijk: het is gewoon groenten en vlees of vis. Zo moeilijk is dat echt niet. Als jij vindt dat het moeilijk is, dan maak je het gewoon moeilijk voor jezelf, maar dat is dus niet nodig.

Ga terug naar de basics en kies gewoon voor een lekker stukje vlees of vis (het is tenslotte BBQ-seizoen!) en zorg voor een lekker bijgerecht. Een simpele salade met groentjes uit het seizoen, dan past alles sowieso bij elkaar, daar zorgt de natuur wel voor.

Excuus #4: Mijn gezin wil niet mee doen

Toegegeven, dit is een moeilijke. Paleo is veel makkelijker als je de steun hebt van je gezin en als zij gewoon met jou mee eten. Maar: jouw gezondheid is je eerste prioriteit. Je kan dus kiezen voor 2 tactieken: laat ze eten wat de pot schaft (serveer eventueel extra aardappelen of rijst voor hen) bij het avondmaal. Voor de meeste mensen maakt het niet zoveel uit dat ze bij het ontbijt anders eten, en voor de lunch ben je meestal niet samen. Heb je de tijd, ga dan zeker regelmatig experimenteren met nieuwe recepten zodat je hen kan tonen hoe lekker paleo wel is.

Praat verder niet over paleo en probeer hen vooral niét te overtuigen. Doe gewoon je best en geef het goede voorbeeld. Na een paar weken zullen zij ook zien hoeveel beter jij je voelt (en hopelijk kunnen ze het verschil ook zien aan je uiterlijk ;-)) en zullen ze misschien nieuwsgierig worden. Pas dan kan je gaan proberen om hen mee aan boord te krijgen.

Heel belangrijk is dat je intussen wel een ander steunpunt zoekt. Misschien heb je een vriend(in) die wil meedoen? Ken je op de sportschool mensen die ook paleo eten of geïnteresseerd zijn om ermee te beginnen? Zelfs online steun kan heel waardevol zijn, zo kan je bijvoorbeeld terecht op ons Facebook account, onze Foodie klantenservice staat voor je klaar en natuurlijk is er dit blog (en de reactiemogelijkheid) 😉

Excuus #5: Ik heb geen discipline (vaak verward met “Ik ben verslaafd aan suiker”)

Heel herkenbaar. Ooit zat ik in hetzelfde schuitje. Het lijkt wel onmogelijk dat je ooit niet meer zal verlangen naar die pasta of een lekkere boterham. Maar echt waar, geef het gewoon een kans. 30 dagen is helemaal niet lang in vergelijking met een (ongezond!) leven en je hebt er zó veel bij te winnen.

Ik geef het toe, het is niet gemakkelijk. Je lichaam en je geest gaan zich zwaar verzetten tijdens de afkickfase. Maar tegelijk zal je je als snel zowel fysiek als mentaal beter voelen, en dat zal je helpen om het vol te houden! Combineer dat met een stevige planning en voorbereiding en ik ben zeker dat je het zal volhouden.

Heb jij ook moeite gehad toen je pas begon met paleo? Hoe heb jij jouw problemen overwonnen?

Elke Vrijdag Nieuwe Paleo Recepten in je Mailbox!

Op dit moment halen 50.988 mensen elke week nieuwe inspiratie uit onze gratis recepten. Wil je ook op de hoogte blijven vul hieronder je beste e-mail adres in:

2 gedachten over “Excuses? Of Uitdagingen en Oplossingen? (deel 3)”

Plaats een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.