Elke Vrijdag Nieuwe Paleo Recepten in je Mailbox!

Op dit moment halen 50.988 mensen elke week nieuwe inspiratie uit onze gratis recepten. Wil je ook op de hoogte blijven vul hieronder je beste e-mail adres in:

Danielle

No comments

Succesverhaal Yvonne

Vandaag weer een bijzonder succesverhaal op de Facebook. Yvonne leeft inmiddels al 10 jaar volgens Paleo. Na de openbaring van Reuma besloot zij het roer om te gooien, en dat heeft haar echt super veel gebracht. Sinds kort heeft zij ook haar man weten te overtuigen..en dus.. tijd voor hun succesverhaal!

Yvonne: ‘ongeveer 11 jaar geleden werd er bij mij na een lange periode van oververmoeidheid, pijn en ontstekingen Reuma geconstateerd.
Twee jaar lang heb ik bij een reumatoloog een heel arsenaal aan medicatie uitgeprobeerd en prednison injecties ingespoten gekregen, met gevolg dat mijn lijf niets meer kon en totaal uitgeput was. Ik zat op een hyperlevel 5 en had een nierfunctie van nog geen 30. Ik kon niet meer werken, sporten en zelfs thuis was alles me teveel. Ik dacht dit kan niet Yvonne…. zo wil ik niet oud worden. Ik ben, nadat ik niet meer fatsoenlijk kon lopen door mijn slechte nierfunctie, abrupt gestopt met alle medicatie. Via een kennis kwam ik bij een acupuncturist die mij twee maal per week aan de electroden legde om mijn nierfunctie weer wat op te vijzelen, en met zijn samengestelde kruiden ging het langzaam aan de goede kant op, maar ik was er nog lang niet.

Nieuwe levenswijze

Ik ben naar een orthomoleculair arts gegaan(alleen maar lof, zonder hen zat ik nu achter de geraniums en was ik afgekeurd geweest). Vooropgesteld dat ik altijd al heel gezond at en eerder een gevecht had tegen ondergewicht dan dat ik moest afvallen. Bij hen ben ik helemaal ontgift van alle slechte stoffen. De grootste boosdoeners waren melk en suiker. Daarnaast nog wat nachtschades, pitvruchten, dadels, vijgen en alles wat maar in een pakje of zakje zit.
Doordat ik opnieuw moest leren een ander eetgedrag aan te nemen was dit een zware periode. De eerste tijd at ik veelal hetzelfde omdat er gewoon nog niet zoveel over geschreven werd in dit tijd. Langzaam aan en na veel googelen kwam ik op allerlei sites met suikervrije recepten en producten. Ik sleet mijn vrije uurtjes in de Ekoplaza en in de keuken om maar van alles uit te testen en te proberen. Inmiddels was ik al weer (na bijna afgekeurd te zijn) voor 50 % aan het werk. Mijn gezin at nooit met mij mee omdat ik dit uit gezondheidsoverweging deed om mijn reuma de baas te worden.

Nu tien jaar verder ben ik al 8 jaar medicatie vrij, sta dagelijks om vijf uur op om naar mijn werk te gaan, ik heb een super leuke baan, ga weer dagelijks naar mijn paard, rijdt haar drie tot vier keer in de week intensief, ik loop in de winter hard(op Kangoo jumps omdat mijn gewrichten ontlast moeten worden) en ik ga dagelijks nog een half uur tot een uur met mijn hond wandelen. Kortom: een intensief maar super leven wat er tien jaar terug wel anders uitzag.
Natuurlijk ben ik niet pijnvrij, dat kan ook niet maar door mijn gezonde levensstijl kan ik de pijn beter handelen en is het minder zwaar. De pijn omarmen werkt ook beter dan je er tegen verzetten dan wordt het alleen maar erger.

Natuurlijk zondig ik ook wel eens want zo eens in de zoveel tijd een patatje met veel mayo vindt ik heerlijk 🙂 Vroeger was ik echt een snoepkont en kon ik kilo’s drop en suikergoed wegwerken.
Als ik dat nu eet dan ben ik binnen een uur zo uitgeput en afgebrand dat ik het gevoel heb dat ik de marathon gelopen heb. Mijn lijf moet vijf dagen heel hard werken om dit weer te herstellen, dat is het mij niet meer waard.
Eens in de twee weken trakteer ik mijzelf op geitenkaas in plakken voor op de sesam crackers of notenbrood. Als ik naar een feestje ga neem ik altijd mijn eigen dingen mee en ik heb standaard een bakje rauwe noten of amandelen in mijn tas. Al met al ben ik best streng voor mijzelf maar neem het er ook wel eens van, met mate. Uiteindelijk betaal ik toch de rekening met een uitgeput lijf en veel pijn.

Mijn man is ook om

Sinds mijn kinderen studeren ging het me een beetje tegenstaan om voor mijn man ander eten te koken dan voor mezelf. En tsja, toen liep ik tegen het Paleo magazine ( ben hier zooooo blij mee) aan en ben gaan koken voor twee.
Mijn man at altijd anders dan ik. Hij is feestbeest, lust graag een biertje, chips, zoetigheid op het werk etc. Afgelopen zomer heb ik hem geconfronteerd met zijn gewicht. Hij schrok ervan, en 6 weken geleden vroeg hij of ik ook wat Paleo wraps voor hem wilde maken als lunch op het werk. Sindsdien doet hij all the way mee met Paleo. Geen brood, pasta, aardappels en pakjes en zakjes.

Inmiddels is hij zes weken later al tien kilo kwijt en krijgt hij er plezier in. Hij is zelfs fanatiek aan het sporten geslagen. Hij drinkt zijn koffie zonder suiker, nou dat is wel heel uniek want daar kreeg ik hem niet vanaf. Hij is super trots op zichzelf dat ‘ie het volhoud en de kilo’s die er afvliegen zijn een enorme stimulans om door te gaan. Doordeweeks zit hij s’avonds aan de thee en in het weekend drinkt hij op een feestje gewoon nog zijn biertje. Het moet voor hem ook wel leuk blijven.

Eens in de week heb ik nu een bak dag of avond om de vriezer aan te vullen. Als wij s’ morgens om vijf uur opstaan is het alleen nog verse een smootie maken en de wraps vullen en/of het notenbrood smeren. De rest ligt klaar en gaar in de vriezer per stuk verpakt.

Laat je gezonde levensstijl je nieuwe verslaving worden…..dan gaat er een wereld voor je open!!

Elke Vrijdag Nieuwe Paleo Recepten in je Mailbox!

Op dit moment halen 50.988 mensen elke week nieuwe inspiratie uit onze gratis recepten. Wil je ook op de hoogte blijven vul hieronder je beste e-mail adres in:

Plaats een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.