Elke Vrijdag Nieuwe Paleo Recepten in je Mailbox!

Op dit moment halen 50.988 mensen elke week nieuwe inspiratie uit onze gratis recepten. Wil je ook op de hoogte blijven vul hieronder je beste e-mail adres in:

Gastblogger

3 comments

Middagdipje? Vier Tips om het te Voorkomen

 

Na een productieve ochtend en een heerlijke lunch voel je hem ineens opkomen: Het middagdipje.

Het kost je grote moeite om je ogen open te houden. Op naar een goede bak koffie? Niet de slimste optie. Vier tips om je middagdipje gezond en effectief tegen te gaan.

De eerste reactie op een middagdip is voor veel mensen het grijpen naar de koffie, het liefst met veel suiker. Als je al een tijdje Paleo eet, zul je het laatste waarschijnlijk al niet meer doen, maar de koffie wellicht nog wel. Vaak geeft de koffie echter maar een tijdelijk piek en mogelijk werkt het negatief op je cortisol (stresshormoon).

Drink voldoende water

Een middagdip wordt vaak veroorzaakt door teveel eten. Veel mensen verwarren honger vaak met dorst. Zorg dat je in de ochtend en over de dag voldoende drink. Zet een fles of kan water naast je of neem hem mee en drink ieder kwartier een aantal slokken. Zo voorkom je dat je ineens veel honger hebt.

Een goed ontbijt

Begin de dag met een goed ontbijt dat langzaam energie afgeeft. Banaanpannenkoekjes of eimuffins bijvoorbeeld. Experimenteer om te kijken wat voor jou werkt. Een goed ontbijt zorgt ervoor dat je insulinespiegel stabiel blijft. Hier profiteer je zelfs in de middag van.

Zorg voor voldoende slaap

Bijna onnodig om te zeggen, maar zorg dat je voldoende slaapt. Het helpt je niet alleen beter te concentreren, ook je geheugen is beter, je kan zaken beter beoordelen en bent over het algemeen creatiever. Daarnaast zorgt het ervoor dat je niet zo snel trek krijgt in suiker, die weer een flinke dip kunnen geven.

Beweeg meer

bewegingWanneer je minder fit bent, is de kans groot dat je last hebt van wisselende energielevels. Zeker wanneer je zittend kantoorwerk doet. Plan een lunchwandeling of een rondje met de fiets en doe wat rek-en strekoefeningen tussendoor. Wanneer er tijd en ruimte voor is, is dit ook goed om te doen als je een dipje voelt opkomen.

Probeer naast deze tips je dag zo in te delen dat je intensieve zaken, zoals een vergadering, in de ochtend plant. Heb je ’s middags toch nog een dipje, ondanks dat je voldoende hebt geslapen, kleine maaltijden hebt gegeten en genoeg hebt gedronken, maak dan even een ommetje of pak de telefoon voor een gesprek met iemand die je inspireert of motiveert. Dat vind ik in ieder geval prettig.

Heb jij nog andere tips die je middagdip tegengaan? Laat ze me weten!

Elke Vrijdag Nieuwe Paleo Recepten in je Mailbox!

Op dit moment halen 50.988 mensen elke week nieuwe inspiratie uit onze gratis recepten. Wil je ook op de hoogte blijven vul hieronder je beste e-mail adres in:

WRITTEN BY

Gastblogger

Sinds we per 1 December 2016 over zijn gegaan naar onze nieuwe website hebben we de artikelen die geschreven zijn door een divers aantal mensen gegroepeerd onder het account "gastblogger". Wil je ook schrijven voor Paleo.nl maar wel een eigen profiel opbouwen dan is dit mogelijk. Laat een bericht achter via ons contactformulier.

3 gedachten over “Middagdipje? Vier Tips om het te Voorkomen”

 1. n.a.v. de mail welke ik van Mitch van Duuren heb ontvangen;( ik kende
  hem al want ik heb jaren geleden vaak eiwit poeder van hem afgenomen)
  heb ik kortgeleden de boeken besteld en 37 euro overgemaakt, maar tot mijn spijt kan ik de e-books niet dowloaden, kan ik de boeken binnenkort
  op mijn adres ontvangen, ik wil graag met het paleo dieet beginnen.
  Ik ben niet zo jong meer en ben diabeet.
  Waarom ik ze niet kan downloaden denk ik dat ik nog XP op mijn PC heb.
  Ik ben aan een nieuwe toe, dus even wachten.

  Beantwoorden
  • Hoi Tiny, stuur je vraag eventjes door naar http://www.foodie.nl/hulp/ en dan komt het snel in orde!

   De reacties van het blog zijn geen juiste plek om klantenservice te beantwoorden. 🙂
   Ik heb Elke desondanks wel gewezen op deze reactie.

   Beantwoorden
  • Hoi Tiny,

   Ik kan je vast helpen om de boeken te downloaden zodat je snel met Paleo kan beginnen! Ook met Windows XP is dat normaal geen probleem 🙂 Stuur je ons een mailtje via de link die Mitchel gaf? Ik heb in elk geval je e-mailadres nodig om te checken of er misschien iets misgegaan is 🙂

   Beantwoorden

Plaats een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.