Elke Vrijdag Nieuwe Paleo Recepten in je Mailbox!

Op dit moment halen 50.988 mensen elke week nieuwe inspiratie uit onze gratis recepten. Wil je ook op de hoogte blijven vul hieronder je beste e-mail adres in:

Een Happy (Paleo) Nieuwjaar De Perfecte Tijd voor een Verse Start

Een nieuw jaar is een perfecte tijd voor een verse start.

Of je nu eindelijk eens van je overgewicht af wilt, of je gewoon graag fit en gezond door het leven wil gaan – er is geen excuus meer – om NU – in het paleo dieet te duiken.

Waar Begin Je?

Heb je nog iets over van het nieuwjaar, of de kerst? Wil je pas beginnen als je dat opgegeten hebt… Of vind je het zonde om weg te gooien? Toch doen! Gooi die troep weg.

Je lichaam is je dankbaar, serieus!

De beste manier om te beginnen met paleo is – uhmm.. om gewoon te beginnen. BOEM. Duik erin.

Organiseer

Ga rustig zitten en plan een weekmenu. Zoek paleo recepten op internet voor je ontbijt, lunch en avondeten. Ga vervolgens shoppen voor alle benodigde ingrediënten.

Ik zou zeker aanraden om te gaan experimenteren met eten. Wellicht krijg je er net als ik een nieuw hobby bij. Namelijk het koken en bereiden van gezonde maaltijden… en toetjes. Yammie!

Als je kookt, maak dan grotere porties, zodat je je leftovers mee naar je werk kunt nemen, of in de vriezer kunt gooien voor tijden dat je geen tijd hebt om maaltijden klaar te maken.

Nieuw met Paleo?

Als je nog nooit gestart bent met paleo dan kan het zijn, afhankelijk van hoe je hiervoor at, dat je een soort van “slecht gevoel krijgt” in je lichaam door het tekort aan koolhydraten. Je kunt dit op twee manieren aanpakken.

  1. Je geeft vol gas en bedenkt jezelf hoeveel beter je jezelf gaat voelen nadat je een beetje geacclimatiseerd bent van het koolhydraten tekort.
  2. Je gaat rustig in een aantal weken naar een paleo dieet toewerken en verwijderd een voor een de producten met granen en de andere non-paleo producten.

De eerste periode van het paleo dieet is een goede periode om zoveel mogelijk te lezen over de paleo levensstijl als je kunt. Het is enorm tof om te lezen WAAROM dit nu eigenlijk zo goed werkt. Daarnaast zul je veel vragen krijgen van familie / vrienden over de manier waarop je eet, dus het is ook wel handig als je een beetje weet waar je mee bezig bent.

Niet Fit?

kettle bellGa niet direct als een malle naar de sportschool en proberen 5x in de week een soort van hulk-trainingsprogramma vol te houden. We weten allebei dat dit niet gaat werken.

In plaats daarvan probeer je langzaam aan op te bouwen. Begin met gewoon lekker buiten lopen. Elke dag een half uurtje, en vervolgens steeds iets meer.
Een bijkomend voordeel van buiten bezig zijn vs. de sportschool is de frisse lucht.

Afvallen met Paleo?

Ik heb er al eens eerder over geschreven. Kun je afvallen door middel van het paleo dieet? Als je gewicht wilt verliezen dan is Paleo zeker een goede optie. Het schrappen van koolhydraten en het eten van eiwitten in de vorm van vlees / vis is een goede start.

Op welke paleo-koers zit jij nu? Ben je helemaal nieuw en vers, of ben je al even bezig geweest en moet je je weer even focussen. Wat zijn je gezondheidsdoelstellingen voor dit nieuwe jaar? Het lijkt me super om van je te horen door middel van een reactie.

Elke Vrijdag Nieuwe Paleo Recepten in je Mailbox!

Op dit moment halen 50.988 mensen elke week nieuwe inspiratie uit onze gratis recepten. Wil je ook op de hoogte blijven vul hieronder je beste e-mail adres in:

Meer Artikelen

Laat een reactie achter

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Pin It on Pinterest