Elke Vrijdag Nieuwe Paleo Recepten in je Mailbox!

Op dit moment halen 50.988 mensen elke week nieuwe inspiratie uit onze gratis recepten. Wil je ook op de hoogte blijven vul hieronder je beste e-mail adres in:

Team Paleo

No comments

Lunch Break met Kipfilet, Broccoli en Druiven

Vandaag deel ik nog een voorbeeldje van een makkelijke lunch die je mee kan nemen naar kantoor. In dit geval gemengde noten en zaden met kipfilet en druiven.

Zoals je ziet hoeft het helemaal niet zo moeilijk te zijn om een gezonde en gevarieerde lunch neer te zetten. Het belangrijkste is dat je genoeg eiwit, vetten en koolhydraten toevoegt.

Fruit is altijd goed voor vitamine C. En dat heeft weer een voordeel op andere vitamine en mineralen die beter worden opgenomen door vitamine C. Denk aan ijzer bijv. Dit heeft vitamine C nodig om opgenomen te worden.

Daarnaast pak je een eiwitbron, denk aan 2 gekookte eitjes, stukje vlees, gevogelte of vis. Groene bladgroentes bevatten ook veel eiwitten maar dan heb je wel behoorlijk wat nodig. Eiwitten heb je echt nodig om de dag door te komen en een gezond lichaam te houden.

Daarnaast is het goed om vetten aan te vullen. Want juist door gezonde vetten toe te voegen kan je lichaam vet oplosbare vitamines opnemen. Denk aan vit D, E, A en K. Een vetbron kan bestaan uit noten, avocado, koudgeperste oliën die niet verwarmd zijn of worden en zaden als chiazaad of hennepzaad bijv.

Als je bij elke voeding iets van deze 3 categorieën toevoegt heb je een gevarieerd dieet te pakken 😉

Porties: 1 persoon
Voorbereiding: 10 minuten
Kooktijd: 10 minuten
Totale tijd: 20 minuten

Ingrediënten:

  • 100 g kipfilet plakjes
  • ½ broccoli (gekookt in roosjes eventueel diepvries)
  • 1 handje druiven
  • 1 handje gemengde noten en zaden (bijv. paranoten, walnoten, pijnboompitten, zonnebloempitten etc.)

Bereiding:

  1. Kook de broccoli in 5 minuten gaar
  2. Doe alle ingrediënten in een lunchbox en neem mee!
  3. Halveer eventueel de druiven

Elke Vrijdag Nieuwe Paleo Recepten in je Mailbox!

Op dit moment halen 50.988 mensen elke week nieuwe inspiratie uit onze gratis recepten. Wil je ook op de hoogte blijven vul hieronder je beste e-mail adres in:

Plaats een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.