Elke Vrijdag Nieuwe Paleo Recepten in je Mailbox!

Op dit moment halen 50.988 mensen elke week nieuwe inspiratie uit onze gratis recepten. Wil je ook op de hoogte blijven vul hieronder je beste e-mail adres in:

Danielle

No comments

Succesverhaal Marco

Vandaag delen we graag het succesverhaal van Marco; een uitgebreid verhaal over Paleo eten, of vooral het bewuster met eten omgaan.

Als emotie- of stress-eter tob ik al jaren met mijn gewicht en daarbij is tobben een groot woord. Ik vond het niet belangrijk. Brabander, Bourgondiër; 2 dingen die als vanzelf bij elkaar horen, dat hield ik mezelf altijd voor. Excuses maken of zoeken. En dan als hobby kokken hebben. Tja dat komt dan heel goed uit. Van iemand die vroeger nooit iets at, naar iemand die alles maakte en alles at dan wel probeerde. Met daarbij de uitzonderingen natuurlijk, sommige dingen blijven niet lekker.

In mijn actieve sport leven woog ik zo tussen 75 en 80 kilo. Door allerlei blessures gestopt met sporten en aan gewichten hangen vind ik absoluut niet leuk. Het gewicht groeide gestaag tot op een gegeven moment boven de 100 kilo. Zoals gezegd emotie dan wel stress eten.

Door de jaren heen verschillende diëten gedaan. En ook afgevallen, weer aangekomen en weer afgevallen en weer afgevallen en weer…………… Uiteindelijk ergens net onder de 100 blijven hangen en ach, dat was goed. Ik zat mezelf niet in de weg, had 1000 excuses om te zijn wie ik ben, inclusief eten.

Totdat ik vorige jaar ineens op de IC lag met verdacht op hartinfarct. 51 jaar. Daar lig je dan met alle toeters en bellen. Katheterisatie, fietstest, medicatie. Bloeddruk te hoog, cholesterol veel te hoog, Gewicht te hoog. Duh. En toen ging als vanzelf de knop om. Dit kan zo niet langer dit moet anders, de kilo’s moeten eraf. Maar hoe? Ik wil geen dieet, ik wil geen jojo effect. Maar iets dat blijvend is en past bij mij. De Brabander de Bourgondiër. Dus verandering van levensstijl.

Koolhydraatarm dieet of paleo

Mijn vrouw hoorde op haar werk iemand over koolhydraatarm dieet en Paleo. Dus een avond achter de computer en googlen.

Koolhydraat arm, elke verpakking in de winkel bekijken of het wel of niet kan, hoeveel je al hebt gehad vandaag en wat mag je nog. En constant op blijven letten wat je eet. Niets voor mij, dit klonk mij veel te ingewikkeld. En hoewel ik graag boodschappen ga doen, wil ik wel snel klaar zijn.

Paleo dan. Als vanzelf vielen verschillende zaken op zijn plaats. Heel simpel heel basic. Er zijn een aantal dingen die niet mogen; granen en graanproducten, zetmeel en ander bewerkte voeding. En voor de rest alles. Gewoon eten waar je zin hebt, mits je genoemde producten er buiten laat.

De smaak is zoveel beter

Van de een op de andere dag mijn voorraad kast uitgeruimd en alles weggeven. Kookboeken geschonken aan de kerk winkel. En opnieuw boodschappen gedaan en andere boeken aangeschaft. Het vergt in eerste instantie een investering, in ieder geval voor ons dan. Want mijn vrouw doet gezellig mee. En weer leren koken; anders koken, met verse producten. Wij hebben dan ook meteen voor biologisch gekozen.
Weer oefenen en proberen. Zelf die dingen die nooit in huis kwamen liggen nu in de groentebak; witlof en spruiten. (en best lekker.)
Ik bedoel, het zal nooit een favoriet worden, maar het komt zeker op tafel. Veel lekker fruit. Uitgebreid koken, of een snelle tussendoor en 15 minuten paleo.
Uiteindelijk valt het binnen ons oorspronkelijke budget. Omdat ik geen behoefte meer heb aan allerlei tussendoortjes of wat dan ook. En alles gaat op. Fruit wat bijna overrijp is gaat in de smoothie. Groente die bijna overrijp is gaat in de soep, fritatta, noem maar op.

We eten erg lekker en gevarieerd. Maar eerlijk is eerlijk de knop moet om en je moet weer leren koken. Uiteindelijk is de smaak zoveel beter.

O ja en weeg nu zo’n 85 kilo. Als vanzelf, zonder moeite en zonder gejojo. Meer energie. Meer zin in het leven. Meer willen en vooral kunnen ondernemen. En zonder echt actief te sporten. Jawel ik wandel heel veel en lang; tussen de 15 en 40 kilometer. Maar zonder moeite.

Elke Vrijdag Nieuwe Paleo Recepten in je Mailbox!

Op dit moment halen 50.988 mensen elke week nieuwe inspiratie uit onze gratis recepten. Wil je ook op de hoogte blijven vul hieronder je beste e-mail adres in:

Plaats een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.