Elke Vrijdag Nieuwe Paleo Recepten in je Mailbox!

Op dit moment halen 50.988 mensen elke week nieuwe inspiratie uit onze gratis recepten. Wil je ook op de hoogte blijven vul hieronder je beste e-mail adres in:

Danielle

4 comments

Het Probleem met Zuivel binnen Paleo

Het Probleem met Zuivel binnen Paleo

Met grote regelmaat komt de vraag binnen of zuivel ook binnen het paleodieet gegeten / gedronken mag worden.

Hieronder mijn antwoord.

Zoals ik in mijn video al vertelde valt zuivel een beetje in het grijze gebied van de Paleo.

Kun je ertegen dan is het niet zo’n probleem. Maar veel mensen hebben geen idee dat ze er in eerste instantie niet tegen kunnen.

Voor meer informatie: https://www.paleo.nl/lactose-intolerantie-wel-of-geen-zuivel-tijdens-paleo/

Nu ben ik wel benieuwd… Wie van de Paleo.nl lezers gebruikt er zuivel?

Elke Vrijdag Nieuwe Paleo Recepten in je Mailbox!

Op dit moment halen 50.988 mensen elke week nieuwe inspiratie uit onze gratis recepten. Wil je ook op de hoogte blijven vul hieronder je beste e-mail adres in:

4 gedachten over “Het Probleem met Zuivel binnen Paleo”

 1. Ik heb 30 dagen zonder zuivel gedaan en voeg het nu af en toe wel toe aan mijn dieet. Lijkt erop dat ik geen lactose intolerantie heb, maar kies er toch voor om zuivel niet teveel toe te voegen in mijn eten en drinken. Ik voel me er goed bij (een lekkere cappuccino met echte volle melk is wel heel lekker, dus dat zal ik echt wel regelmatig doen, hoewel het alternatief met cocosmelk ook prima te doen is). Zoals mitch ook al aangeeft in zijn stukken is het ook niet perse alles nooit meer eten, maar die dingen waar je niet tegen kan zijn zeker beter om te vermijden ;-)… Ik merk overigens wel dat ik brood nog niet echt mis, dus dat is wel fijn (eindelijk blijvend van de extra kilo’s af is wel lekker) ;-)…

  Beantwoorden
 2. Hoi Mitch,

  Ik gebruik sinds mijn start van Paleo nog steeds melk voor in mijn koffie…volle melk weliswaar.
  Ik heb ook gemerkt dat ik geen probleem heb met de vertering van Yoghurt…is het dan raadzaam dit maar 1X per week te eten of maakt het dan op zich niet uit hoevaak je hiervan eet?

  Sowieso voel ik mij sinds paleo stukken beter en heb meer energie… onlangs kon ik het niet laten en heb ik toch nog es spaghetti gegeten, dat was het moment dat ik terug buikkrampen kreeg en die bleven niet lang weg, na het benuttigen hiervan…dus dat is geen optie meer voor mij, maar mis het sowieso niet…

  Groetjes,
  Bjorn

  Beantwoorden
 3. Ik heb dit jaar 30 dagen geen zuivel genomen en ik werd er helemaal niet vrolijk van. Het enige wat echt helpt tegen maagzuur is melk. Ik hoef maar een paar slokjes te nemen en het lucht op. Dus ik neem weer melk, lekker rechtstreeks van de boer, bij mij om de hoek. Hij verkoopt ook kefir, ik wordt hier helemaal blij van.

  Beantwoorden
 4. In principe wil ik geen zuivel want het is natuurlijk erg merkwaardig dat wij de enige diersoort zijn die na de zuigelingentijd nog melk gebruikt. Onze darmen trekken het ook slecht. Maar ja, ik zondig toch: ontbijt met kwark en koemelk in de cappuccino (vind soja niets).

  Beantwoorden

Plaats een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.