Elke Vrijdag Nieuwe Paleo Recepten in je Mailbox!

Op dit moment halen 50.988 mensen elke week nieuwe inspiratie uit onze gratis recepten. Wil je ook op de hoogte blijven vul hieronder je beste e-mail adres in:

Danielle

4 comments

Tips om Jouw Paleo Avontuur tot een Succes te Maken – Deel 1

Hoe begin je met Paleo? Nou HIER!

Paleo is booming, op social media, onze klantenservice, de verkoop van de boeken, ons derde magazine over 2 weken. Paleo wordt een begrip. En daar zijn we heel blij mee! Dit betekent ook dat ik regelmatig de vraag krijg; ”hoe begin je met Paleo”? Tijd voor een artikeltje!

Waarschijnlijk ben je op deze website terecht gekomen door je buurvrouw, vriend, vriendin, moeder, door een gedeeld of geliked bericht op Facebook, door een winactie, door het Paleo magazine of 1 van onze ebooks. Misschien ben je zelf wel op zoek gegaan omdat je al tijden baalt van je lichaam. Het doet er niet toe, je bent geïnteresseerd en dat zien wij graag!

Wat is Paleo?

groente en fruit

Paleo is puur, onbewerkt, oervoedsel. We kunnen eindeloos discussiëren of ze in die tijd nou wel of geen cacao hadden, of dat granen in die tijd not done waren, of dat havermout toch wel een klein beetje Paleo is, er zijn mensen die het Paleo dieet hebben ‘verzonnen’. Mitch is ermee in aanraking gekomen tijdens 1 van zijn roadtrips door Amerika en werd mega enthousiast. Hij heeft het vervolgens geïntroduceerd in Nederland. Paleo noem je wel een dieet, maar het is geen dieet. Paleo daar stop je niet meer mee. Daar raak je positief aan verslaafd. Paleo zorgt ervoor dat jij weer lekker in je lijf komt te zitten. Dat je energie hebt om alles aan te pakken, niet meer die overtollige kilo’s mee hoeft te sjouwen, dat jij geen last meer hebt van je bloedsuiker, van allerlei vage klachten, van vreetbuien en van ontbrekende motivatie. Het lijkt onmogelijk maar dat valt eigenlijk best mee. Groenten, fruit, vlees, vis, eieren, noten en gezonde vetten, da’s best een overzichtelijke groep toch? Misschien denk je nu, beetje rigoureus, dan mag ik vast helemaal niks meer. Dat klopt niet. Ik ga jou de beginners tips geven die je nodig hebt om te starten en om vol te houden!

Neem de tijd om je voor te bereiden. Als je morgen wilt beginnen en vandaag pas een boek hebt gekocht is dat een beetje te ambitieus, niet alleen voor je mindset maar ook in de praktijk. Een week is heel normaal, ik snap dat je enthousiast bent en het liefst nu wilt starten, maar geloof mij 🙂

Ga je inlezen

Dat is eigenlijk mijn allerbelangrijkste tip. Ik vind het geen enkel probleem om vragen van iedereen te beantwoorden, maar de Paleo Revolutie zegt alles. Na het lezen van dat boek heb je geen vragen meer over hoe en waarom en wat mag ik wel en wat mag ik niet. Anders ga je aan heel veel dingen voorbij en is dat niet het belangrijkste deel waarom je wilt beginnen? Jij wilt goed voor jezelf gaan zorgen, voor je gezin, je kinderen goede eetgewoonten aanleren, het uitstralen naar je omgeving, jij wilt gezond worden. Maar waarom kies je dan voor Paleo en niet voor 1 van die 1000 andere dieten? Lees het boek!

Mindset veranderen

Je denkt nog in oude patronen, en dat is logisch. Je hebt misschien wel 20,30,40,50 jaar op een bepaalde manier gegeten, dat krijg je niet zomaar uit je systeem. Wat ik denk? Het is een kwestie van willen. Wil jij graag gezond worden, je goed voelen, kilo’s kwijt en niet meer om de haverklap naar de dokter? Dan moet je ervoor gaan. Ongeacht of het in het begin een beetje lastig is, een omschakeling of gewoonweg onmogelijk lijkt omdat je vastgeroest in je gewoontes zit. Je kunt smoezen bedenken, die stellen jouw Paleo avontuur uit. Uiteindelijk ben je ook die smoezen zat en ga je gewoon beginnen daar geloof ik heilig in. Jij moet ervan overtuigd zijn dat je dit kan! Bijna 38.000 mensen op Facebook zijn overtuigd van Paleo. Iedereen doet het op zijn eigen manier, en zo kun jij het ook gaan aanpakken!

Schrijf je in voor de nieuwsbrieven. De acties, de gratis recepten, je kunt maar beter overal van op de hoogte blijven! Wordt ook lid van onze Facebook pagina, daar vind je dagelijks leuke artikelen, interessante weetjes, heerlijke recepten en succesverhalen van andere Paleo’ers. Heb je vragen of zoek je steun dan kun je daar altijd terecht. Je staat er absoluut niet alleen voor(en dat is dan ook meteen onze slogan;-)

Zoek steun in je omgeving. Heb je een vriendin, buurvrouw of schoonmoeder die ook graag met je meedoet? Altijd goed! Samen sta je sterker en kun je op z’n tijd even lekker tegen elkaar aan zeuren (al denk ik niet dat dat nodig is haha).

Recepten!

Je hebt wel inspiratie nodig natuurlijk. Heb jij last van tijdgebrek dan is dit een must. Gelukkig hebben wij alles in de collectie wat jij nodig hebt. Super Simpele recepten, 101 recepten, 15 minuten recepten, vegetarische recepten en ga zo maar door. Koop boeken, e-books, tijdschriften en ga op internet op zoek. Zonder recepten geen inspiratie en zo kom je toch weer uit bij je aloude macaroni, aardappelen, of kant en klaar maaltijden. Neem lekker de tijd om dingen te verzamelen.

Na de recepten ga je lijstjes maken! Wat heb je echt nodig in je keukenkastjes om dit te laten slagen? Welke ingrediënten kom je heel vaak tegen in onze recepten? Scheelt je ook enorm veel stress, en het voorkomt het idee dat je continue met eten bezig bent (en het kopen ervan omdat je weer iets mist wat je nodig hebt voor een recept), gewoon door je goede voorbereiding.

Investeren is wel nodig. Je kunt je wel bij elk recept afvragen hoe ga ik dit maken want; ik heb geen blender, keukenmachine, oven etc. maar dan wordt het heel erg lastig (of een grote uitdaging). Ik snap dat het vaak dure uitgaven zijn, maar het maakt je leven wel enorm makkelijk en vergoot de kans op succes omdat je jezelf niet beperkt. Begin gewoon met een goedkope blender/keukenmachine en met een spirelli van 8 euro. Later als je eenmaal op dreef bent kun je altijd nog wat duurdere aankopen doen. 🙂

Volgende week deel 2, de praktijk!

Elke Vrijdag Nieuwe Paleo Recepten in je Mailbox!

Op dit moment halen 50.988 mensen elke week nieuwe inspiratie uit onze gratis recepten. Wil je ook op de hoogte blijven vul hieronder je beste e-mail adres in:

4 gedachten over “Tips om Jouw Paleo Avontuur tot een Succes te Maken – Deel 1”

 1. Heerlijk hoe je het zo stelt. Ik ben nu 8 weken bezig; weinig gewichtsverlies; wel meer puf. Ook wel andere ongemakken maar vooral meer puf. Dus dat telt momenteel. We houden vol in de hoop dat er ook nog eens meer tijd om te sporten is: dan zal het wel extra goed gaan. We eten ontzettend lekker dus daar ligt het zeker niet aan! Blij dat ik begonnen ben!

  Beantwoorden
 2. Volgens mij is Paleo geen concept om af te vallen, wel verstandig en gezond eten. Ik zie nergens vermelding van aantal kalorieen bij de recepten.
  Terwijl kalorie beperking het belangrijkste is, als je wil afvallen.
  Zie het vastendieet 5.2 ik ben in 8 weken 6 kg afgevallen, maar krijg enorme problemen met mijn Schildklier en heb een domme huisarts, die er niets van afweet, maar niet wil verwijzen, naar een Specialist.
  Dus moet ik nu het heel rustig doen met het vastendieet, 1 x per 2 weken!

  Beantwoorden
  • Rav met paleo val je wel degelijk af het gaat niet om calorieën maar door het gezonde eten val je automatisch af. Ik ben nu 2 maanden bezig en 7 kilo afgevallen. Veel minder lekkere track omdat je met het juiste eten vol zit. Dus ik denk dat paleo wel degelijk iets voor je kan betekenen. Mijn pijn klachten van de fibromyalgie zijn ook een stuk minder en heb veel meer energie.

   Groetjes kim

   Beantwoorden

Plaats een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.