Elke Vrijdag Nieuwe Paleo Recepten in je Mailbox!

Op dit moment halen 50.988 mensen elke week nieuwe inspiratie uit onze gratis recepten. Wil je ook op de hoogte blijven vul hieronder je beste e-mail adres in:

Danielle

1 comment

Succesverhaal van Wim

Het is weer tijd voor een nieuw Paleo succesverhaal. Wim is een actieve Paleo’er, reageert vaak op de Facebook en zo kwam ik ook met hem in contact. Wim is in 1 jaar tijd 42 kilo afgevallen en sinds Juli van dit jaar op een stabiel gewicht. Hij voelt zich beter dan ooit, dankzij Paleo, maar ook zeker dankzij zijn eigen doorzettingsvermogen!!

Wim: Voordat ik met Paleo begon, was ik een fervent bezoeker van de dokter. Ik had altijd overal last van. Moe, futloos, migraine, slecht slapen, te hoge bloeddruk. Dat ik te zwaar was hielp daar natuurlijk niet aan mee. Op mijn zwaarst woog ik 142 kilo bij een lengte van ruim 2 meter.

Ik heb altijd een normaal gewicht gehad, maar de laatste 15 jaar is dat toegenomen. Ik had slechte eetgewoonten, begon vaak ‘s middags pas met eten en at vervolgens de rest van de dag alles wat voorhanden was.

Ik zocht mijn troost in eten

Na een heftige periode waarin ik alles kwijtraakte wat ik in m’n leven had opgebouwd (relatie, huis, werk) kwam ik in een neerwaartse spiraal terecht. Ik zocht de oplossing in eten, wat op dat moment mijn verdriet verdoofde, maar natuurlijk kortstondig was. Ik at alles wat los en vast zat, chocolade, gebak, koekjes. Hele pakken gingen er doorheen, ik had op zulke momenten totaal geen rem. Ik voelde me ongelukkig en door het eten raakte ik nog dieper in de put. Daardoor kreeg ik steeds meer klachten, ik zorgde heel slecht voor mezelf en dat merkte ik aan mijn lichaam. Iedere keer weer die gang naar de dokter, ik schaamde me op een gegeven moment gewoon want ik wist zelf echt wel waar de oplossing in zat. In een helder moment ging ik op internet op zoek naar de oplossing voor mijn klachten.

Het is nu of nooit

En op die manier kwam ik bij Paleo terecht. Het sprak me gelijk aan, de visie, de verklaring achter het waarom zo eten. Ik heb heel internet afgezocht, filmpjes van Mitch bekeken, de Paleo Revolutie gelezen en toen cold turkey begonnen, zonder echte voorbereiding, ik dacht bij mezelf het is nu of nooit. Gestopt met alle suikers, bewerkte producten, pakjes, zakjes, ik heb alles weggegooid en ben alles biologisch gaan kopen. Kruiden waar ik het bestaan niet vanaf wist, naar de slager in plaats van de supermarkt waar ik voorheen altijd de euroknallers meepakte. Ik denk dat iedereen het op deze manier zou moeten doen. Niet denken van ik begin volgende maand, maar nu. Voorbereiding kan ook heel belangrijk zijn, maar weerhoud heel veel mensen er ook van. Als je je er eerst uitgebreid in gaat verdiepen kan het misschien overkomen alsof het niet mogelijk of haalbaar is. Je moet het gewoon DOEN.

Ik kan nu wel een heel rooskleurig verhaal ophangen hoe goed ik me wel niet voelde toen ik Paleo ben gaan doen, maar dat was het echt niet. Ik heb zeker weken last gehad van ontwenningsverschijnselen. Slap, duizelig, hoofdpijn. Logisch, want normaal at ik de hele dag koolhydraten, daar haalde ik mijn energie uit. Als je dan opeens rigoureus anders gaat eten is het normaal dat je lichaam tijd nodig heeft om daaraan te wennen. Gelukkig heb ik doorgezet, maar ik vond het zwaar. Ik had last van angstaanvallen, was heel snel in paniek, allemaal tekenen hoe slecht ik voor mezelf zorgde.

Na die begin periode veranderde alles. Ik was gewend aan het eetpatroon, viel kilo’s af en voelde me lichamelijk veel beter. Ik heb nu een vast eetpatroon, ontbijt ‘ochtends met een smoothie, met de lunch varieer ik vaak, maar wel altijd Paleo. Er is 1 dag dat ik zondig en dat is vrijdag. Dan eet ik friet van biologische aardappelen, met kipfilet, sla en een beetje mayonaise. Daarna heb ik gek genoeg altijd spijt en elke keer zeg ik dan dat ik het volgende week echt niet meer doe :-). Voor de rest houd ik me streng aan Paleo, de gevolgen van iets niet Paleo eten (buikpijn, hoofdpijn) zorgen ervoor dat ik daar geen enkele moeite mee heb.

Paleo is mijn absolute redding geweest

Ik ben nu 1 jaar niet meer bij de dokter geweest, ik slaap als een os, mijn bloeddruk is 65/120(was 115/175!!!) migraine heb ik nooit meer gehad, en de rest van de pijntjes zijn als sneeuw voor de zon verdwenen. Ik ben in totaal 42 kilo afgevallen en voel me super. Dit alles heeft er ook voor gezorgd dat ik mijn eigen bedrijf ben begonnen en weer alles kan doen wat ik vroeger kon. Een echt succesverhaal dus!

Elke Vrijdag Nieuwe Paleo Recepten in je Mailbox!

Op dit moment halen 50.988 mensen elke week nieuwe inspiratie uit onze gratis recepten. Wil je ook op de hoogte blijven vul hieronder je beste e-mail adres in:

1 gedachte over “Succesverhaal van Wim”

  1. Dag beste starters, een kleine update…. 😉 nu nog steeds paleo nog steeds smoothie s s morgens gecombineerd met de heerlijke greens van Mitch, weliswaar is het mis gegaan met mijn bedrijf vraag en aanbod was niet genoeg om te overleven in deze schilderbranche .
    Maar nu op zoek na nieuwe uitdagingen . Maar wat ik kwijt wilde, waar ik enkele jaren geleden terug viel op verkeerde voeding , ben ik nu zo sterk Door paleo dat ik nog steeds paleo eet Door mijn tegenslagen . Vandaag bv het heerlijke recept riblappen met bio rode kool een aanrader 😉
    En nog steeds op gewicht ,het mooie is dat als ik iets verkeerds probeer, mijn lichaam mee reageert waarbij ik dan gelijk besef o ja..) maar ik blijf verbaasd over tv reclame s op tv ….er is niet 1 product dat werkelijk goed voor je is …..al.met al nog steeds aan het experimenteren dat houd het voor mij leuk ,sinds kort de greens dat geeft me een goed gevoel , en super gezond, heerlijk met een glas koude amandelmelk jammer wel dat er niet genoeg in zit voor 30 dagen ) ik bestel financieel gezien maar 1 pot per mnd ….. nou tot de volgende keer maar weer en voor de starters hou vol …go for it ….paleo doen we samen ….they laugh of me becouse i am different , i laugh of them becouse they all the same…….gr wim

    Beantwoorden

Plaats een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.