Elke Vrijdag Nieuwe Paleo Recepten in je Mailbox!

Op dit moment halen 50.988 mensen elke week nieuwe inspiratie uit onze gratis recepten. Wil je ook op de hoogte blijven vul hieronder je beste e-mail adres in:

Paleo en Eten in een Restaurant… Hoe? Ben Niet Bang om Vragen te Stellen

Binnenkort wordt er in Amsterdam een heus Paleo restaurant geopend onder de naam Paleo CaveĀ – Eat Smart, Be Happy (update April 2016). Maar niet iedereen woont in Amsterdam. Hoe eet je Paleo in een restaurant?

Want, we eten allemaal wel eens buiten de deur toch? Maakt niet uit hoe strikt je het Paleo dieet volgt. Als je nooit buiten de deur eet zou je er eens over na moeten denken.

Kom onder de mensen, be social. šŸ˜‰

Hieronder vind je wat tips om zoveel mogelijk Paleo te blijven als je in een restaurant gaat eten.

  • Als eerste, probeer een restaurant te vinden die verse ingrediĆ«nten gebruikt in haar maaltijden. Vaak, hoe hipper, met aandacht voor voeding, des te meer het er vanaf straalt, des te beter het zal zijn. Dit zijn vaak de restaurantjes die hun best hiervoor doen, en waarbij biologischeĀ en verse ingrediĆ«nten het nieuwe hip is.
  • Neem een salade en bestel extra vlees of hard gekookte eieren bij je salade als je denkt dat er niet genoeg proteĆÆne in de salade gaat zitten. Vraag voor olijfolie als dressing.
  • Als je een hamburger besteld – laat dan het broodje liggen – en bestel een salade met guacamole of gewoon alleen avocado.
  • Bestel een vlees, kip, of vis gerecht met extra groenten.
  • In Aziatische restaurants, met name Thaise restaurants, kun je de curry bestellen zonder de rijst.
  • In Mexicaanse restaurants neem je de Fajitas zonder rijst en bonen.

Natuurlijkā€¦ Je zult nog steeds niet 100% naar Paleo tevredenheid eten. In de meeste restaurants, de echt hippe daargelaten, gebruiken ze waarschijnlijk toch geen biologischeĀ groenten. En zal het vlees waarschijnlijk ook niet biologisch zijn. Er zal zuivel worden gebruikt bij de bereiding van je maaltijd.

Als je strikt wil zijn, kun je bijvoorbeeld de volgende vragen stellen aan het personeel:

  • Met welke soort olie maken jullie [ het gerecht ]?
  • Is de kip (of een ander soort vlees) eerst in de bloem gelegd voor hij de pan ingaat?
  • Zit er melk, boter of kaas in [ het gerecht ]?

Snel genoeg weet je welke dingen je kan bestellen bij je favoriete restaurants, of vind je nieuwe plekjes omdat je graag zo Paleo mogelijk wilt eten.

Marinka van Eetpaleo, heeft op haar website een heel aantal restaurants waar je Paleo kunt eten uiteengezet.

Soms is het moeilijk of soms zelf iets teveel gevraagd voor een personeelslid om je specifieke vragen over het voedsel te beantwoorden. Soms wil je gewoon zelf niet moeilijk doen omdat je bij een belangrijk zakelijk diner zit. In dit soort gevallen kun je beter voor een aantal bijgerechten gaan. Het is vaak gemakkelijker om te bestellen wat je wilt eten, als dat je een menu neemt en dit stript zodat er niks over blijft.

Toch kunĀ je het volgende altijd in je achterhoofd houdenā€¦

De meeste restaurants willen je graag eten serveren wat jij lekker vind. Je hoeft dus niet perse bang te zijn om iets ‘speciaals” te vragen als je dat graag wilt. Wees vriendelijk, lach en geef een fooitje voor de extra ‘zorgen’ die ze hebben.

Source :

Elke Vrijdag Nieuwe Paleo Recepten in je Mailbox!

Op dit moment halen 50.988 mensen elke week nieuwe inspiratie uit onze gratis recepten. Wil je ook op de hoogte blijven vul hieronder je beste e-mail adres in:

Meer Artikelen

2 reacties Plaats reactie

Laat een reactie achter

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Pin It on Pinterest