Elke Vrijdag Nieuwe Paleo Recepten in je Mailbox!

Op dit moment halen 50.988 mensen elke week nieuwe inspiratie uit onze gratis recepten. Wil je ook op de hoogte blijven vul hieronder je beste e-mail adres in:

3 Redenen Waarom Je Gaat Afvallen met het Paleo Dieet Behaal Je Optimale Gewicht!

Ik zit zelf al een tijdje in de afslankbusiness en eigenlijk zijn er maar weinig klanten van mij die echt de waarheid spreken.

Tot ik vorige week vroeg aan een aantal mensen via de mail wat nou hun #1 reden was om af te vallen. Een dame / meid vertelde me:

“Ik wil er gewoon weer lekker uitzien”.

Hehe, eindelijk iemand die het gewoon zegt! We willen er allemaal “lekker” uitzien, of we het nu willen toegeven of niet, en we zien er allemaal het beste uit als we ons optimale gewicht bereiken.

De Paleo leefstijl is in Amerika ontzettend populair geworden omdat dit helpt om mensen hun optimale gewicht te laten behalen. Of dit nu betekent dat je spieren wilt opbouwen, vet wil verbanden of beide wil doen.

Daarnaast helpt de Paleo leefstijl ook om je huid weer prachtig te maken, vermindert het de kans op het ontwikkelen van hartklachten en diabetes. Maar voor de meesten is de verandering te zien aan het lichaam het belangrijkste.

Ik zal me op dit moment focussen op hoe een Paleo dieet je helpt om af te vallen. En voor de magere mensen die zich afvragen of dit dieet ook kan helpen om wat zwaarder te worden is het antwoord ook “Ja” maar meer hierover later.

Hier zijn de top 3 redenen waarom je met de Paleo levensstijl af zult vallen en slank zult worden:

1. Je Eet Geen Troep Meer.

Maar Mitch, troep is geen onderdeel van mijn dieet…

Nee? Waarschijnlijk wel. Je denkt alleen zelf dat het geen troep is.

Je brood, koekjes, snoep, crackers, chips, tortilla’s, sandwich wraps, rijst, pasta en alles met als toevoeging suiker is troep. Die dingen zitten vol met calorieën en laag in voedingswaarde, helemaal als ze gemaakt zijn van graan, wat al helemaal een verspilling van je smaak is. Deze voeding bestaat voornamelijk uit carbs, wat er voor zorgt dat als je ze niet direct verbruikt, je het opslaat in je lichaam als vet.

Geraffineerde koolhydraten (en granen sowieso in het algemeen) hebben een erg negatief effect op de bloedsuiker spiegel.

Als je een piek krijgt in je bloedsuiker (je weet wel, het onrustige gevoel dat je krijgt als je een doos met snoep eet en de crash die je erna voelt), zorgt dit ervoor dat je je lichaam in een staat brengt waarin het gemakkelijk vet opslaat door de insuline en cortisol pieken die je in je lichaam pompt. Meer hierover in een ander artikel.

Omdat de Paleo manier van leven de granen en verzadigde suikers uit je dieet haalt, zul je niks meer eten dat niet vol zit met voedingswaarde. De hoge kwaliteit eiwit die je zult eten zal spieropbouw bevorderen en zal je suikerspiegel in balans houden.

De gezonde vetten zullen je brandstof worden, en de groenten en fruit zijn een perfecte bron van voedingswaarde, vezels en complexe koolhydraten (carbs).

Dit is alles behalve “troep”. 😉

fruit-1

2. Je Zult Geen Vocht Meer Vasthouden.

Er gebeurt iets interessants als we carbs eten. Onze cellen houden namelijk water vast dat van koolhydraten komt. Het is een prachtig iets in het menselijk lichaam wat ervoor zorgt dat we fysiek werk kunnen leveren zonder dat we enorm veel water hoeven te drinken. Als je glucose gaat aanspreken in het lichaam (glycogeen), dan komt er water vrij in je lichaam.

Dat was fantastisch in de tijd dat we nog jagers waren, maar nu we allerlei kantoorbanen hebben waarmee we geld verdienen, om vervolgens eten in de supermarkt te kopen is dit niet meer nodig. Toch eten we veel meer koolhydraten dan voorheen in de vorm van granen en extra suikers, en dus dragen we een hoop extra gewicht met ons mee in de vorm van water.

Heb je wel eens het programma “De Afvallers XXL” gezien? Alle deelnemers verliezen altijd een ontzettende hoeveelheid gewicht in de eerste week. Vijf, tien of soms wel vijftien kilo in de eerste week. Het meeste is echter water dat ze in hun cellen vast houden.

Als je voor de eerste keer overgaat op Paleo, zul je merken dat je in het begin echt extreme dorst hebt en veel meer bezoekjes aan het toilet doet om dit water te lozen. Samen met het verliezen van gewicht tijdens dit proces, zullen ook je opgeblazen benen en voeten, de zwelling onder je ogen en je opgeblazen handen een stuk minder worden.

3. Je Eet Geen Voedsel Meer Waar Je Gevoelig Voor Bent.

Sommige experts hebben aangegeven dat 80% van de Nederlandse bevolking wellicht wel gevoelig is voor gluten. Dat zijn VEEL mensen. Oké, wat zijn gluten, en wat bedoel ik met gevoelig hiervoor zijn?

Gluten zijn eiwitten die je vindt in:

  • tarwe
  • spelt
  • haver
  • rogge
  • gerst

Als er op het product niet wordt vermeld dat het “gluten vrij” dan heb je ermee te maken. Gluten komen voor in brood, pasta, koekjes, crackers, bijna alle toetjes, tortilla’s, soepen, cereals, bier etc, etc.

Als je gevoelig bent voor iets dan betekent dit simpelweg dat je immuun systeem op een bepaalde manier op dit voedsel zal gaan reageren. Het is niet perse een “allergie” zoals de dokter zal zeggen, maar je immuun systeem wordt beïnvloed. Recent onderzoek (4 April 2016) laat zien dat dit geen “broodje aap” verhaal is. Mensen kunnen gevoelig zijn voor alles, en kunnen last hebben van de symptomen hiervan. Als voorbeeld, sommige mensen krijgen hoofdpijn als ze brood eten. Gewoon normaal brood.

Vaak verliezen mensen gewicht als ze stoppen met het eten van voedsel waar ze gevoelig voor zijn. Dit gebeurt omdat je lichaam vocht zal vasthouden (ja, weer vocht) als het probeert zichzelf te beschermen voor iets; het vocht is er als een soort van buffer. Dus als je het voedsel uit je dieet haalt wat je lichaam “aanvalt” zal het water ook mee verdwijnen.

Voedsel gevoeligheid kan ook problemen veroorzaken met je hormonen, en we weten inmiddels al wel dat het hormoonsysteem veel te maken heeft met je lichaamsgewicht.

Omdat het Paleo dieet veel voedsel verwijderd waar mensen gevoelig voor kunnen zijn zoals gluten, zuivel, soja en geraffineerde suikers, is er een goede kans dat je een positieve reactie zult ervaren als je dit voedsel niet meer op regelmatige basis zult eten.

That’s it! Ik kan je eerlijk vertellen dat ik nog nooit iemand gehoord heb (na uren en uren zoeken naar Paleo artikelen) die is begonnen met een Paleo levensstijl en GEEN gewicht is verloren als dit niet nodig was. Als je eet zoals je als mens bedoeld bent om te eten, dan zal je lichaam eindelijk de mogelijkheid hebben om er, uhmm, lekker uit te zien.

Dit artikel is geschreven in Oktober 2012 toen Paleo absoluut nog geen bekend dieet was. Inmiddels volgen vele tienduizenden mensen deze lifestyle en hebben we tientallen Paleo ervaringen en succesverhalen mogen delen op deze website.

Elke Vrijdag Nieuwe Paleo Recepten in je Mailbox!

Op dit moment halen 50.988 mensen elke week nieuwe inspiratie uit onze gratis recepten. Wil je ook op de hoogte blijven vul hieronder je beste e-mail adres in:

Meer Artikelen

Laat een reactie achter

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Pin It on Pinterest