Elke Vrijdag Nieuwe Paleo Recepten in je Mailbox!

Op dit moment halen 50.988 mensen elke week nieuwe inspiratie uit onze gratis recepten. Wil je ook op de hoogte blijven vul hieronder je beste e-mail adres in:

Houden van Je Lichaam Zoals het is? Zo Doe Je Dat! 7 Tips Om Meer van Jezelf te Houden

Kijk natuurlijk willen we allemaal knap en slank zijn en Paleo eten helpt daar zeker bij. Maar soms is het gewoon moeilijk om af te vallen:

misschien heb je heel veel stress, kamp je met een auto-immuunziekte of heb je gewoon moeite om jezelf te motiveren als je niet afvalt. In elk geval is het beter voor jezelf als je je lichaam graag leert zien. En wie weet, vaak vallen de overbodige kilo’s er dan toch nog vanzelf af, gewoon omdat je er niet meer zo obsessief mee bezig bent. Dit zijn 7 manieren om meer van jezelf te gaan houden, ongeacht hoeveel je weegt.

Vernietig je weegschaal.

Ja, echt! Mitchel schreef eerder al waarom een weegschaal eigenlijk het meest nutteloze ding is in je hele huis. Geloof me, dit is superbevrijdend! Je mag je weegschaal weggooien of verkopen, maar het leukste is toch echt om hem helemaal kapot te slaan.

Wat zou je doen als je op je ideale gewicht was?

Maak een lijstje met alle dingen die je nu niet doet, omdat je er niet uitziet zoals je dat zou willen. Doe elke week iets op die lijst. Je zal zien, kilo’s of niet, het maakt helemaal niet uit, het leven is leuker als je je niet laat weerhouden door die kilo’s!

Kleding die niet past? Weg ermee

Dit vond ik zelf een héél pijnlijke oefening: al dat geld dat ik heb geïnvesteerd in kleren: foetsie, de vuilbak in! Maar de mentale vrijheid die je krijgt omdat je kleerkast niet volhangt met schuldgevoelens (= alles wat niet past) is énorm.

5 redenen waarom je liefde verdient

OK, misschien heb je (nog) niet het perfecte gewicht bereikt, maar dat wil niet zeggen dat je het niet waard bent om liefde te ontvangen, van je naasten of van jezelf. Schrijf 5 redenen op waarom jij het waard bent!

Let op je negatieve gedachtes

Telkens wanneer je iets negatiefs denkt of zegt over jezelf, sta daar even bij stil. Is dat echt wel waar? Of ben je aan het overdrijven? Stop jezelf in de gedachte en zeg heel bewust tegen jezelf: “Ik ben fantastisch!”

Wees ook positiever over anderen

Even eerlijk, je hebt niet alleen commentaar op jezelf, je hebt ook heel vaak kritiek (al dan niet luidop) over de mensen rondom je. Maar hoe kan je nu aanvaarden dat jij goed genoeg bent zoals je bent als je continue denkt: “Wow, hoe durft die dat dragen, daar is ze veel te dik voor?!”. Telkens je iets negatiefs denkt over iemand anders, stop dan en doe de moeite om iets positiefs te bedenken. Geef die persoon dan ook echt dat compliment, wedden dat zowel jij als zij zich daar veel beter bij voelen?

Vraag hulp aan vrienden, familie en collega’s

Hoe minder je praat over diëten, afslanken, … hoe minder je eraan zal denken. Vraag aan de mensen om je heen om dus niet meer negatief te praten over het lichaam van anderen en om niet te praten over diëten. Er zijn vast heel wat andere boeiende onderwerpen waar jullie wel kunnen over praten!

Elke Vrijdag Nieuwe Paleo Recepten in je Mailbox!

Op dit moment halen 50.988 mensen elke week nieuwe inspiratie uit onze gratis recepten. Wil je ook op de hoogte blijven vul hieronder je beste e-mail adres in:

Meer Artikelen

Laat een reactie achter

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Pin It on Pinterest