Elke Vrijdag Nieuwe Paleo Recepten in je Mailbox!

Op dit moment halen 50.988 mensen elke week nieuwe inspiratie uit onze gratis recepten. Wil je ook op de hoogte blijven vul hieronder je beste e-mail adres in:

Danielle

No comments

9 Voedingsmiddelen Tegen Straling van Je Smartphone

Ja, je leest het goed! De straling van mobiele telefoons is echt en dat zijn de effecten ervan op je lichaam ook. En hoe handig mobiele telefoons ook kunnen zijn, ze vormen een flinke bedreiging doordat ze het lichaam blootstellen aan radiofrequente elektromagnetische velden die er op hun beurt weer voor kunnen zorgen dat de voedingswaarde van voeding afneemt en de giftigheid toeneemt. Hoewel de beste oplossing natuurlijk is uit de buurt te blijven van mobiele telefoons, kun je de bijeffecten van mobiele straling ook bestrijden door je te verdiepen in wat goed is om te eten.

1. Boerenkool

Boerenkool was vorig jaar een superfood, is dat nog steeds en moet dat zeker blijven. Het zit boordevol vitamine C, dat een geweldige bron is van antioxidanten, die weer cruciaal zijn voor het beschermen van de waterrijke laag van je cellen. Boerenkool is ook rijk aan cafeïnezuur, een bestanddeel dat effectief op kan treden tegen straling en de lymfocyten kan beschermen.

2. Kabeljauwleverolie

Onderzoekers hebben vastgesteld dat vitamine D3 het zenuwstelsel beschermt en daarnaast de opname van calcium bevordert. Kabeljauwleverolie bevat veel D3 en heeft een gezonde verhouding tussen omega-3- en omega-6-vetzuren. Het eerste vetzuur bevordert het herstel van vetrijke celmembranen, terwijl het laatste vetzuur bijdraagt aan ontstekingen in je lichaam – iets wat je natuurlijk niet wilt.

3. Kurkuma

Deze geelgouden specerij zit bomvol curcumine dat een geweldige antioxidant is en kankerwerende eigenschappen heeft. Kurkuma gedraagt zich voornamelijk als DNA-reparateur en herstelt je DNA zodat je lichaam beter functioneert. Het bevordert ook de mate waarin ijzer zich bindt aan je rode bloedcellen. De gouden regel voor als je kurkuma aan je voeding toevoegt is ook een snufje zwarte peper te gebruiken om de opname en effectiviteit te bevorderen!

amandelen

4. Amandelen

Dagelijks een handje vol doet al ontzettend veel voor je lichaam. Amandelen bevatten heel veel vitamine E dat de zenuwmembranen beschermt en het oxideren van de vetmembranen van de cellen afremt. Er zitten ook veel antioxidanten in amandelen en ze werken geweldig als een zure lichaamsomgeving uitgebalanceerd moet worden, aangezien ze een van de weinige notensoorten zijn die alkalisch zijn.

5. Asperges

Van de straling van mobiele telefoons is bekend dat deze de hoeveelheid glutathion in je lichaam vermindert, maar niet getreurd! Deze ‘lange rakkers’ zitten vol glutathion én selenium, allebei antioxidanten die DNA kunnen repareren, onbruikbare moleculen kunnen verdrijven en zware metalen uit je lichaam kunnen verwijderen.

6. Kelp

Als je een grootverpakking aan mineralen zoekt, dan is kelp (de groene soort) wat je nodig hebt. Het is ook een uitstekende bron van magnesium, een mineraal dat als het in een verhouding van 1:2 ten opzichte van calcium wordt gebruikt, zorgt voor een betere calciumopname. Je kunt er beter wel rustig aan mee doen, aangezien je je lichaam niet wilt overladen met een teveel aan mineralen.

knoflook

7. Knoflook

We hebben al heel wat gehoord over hoe we vampiers kunnen wegjagen met knoflook, maar er zijn meer mogelijkheden! In knoflook zit enorm veel zwavel en dit bestanddeel bevordert ontgifting in het lichaam, evenals de omzetting van vitaminen en proteïnen. Knoflook kan ook het kwik uit zeevruchten en vis uitschakelen als je het mee kookt. Bereid de knoflook in wat olijfolie om de opname te bevorderen.

8. Vlees van grasgevoerde runderen

Als je houdt van rood vlees, dan zouden grasgevoerde koeien je beste vriend moeten zijn. Eiwit is noodzakelijk om de hersenbeschadigingen door straling van mobiele telefoons ongedaan te maken. Om te voorkomen dat je lichaam te veel ijzer opneemt kun je echter wel het beste een flinke portie groenten bij je vlees eten. Wil je iets anders, kies dan voor scharrel-gevogelte.

9. Artisjokken

Hoewel artisjokken veel vitamine C en magnesium bevatten, staan ze op dit lijstje omdat ze silymarine bevatten. Deze substantie staat erom bekend het glutathionniveau in je lichaam te kunnen verhogen en hoe meer glutathion je hebt, hoe minder toxisch je lichaam is.

Elke Vrijdag Nieuwe Paleo Recepten in je Mailbox!

Op dit moment halen 50.988 mensen elke week nieuwe inspiratie uit onze gratis recepten. Wil je ook op de hoogte blijven vul hieronder je beste e-mail adres in:

Plaats een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.